Sykling langs Donau - Fra Passau til Wien

Sykling langs Donau - Fra Passau til Wien 5200 NOK, 8 Dager

Utforsk stiene langs den blå elven Donau akkurat som romerne og Europas konger og keiser gjorde før deg.
Sykkelturen er en ekte klassiker og er ideelt designet for familieferier. Du skal bli introdusert til skjønnheten og den historiske betydningen av denne gamle militære og handelsruten. Mens du sykler nær det kalde, klare vannet i Donau skal du nyte en av Europas vakreste ruter. Fra Passau sykler du gjennom forskjellige områder i Ø;;vre og Nedre Ø;;sterrike og til slutt til Donau-metropolen Wien. På landsbygda kan du nyte ulike tradisjonelle østerrikske spesialiteter som velsmakende dumplings og moreish, samt vinene i Wachau regionen.

Høydepunkter:
♦ Passau – kjent som “barokke byen”
♦ Wachau – regionen kjent for sin vinproduksjon
♦ Wien – Donau-metropolen


Reiseplan:   

Dag 1. Passau
Ankomst til Passau (Tyskland). Gå ikke glipp av å ta en spasertur gjennom “New Center” i Passau som har blitt fullstendig omformet til et bilfritt område. Et annet must-see sted ær katedralen hvor du kan nyte lydene av verdens største orgel (utenom på søndager og felles ferier)

Dag 2. Passau – Donau-bøyen
Syklingen langs Donau begynner idag. Først passerer du Obernzell og ankommer til Engelhartszell (det eneste trappistklosteret i Ø;;;sterrike). Fortsett gjennom naturreservatet Donauleiten, hvorfra du drar til Schlogen Bend i nord. Her har granitten tvunget Donau til å endre retningen sin med 180 grader. Herfra tar du fergen til den andre siden av elven mens du beundrer dette naturlige fenomenet.
Sykling: ca. 40-55 km

Dag 3. Donau-bøyen – Linz
I dag sykler du gjennom det grønne Eferdinger-bassenget via markedsbyene Aschach, Ottensheim og Wilhering før du kommer til Ø;;vre Ø;;sterrikske hovedstaden Linz. Den historiske gamlebyen i Linz har mange puber og restauranter for deg å slappe av litt. Nyt den fantastiske utsikten fra Postlingberg-fjellet og ta en spasertur gjennom Donaulande-parken.
Sykling: ca. 50 km

Dag 4. Linz – Grein
Ta en liten omvei bort fra Donau-banen til St. Florian (Augustiner kloster) og til Enns. I Enns kan du gå til torget med det store 60-meter-høye tårnet som er landemerket til den eldste byen i Ø;;;sterrike. Eller hvis du vill kan du besøke den arkeologiske samlingen i det kommunale museet Lauriacum. Etterpå gå tilbake til elva og fortsett med syklingen. Først når du den vakre, lille barokkebyen Grein. Her har du muligheten til å besøke det eldste kommunale teatret i Ø;;sterrike som fortsatt er åpent. Eller du kan besøke maritime museet eller Greinburg-slottet..
Sykling: ca. 55 km

Dag 5. Grein – Wachau
Denne delen av Donau fryktet en gang av sjømenn og er nå en fin sykkelrute. Der de pleide å kjempe mot Donau-strömmen kan du nå ta en rolig sykkeltur. Den fantastiske pilegrimskirken i Maria Taferl som ligger høyt over Donau, tiltrekker tusenvis av pilegrimer hvert år.
Sykling: ca. 50 – 60 km

Dag 6. Wachau – Krems / Traismauer / Tulln
Fra Wachau, ta en liten stopp i Melk og se opp for å beyndre det vakre Stift Melk klosteret som har en fin utsikt over Donau. Fortsett inn i den pittoreske Wachau-regionen, hvor du kan nyte den sjarmerende atmosfæren i regionens typiske frukthager og vingårder. Etterpå passerer du gjennom de små vinbyene Spitz og Weissenkirchen og sykler forbi ruinene til Dürnstein-slottet og avslutter dagens reise i den 1000-år-gamle byen Krems eller i Tulln. Nyt en fin slutt på dagen med vinsmaking som er et must i Wachau-regionen.
Sykling: ca. 40-60 km.

Dag 7. Krems / Traismauer / Tulln – Wien
De siste kilometerene på sykkelturen din består av en avslappen tur til Donau-metropolen Wien. En del av dagens tur er med tog. Så snart du ankommer, sjekker du in deg på hotellet og utforsker byen resten av dagen. Ta en tur langs Wiens typiske kaffehus, handlegaten og Mariahilfer Strasse, besøk St. Stephens katedral og ta en tur i en av de berømte Fiaker cabs.
Sykling: ca. 40-65 km

Dag 8. Wien – avreise
Avreise på egen hånd.


Hvordan å komme dit:
Du kan fly til München eller Wien. Det er lett å komme til Passau med tog. Du kan også ankomme til Scharding og sykkle til Passau for å starte turen. Da du booker turen er det nødvendig å si hvordan du tenker komme deg dit.
Parkering i Scharding: gratis parkering på plass ved sykkelbanen
Parkering i Passau: parkeringsplass omtrent 35 EUR per uke


Prisen inkluderer:
innkvartering i standard hoteller og gjestehus
frokost
personlig reiseinformasjon på engelsk (rutekart; oversiktskart; detaljerte rutebeskrivelser; turistattraksjoner; viktige telefonnumre)
bagasjetransport mellom hotellene
1 ferge reise inkl. sykkel
1 vinsmaking i Wachau området
velkommen møte på engelsk eller tysk
24-timers telefonassistanse

Ikke inkludert:
Flybilletter
transport fra / til flyplassen og annen transport
forsikringer
sykkelutleie
drikke og måltider ikke nevnt
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Enkeltrom: 1510 NOK
sykkelutleie: (21 eller 7 gir): 930 NOK
elektrisk sykkel: 1850 NOK
halvpensjon tillegg ( 5 x middag): 1450 NOK
ekstra overnattinger: på forespørsel
innkvartering på hoteller i høyere kategori: på forespørsel


Bilder


Sykling langs Donau - Fra Passau til Wien (Vurdert 4.73 / 5 Basert på 249 Anmeldelser.)
Pris
5200 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
5600 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
5200 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
4800 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
Min. 2 people
Reservation System Code
AUCYCDAN
Rundreise i Sudan 13250 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra 6800 NOK

Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra

Denne uforglemmelige reisen tar deg til den nest største øyen i Indonesia , Sumatra . Når du...
8 dagers tur til Iran 5550 NOK, 8 Dager

8 dagers tur til Iran

Oppdag den klassiske Persia og moderne Iran - en reise utover det vanlige med garantert avgang...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....