Sykkeltur i Albania

Sykkeltur i Albania

Penguin travels nye albanske sykkeleventyr tar deg med til en av Europas hemmelige skatter. Så sent som i 1991 åpnet Albania seg for omverdenen etter mange år med isolasjon. Turismen er fortsatt på vei til å bli utviklet, og albanere ønsker de besøkende hjertelig velkommen. 70% av landet er fjellaktig med spektakulære landskap og uberørt kystlinje langs Adriaterhavet og Det joniske havet. Det er mange nasjonalparker og flere verdensarvsteder. Albania tilbyr spennende og relativt ukjente sykkelstier og tempererte værforhold, med et middelhavsklima i lavlandet og er først etter Spania i årlige solskinskvoter. Mens du reiser gjennom enestående naturlige panoramaer, vil du nyte den tradisjonelle albanske gjestfriheten, fantastiske maten, den fargerike blandingen av østlige og vestlige påvirkninger, og få muligheter til å oppdage landets rike historie og kultur. Albania vokser raskt i popularitet som et sykkelreisemål. Benytt anledningen til å besøke det nå.

Vår 8-dagers reiserute i Albania begynner i den pulserende hovedstaden Tirana. Vi tar transfer til Ohrid-innsjøen og begynner å sykle fra Pogradec og opp i fjellene, med kurs sørover til Korçë. Vi stopper ved de varme vannkildene i Benje og når majestetiske Gjirokaster. Når vi krysser landskapet og flere fjell til den joniske kysten, følger vi den albanske rivieraen til Himare der sykkelturen slutter. 


Reiseplan:   

Dag 1: Ankomst til Tirana.
Ankomst til Tirana og få transfer til hotellet vårt for overnatting. Denne kvelden har vi gruppemøte og turopplysning. - / - / -

Dag 2: Tirana - Pogradec - Korçë
I morges vil vi kjøre deg til Pogradec. I 1980 ble byen erklært som objekt i UNESCOs verdensarvliste. Pogradez ligger ved bredden av Ohrid-innsjøen og tidligere var byen sammenlignet som mindre gunstig med sine makedonske naboer på den andre siden av innsjøen. I det siste har Pogradec fått en renessanse. Området rundt er rikt på historisk kultur og unik flora og fauna. Vi sykler nordover langs bredden av Ohrid-innsjøen. De første 10 km er relativt flate, etterfulgt av 15 km oppoverbakke når vi drar bort fra vannet opp til fjellplatået. Tungt skogkledd og med rike flora og fauna er, dette et vakkert område, og vi vil nyte en fantastisk utsikt. Vi går nedoverbakke gjennom en kløft de neste 15 km mot Prespa-innsjøen. Herfra følger vi vid åpen vei som skjærer en sti gjennom jordbruksland og små bedrifter sørvest til Korcë. Ruten bølger forsiktig i 20 km før en siste flat strekning. Korçë har illyriske og ottomanske historiske røtter, er nær grensen til Hellas og er Albanias kulturelle hovedstad, med en tradisjonell basar og museum for middelalderkunst.
Sykkelavstand: 60 km (37 miles). Hotell. F / - / -

Dag 3: Korçë til Germen
På vei inn i fjellet forandrer landskapet seg fra jordbruksområde til en steinete fjellside spredt med vakre ville blomster og hyrder her og der. Vi klatrer opp Gramoz-fjellene, med utsikt over snødekte topper i det fjerne, sykler over Bramash-passet. Vi går deretter ned i dalen utenfor for å nå den avsidesliggende og vakre Germen.
Sykkelavstand: 77 km (48 miles); Total stigning: 1.470m (4.823ft): Total nedstigning: 1.375m (4.511ft).
Overnatting: Bungallows. F / - / M

Dag 4: Germen til Përmet
Dagen begynner med en oppoverbakke-syklus gjennom dramatisk fjellandskap til det frodige platået. Vi går deretter ned på en bratt ravinevei til elven Vjosa; stien, som opprinnelig ble skapt av fossefall, bøyer seg dramatisk ned i en vid åpen dal der dyr beiter. Vjosa er en av Europas siste eksisterende ville elver. Langs hele løpet er den frittflytende, og i noen områder utvider elveleiet seg over mer enn 2 km. Dessverre er elva truet av vannkraftsverksutvikling, selv om protestgrupper kjemper for at området skal få status som nasjonalpark. Vi fortsetter oppoverbakke på en liten vei kuttet inn i fjellsiden opp til Përmet som ligger på klippen høyt over elva. Byen er kjent for sine kjøkken, spesielt søtsaker, vin og sterk raki. Kalt også Rosenes by sies den å være den grønneste og reneste byen i Albania. Përmet er også kjent for sin folkemusikk. Vi sykler litt lenger til nærliggende Benje hvor det er populære mineralvannkilder - en perfekt motgift for slitne syklister.
Sykkelavstand: 59km, total stigning: 675m (2,215ft) m Total nedstigning: 1425, (4675ft)
Overnatting: Hotell.  F / - / -

Dag 5: Përmet til Gjirokaster
I dag fortsetter vi langs Kelcyra-dalen gjennom landskapet av topper og juv, og skjærer vestover gjennom et gap i fjellet. Vi når en bred slette; høyt over oss ligger den majestetiske Gjirokaster (kjent som Steinebyen på grunn av de mange takene dekket med flate steiner). Gjirokaster er bygget av velstående grunneiere, og er en vakkert bevart ottomansk by med bratte brosteinsbelagte gater. Byen har fått UNESCO-verdensarvstatus. Gjirokasters slott i hjertet av byen dateres helt tilbake til det 4. århundre. Festningen har utsikt over platået og går langs elvedalen med en imponerende tilstedeværelse. Byen er fødested til Albanias tidligere kommunistleder Enver Hoxha. Sykkelavstand: 61 km (38 miles), total stigning: 325m (1.066ft), total nedstigning: 350m (1.148ft)
Overnatting: Hotell. F / - / -

Dag 6: Gjirokaster til Sarande
Vi drar vestover i dag opp over et 700 meter pass i fjellet etterfulgt av en vriende nedstigning ned på kystsletten. Vi passerer landsbyer, gårder og fruktleverandører. Det er flere betongbunkere spredt i åssidene. Sarande blir beskrevet som porten til Sør-Albania, som ligger mellom fjellene og den joniske kysten. Byen ligger nær de gamle ruinene til Butrint, som er beskyttet av UNESCO. Butrint er et av fylkets viktigste arkeologiske steder, og sporer opprinnelsen sitt tilbake til grekerne og romerne.
Vi kan slappe av denne kvelden og nyte panoramautsikten over Middelhavet i dette nydelige kystferiestedet. Sykkelavstand: 96km (60miles), Total stigning: 1.035m (3.396ft), Total nedstigning: 1.315m (4.314ft)
Overnatting: Hotell. F - / -

Dag 7: Sarande til Himarë
Vi følger kystveien nordover i dag mot feriestedet Himarë. Dagen begynner med en bratt stigning. Vi fortsetter å sykle en rekke stigninger og nedfarter med fjell og fantastisk havutsikt. Himarë er en populær strandby som strekker seg langs den hvite sandstranden. Terrasserte åser der oliven og sitrustrær vokser, når ned til sjøen. Sykkelavstand: km (32 miles), total stigning: 1.075m (3.527ft), total nedstigning: 1.080m (3.543ft)
Overnatting: Hotell. F / - / -

Dag 8. Avgang
Transfer til Tirana for avreise. F / - / -

Nødvendig utstyr: vi anbefaler på det sterkeste at du bruker sykkelhjelm under syklingen. Du kan ta med din egen sykkelhjelm eller leie på av oss. Sykkelhansker, pustende klær, vanntett utstyr, sykkelsko / trenere. (for liste med anbefalte ting, se “Generelt” i turmappen).

F-frokost, L-lunsj, M-middag


Prisen inkluderer:
6 netter på hotell
en natt i bungallow inkl. frokost
middag på dag 3
Engelsktalende guide og kjøretøy tilgjengelig i løpet av sykkeltimene
alle transferer og transport av bagasje
1,5 l vann / dag pp
snacks på veien
teknisk støtte

Ikke inkludert:
Utleie av sykkelvesker og sykkelhjelmer
inngangspenger
måltider ikke nevnt som inkludert
drikker og tips

Tilleggstjenester:
Pristillegg ved mindre gruppe av 2-3 stk:160 EUR pp


Bilder


Sykkeltur i Albania (Vurdert 4.9 / 5 Basert på 67 Anmeldelser.)

Moderate. Tour for bikers in good physical condition.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
ALCYK
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...