Sykkel - og vandretur i de vestlige Balkanfjellene

Sykkel - og vandretur i de vestlige Balkanfjellene 8750 NOK, 8 Dager

En spennende kombinasjon av sykling og vandring gjennom de vestlige Balkanfjellene. I karstlandskapene her er det masser av grotter, fosser, klostre, historiske monumenter og naturreservater med en rik fauna. Til fots og på sykkel utforsker vi gamle stier gjennom de alpine engene, de gamle bokskogene og de dystre hulene. Om aftenen utforsker vi også det lokale kjøkkenet og landets gamle tradisjoner.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Bulgaria. Transport til guesthouse i sentrum av Sofia, der vi overnatter.

Dag 2. I dag besøker vi Iskars kneisende klipper. Vi går opp til Lakatnik, et sted med utrolig utsikt over dalen av Iskar Elv. På ettermiddagen gjør vi en lett sykkel tur i området, etterfulgt av et besøk til Cherepish Kloster. (vandretur: 8 km, opp / ned 200/170 meter; sykkeltur: 20 kilometer, opp / ned 200/400 m).

Dag 3. I dag går vi til Ledenika hulen. Transport til Vratcata (en unik karstlandskap med grotter og vertikale klipper) og etterpå en kort gåtur til fossene Borov Kamyk. Etterpå klatrer vi opp til syklene våre og sykler til Varshec, en berømt spa-sted (vandretur: 6 km, opp / ned 200/50 meter; sykkeltur: 37 kilometer, opp / ned 140/800 m).

Dag 4. Transport til Petrohan Pass, underveis besøk til Klisura Kloster. Derfra sykler vi ned en gammel grusvei til den malerike byen Berkovica. Turen byr på en fantastisk utsikt over fjellene. (sykkeltur 40 kilometer, opp / ned 300/120 m).

Dag 5. Transport til Kopren-hytta. Underveis besøker vi Lopushanski Kloster. Etterpå går vi en tur langs flere fosser, elver og spennende steinete landskap. Deretter går vi tilbake og henter syklene. Vi fortsetter videre på en strålende grusvei mot Chiprovci hvor vi overnatter (vandretur: 5 km, opp / ned 400/350 meter, sykkeltur 12 kilometer, opp / ned 100/300 m).

Dag 6. Transport til Belogradchik. På veien besøker vi Chiprovci Kloster. Dagens høydepunkt er et besøk til Belogradchik-festningen, som vi utforsker på sykkel. På ettermiddagen besøker vi Magurata hulen. Overnatting i Belogradchik (gåtur 3 km, opp / ned 60/70 meter; sykkeltur 15 kilometer, opp / ned 300/300 m).

Dag 7. En fottur til Chuprene Naturreservat. Etterpå blir vi transportert til Sofia – kort sightseeing i hoverstaden og overnatting på guesthouse (gåtur 7 km, opp / ned 200/180 m).

Dag 8. Transfer til flyplassen. Hjemreise.


Bilder


Sykkel - og vandretur i de vestlige Balkanfjellene (Vurdert 4.83 / 5 Basert på 384 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
8750 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1450 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate/Difficult. - Tour for experienced hikers and bikers.

Gruppestørrelse
4-8
Reservation System Code
BGCYKWEST
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...