Sykkeltur i Albania

Sykkeltur i Albania 9250 NOK, 8 Dager

Penguin travels nye albanske sykkeleventyr tar deg med til en av Europas hemmelige skatter. Så sent som i 1991 åpnet Albania seg for omverdenen etter mange år med isolasjon. Turismen er fortsatt på vei til å bli utviklet, og albanere ønsker de besøkende hjertelig velkommen. 70% av landet er fjellaktig med spektakulære landskap og uberørt kystlinje langs Adriaterhavet og Det joniske havet. Det er mange nasjonalparker og flere verdensarvsteder. Albania tilbyr spennende og relativt ukjente sykkelstier og tempererte værforhold, med et middelhavsklima i lavlandet og er først etter Spania i årlige solskinskvoter. Mens du reiser gjennom enestående naturlige panoramaer, vil du nyte den tradisjonelle albanske gjestfriheten, fantastiske maten, den fargerike blandingen av østlige og vestlige påvirkninger, og få muligheter til å oppdage landets rike historie og kultur. Albania vokser raskt i popularitet som et sykkelreisemål. Benytt anledningen til å besøke det nå.

Vår 8-dagers reiserute i Albania begynner i den pulserende hovedstaden Tirana. Vi tar transfer til Ohrid-innsjøen og begynner å sykle fra Pogradec og opp i fjellene, med kurs sørover til Korçë. Vi stopper ved de varme vannkildene i Benje og når majestetiske Gjirokaster. Når vi krysser landskapet og flere fjell til den joniske kysten, følger vi den albanske rivieraen til Himare der sykkelturen slutter. 


Reiseplan:   

Dag 1. Ankomst til Tirana.
Ankomst til Tirana og få transfer til hotellet vårt for overnatting. Denne kvelden har vi gruppemøte og turopplysning.

Dag 2. Tirana - Pogradec - Korçë
I morges vil vi kjøre deg til Pogradec. I 1980 ble byen erklært som objekt i UNESCOs verdensarvliste. Pogradez ligger ved bredden av Ohrid-innsjøen og tidligere var byen sammenlignet som mindre gunstig med sine makedonske naboer på den andre siden av innsjøen. I det siste har Pogradec fått en renessanse. Området rundt er rikt på historisk kultur og unik flora og fauna. Vi sykler nordover langs bredden av Ohrid-innsjøen. De første 10 km er relativt flate, etterfulgt av 15 km oppoverbakke når vi drar bort fra vannet opp til fjellplatået. Tungt skogkledd og med rike flora og fauna er, dette et vakkert område, og vi vil nyte en fantastisk utsikt. Vi går nedoverbakke gjennom en kløft de neste 15 km mot Prespa-innsjøen. Herfra følger vi vid åpen vei som skjærer en sti gjennom jordbruksland og små bedrifter sørvest til Korcë. Ruten bølger forsiktig i 20 km før en siste flat strekning. Korçë har illyriske og ottomanske historiske røtter, er nær grensen til Hellas og er Albanias kulturelle hovedstad, med en tradisjonell basar og museum for middelalderkunst.
Sykkelavstand: 60 km (37 miles). Hotell.

Dag 3. Korçë til Germen
På vei inn i fjellet forandrer landskapet seg fra jordbruksområde til en steinete fjellside spredt med vakre ville blomster og hyrder her og der. Vi klatrer opp Gramoz-fjellene, med utsikt over snødekte topper i det fjerne, sykler over Bramash-passet. Vi går deretter ned i dalen utenfor for å nå den avsidesliggende og vakre Germen.
Sykkelavstand: 77 km (48 miles); Total stigning: 1.470m (4.823ft): Total nedstigning: 1.375m (4.511ft).
Overnatting: Bungallows.

Dag 4. Germen til Përmet
Dagen begynner med en oppoverbakke-syklus gjennom dramatisk fjellandskap til det frodige platået. Vi går deretter ned på en bratt ravinevei til elven Vjosa; stien, som opprinnelig ble skapt av fossefall, bøyer seg dramatisk ned i en vid åpen dal der dyr beiter. Vjosa er en av Europas siste eksisterende ville elver. Langs hele løpet er den frittflytende, og i noen områder utvider elveleiet seg over mer enn 2 km. Dessverre er elva truet av vannkraftsverksutvikling, selv om protestgrupper kjemper for at området skal få status som nasjonalpark. Vi fortsetter oppoverbakke på en liten vei kuttet inn i fjellsiden opp til Përmet som ligger på klippen høyt over elva. Byen er kjent for sine kjøkken, spesielt søtsaker, vin og sterk raki. Kalt også Rosenes by sies den å være den grønneste og reneste byen i Albania. Përmet er også kjent for sin folkemusikk. Vi sykler litt lenger til nærliggende Benje hvor det er populære mineralvannkilder - en perfekt motgift for slitne syklister.
Sykkelavstand: 59km, total stigning: 675m (2,215ft) m Total nedstigning: 1425, (4675ft)
Overnatting: Hotell.

Dag 5. Përmet til Gjirokaster
I dag fortsetter vi langs Kelcyra-dalen gjennom landskapet av topper og juv, og skjærer vestover gjennom et gap i fjellet. Vi når en bred slette; høyt over oss ligger den majestetiske Gjirokaster (kjent som Steinebyen på grunn av de mange takene dekket med flate steiner). Gjirokaster er bygget av velstående grunneiere, og er en vakkert bevart ottomansk by med bratte brosteinsbelagte gater. Byen har fått UNESCO-verdensarvstatus. Gjirokasters slott i hjertet av byen dateres helt tilbake til det 4. århundre. Festningen har utsikt over platået og går langs elvedalen med en imponerende tilstedeværelse. Byen er fødested til Albanias tidligere kommunistleder Enver Hoxha. Sykkelavstand: 61 km (38 miles), total stigning: 325m (1.066ft), total nedstigning: 350m (1.148ft)
Overnatting: Hotell.

Dag 6. Gjirokaster til Sarande
Vi drar vestover i dag opp over et 700 meter pass i fjellet etterfulgt av en vriende nedstigning ned på kystsletten. Vi passerer landsbyer, gårder og fruktleverandører. Det er flere betongbunkere spredt i åssidene. Sarande blir beskrevet som porten til Sør-Albania, som ligger mellom fjellene og den joniske kysten. Byen ligger nær de gamle ruinene til Butrint, som er beskyttet av UNESCO. Butrint er et av fylkets viktigste arkeologiske steder, og sporer opprinnelsen sitt tilbake til grekerne og romerne.
Vi kan slappe av denne kvelden og nyte panoramautsikten over Middelhavet i dette nydelige kystferiestedet. Sykkelavstand: 96km (60miles), Total stigning: 1.035m (3.396ft), Total nedstigning: 1.315m (4.314ft)
Overnatting: Hotell.

Dag 7. Sarande til Himarë
Vi følger kystveien nordover i dag mot feriestedet Himarë. Dagen begynner med en bratt stigning. Vi fortsetter å sykle en rekke stigninger og nedfarter med fjell og fantastisk havutsikt. Himarë er en populær strandby som strekker seg langs den hvite sandstranden. Terrasserte åser der oliven og sitrustrær vokser, når ned til sjøen. Sykkelavstand: km (32 miles), total stigning: 1.075m (3.527ft), total nedstigning: 1.080m (3.543ft)
Overnatting: Hotell.

Dag 8. Avgang
Transfer til Tirana for avreise.

Nødvendig utstyr: vi anbefaler på det sterkeste at du bruker sykkelhjelm under syklingen. Du kan ta med din egen sykkelhjelm eller leie på av oss. Sykkelhansker, pustende klær, vanntett utstyr, sykkelsko / trenere. (for liste med anbefalte ting, se “Generelt” i turmappen).


Prisen inkluderer:
6 netter på hotell
en natt i bungallow inkl. frokost
middag på dag 3
Engelsktalende guide og kjøretøy tilgjengelig i løpet av sykkeltimene
alle transferer og transport av bagasje
1,5 l vann / dag pp
snacks på veien
teknisk støtte

Ikke inkludert:
Utleie av sykkelvesker og sykkelhjelmer
inngangspenger
måltider ikke nevnt som inkludert
drikker og tips

Tilleggstjenester:
Pristillegg ved mindre gruppe av 2-3 stk:160 EUR pp


Bilder


Sykkeltur i Albania (Vurdert 4.9 / 5 Basert på 87 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
9250 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2150 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate. Tour for bikers in good physical condition.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
ALCYK
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 13850 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Rundreise i Kaukasus- Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 13600 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus- Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 25200 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...