Sykkel- og vandretur i de vestlige Balkanfjellene

Sykkel- og vandretur i de vestlige Balkanfjellene 6900 NOK, 8 Dager

En spennende kombinasjon av sykling og vandring gjennom de vestlige Balkanfjellene. I karstlandskapene her er det masser av grotter, fosser, klostre, historiske monumenter og naturreservater med en rik fauna. Til fots og på sykkel utforsker vi gamle stier gjennom de alpine engene, de gamle bokskogene og de dystre hulene. Om aftenen utforsker vi også det lokale kjøkkenet og landets gamle tradisjoner.

 


Reiseplan:   

Dag 1: Ankomst til Bulgaria. Transport til guesthouse i sentrum av Sofia, der vi overnatter.
Dag 2: I dag besøker vi Iskars kneisende klipper. Vi går opp til Lakatnik, et sted med utrolig utsikt over dalen av Iskar Elv. På ettermiddagen gjør vi en lett sykkel tur i området, etterfulgt av et besøk til Cherepish Kloster. (vandretur: 8 km, opp / ned 200/170 meter; sykkeltur: 20 kilometer, opp / ned 200/400 m).
Dag 3: I dag går vi til Ledenika hulen. Transport til Vratcata (en unik karstlandskap med grotter og vertikale klipper) og etterpå en kort gåtur til fossene Borov Kamyk. Etterpå klatrer vi opp til syklene våre og sykler til Varshec, en berømt spa-sted (vandretur: 6 km, opp / ned 200/50 meter; sykkeltur: 37 kilometer, opp / ned 140/800 m).
Dag 4: Transport til Petrohan Pass, underveis besøk til Klisura Kloster. Derfra sykler vi ned en gammel grusvei til den malerike byen Berkovica. Turen byr på en fantastisk utsikt over fjellene. (sykkeltur 40 kilometer, opp / ned 300/120 m).
Dag 5: Transport til Kopren-hytta. Underveis besøker vi Lopushanski Kloster. Etterpå går vi en tur langs flere fosser, elver og spennende steinete landskap. Deretter går vi tilbake og henter syklene. Vi fortsetter videre på en strålende grusvei mot Chiprovci hvor vi overnatter (vandretur: 5 km, opp / ned 400/350 meter, sykkeltur 12 kilometer, opp / ned 100/300 m).
Dag 6: Transport til Belogradchik. På veien besøker vi Chiprovci Kloster. Dagens høydepunkt er et besøk til Belogradchik-festningen, som vi utforsker på sykkel. På ettermiddagen besøker vi Magurata hulen. Overnatting i Belogradchik (gåtur 3 km, opp / ned 60/70 meter; sykkeltur 15 kilometer, opp / ned 300/300 m).
Dag 7: En fottur til Chuprene Naturreservat. Etterpå blir vi transportert til Sofia – kort sightseeing i hoverstaden og overnatting på guesthouse (gåtur 7 km, opp / ned 200/180 m).
Dag 8: Transfer til flyplassen. Hjemreise.

Mat og losji: Overnatting i pensjonat med privat bad / toalett og halvpensjon

Bagasjetransport: Inkludert

Eventuelle tillegg:  Eneromstillegg: 840 NOK

Prisen inkluderer:  Overnatting i pensjonat med privat bad / toalett og halvpensjon, sykkel (unntatt hjelm), engelsktalende guide; ledsagebil og transport hele turen, transfer til flyplassen.

Verdt å vite:   

- Engelsktalende guide
- Beste periode: mai - september
- Vanskelighetsgrad: moderat til vanskelig
- Forlengelse av turen: ferie vid Svartehavet
 

Beste periode:   mai-september


Bilder


Sykkel- og vandretur i de vestlige Balkanfjellene (Vurdert 4.83 / 5 Basert på 343 Anmeldelser.)
Pris
6900 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1300 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Pris inkl. flybillett 7920 NOK

Moderate/Difficult. - Tour for experienced hikers and bikers.

Gruppestørrelse
4-8
Reservation System Code
BGCYKWEST
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9300 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 8700 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 8700 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...