Sykkelferie i Alentejo og Algarve (Portugal)

Sykkelferie i Alentejo og Algarve (Portugal) 10100 NOK, 8 Dager

Alentejo-regionen sørvest i Portugal er et område som fortsatt er lite besøkt og gjemmer bort noen av Iberiske halvøyas best bevarte landskap. Det er et perfekt sted å utforske på to hjul. Det er ikke bare på grunn av de urørte landskapene, men også på grunn av de små landsbyene der livets tempo er helt avslappet, tynt befolket, husdyr og hestevogner fremdeles er et vanlig syn og lokalbefolkningen er fremfor alt gjestfri og vennlig. Denne ruten er en invitasjon til å oppdage det uutforskede og ideell for rolig sykling på grunn av den milde topografien og det vakre landskapet.

Dette er også et sted å sykle vekk fra belastningene av det hektiske liv. Man kan sykle inn i fred og ro i kystnære og landlige Portugal gjennom Alentejo og Algarve-regionene, hvor den tradisjonelle livsstilen og noen av de mest uutviklede landskapene i Europa fremdeles kan bli funnet. Utforsk den slående kystlinjen og oppdag jordbruksarven og de skjulte hemmelighetene til de små landsbyene og milde bølgende landskap. Nyt den enkle livsstilen med god sjømat nær kysten og litt overraskende god vin.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Santiago do Cacém
Briefing med en medlem av teamet og levering av sykler på det første hotellet. Overnatting: Santiago do Cacém
Måltider inkludert: Frokost

Dag 2. Santiago do Cacém - Cercal do Alentejo (via Vale das Éguas)

Den første dagen du sykler, reiser du fra Santiago mot Cercal do Alentejo. Passerer forbi Vale das Éguas- landsbyen og ender opp ved Cercal do Alentejo.
Overnatting: Cercal do Alentejo
Måltider inkludert: Frokost
Sykkelavstand: 37km

Dag 3. Cercal do Alentejo - Vila Nova de Milfontes (via São Luis)
Reiseplanen følger innover i åsene São Luis og utforsker landskapet, alltid med et øye på kysten. São Luis- landsbyen er et ikke-turistisk sted som gjør det mulig å se de virkelige hverdagsaktivitetene for innbyggere og arbeidere der. Etter São og på vei mot havet, vil du klatre opp på det høyeste punktet ved kysten (Cerro de São Domingos), og nyte den store nedoverbakke nesten til Prinsessen av Alentejo (Vila Nova de Milfontes). Du får nok tid til å utforske Milfontes til fots eller bare å legge deg ned på en av de fine strendene der.
Overnatting: Vila Nova de Milfontes
Måltider inkludert: Frokost
Sykkelavstand: 33km

Dag 4. Vila Nova de Milfontes - Zambujeira do Mar
Ruten i dag tar deg langs de vakreste kystlandsbyene, men før dette anbefaler vi deg en kort oppvarming nordover til Milfontes- fiskehavn, og etter det så kan du starte turen mot Zambujeira, krysse broen over elven Mira og passere landsbyene Longueira og Almograve ved å bruke smusspor gjennom korkeikene og vingårdene. Omkjøringen til Almograve-stranden er verdt, og etter å ha nådd landsbyen Cavaleiro, kommer du til det mest berømte fyrtårnet i denne regionen, Cabo Sardão. Dette er det vakreste sporet langs klippene, slik at du kan nyte havbrisen og utsikten, like før du kommer til Zambujeira do Mar og den vakre stranden som kan nås til fots.
Overnatting: Zambujeira do Mar
Måltider inkludert: Frokost
Sykkelavstand: 36km

Dag 5. Zambujeira til Mar - Aljezur (via Odeceixe)
I dag vil banen følge mot den mauriske landsbyen Alzejur og passere i noen vakre landsbyer og strender i
Alentejo- og Algarve- regionenene. Passerer gjennom Carvalhal-stranden og lar en kort avstikker for en spasertur til Amália-stranden (Fados portugisiske Diva). Når du krysser broen før landsbyen Odeceixe, forlater du offisielt Alentejo-regionen og kommer inn i den mest berømte regionen i Portugal, Algarve. Odeceixe-stranden tilbyr havutsikt over en av de vakreste strendene i Portugal, og landsbyen vil gi deg et flott perspektiv over Ceixe-dalen nær vindmøllen før du drar til Rogil. Aljezur-landsbyen i horisonten viser seg øverst det mauriske slottet, en av de som er representert på det portugisiske flagget. Tid til hvile.
Overnatting: i Alzejur
Måltider inkludert: Frokost
Sykkelavstand: 48km

Dag 6. Aljezur - Carrapateira (via Amoreira Beach / Monte Clérigo)
Du forlatter hotellet i Aljezur, på vei opp til det mauriske slottet for å nyte den fantastiske utsikten over Amoreira-dalen og
tråkker videre mot kysten. I dag vil du sykle langs to strender som
de lokale bruker for å utvikle surfeferdighetene sine. Flott utsikt fra Amoreira-stranden og Monte Clérigo, som passerer en gammel ruin av en "Ribat", nok et bevis på maurisk tilstedeværelse og åndelig betydning av dette stedet tidligere. Fordi regionen ikke bare er hav, vil turen også føre deg innover i landet for å utforske landskapet i disse landene, til landsbyen Carrapateira, hvor en
siste sløyfe nær havet vil rense lungene dine rett før du kommer til hotellet.
Overnatting: Carrapateira
Måltider inkludert: Frokost
Sykkelavstand: 51km

Dag 7. Carrapateira - Sagres
Den siste dagen starter i Carrapateira, går mot sør og stopper i et av høydepunktene på denne turen, Saint Vincent's Cape- det sørlige hjørnet av Europa og den siste plassen før Amerika. Syklingen der skaper en mystisk følelse inni oss, som ikke er mulig å forklare med ord. Betydningen for den portugisiske gyldne epoke for oppdagelsesreiser fant inspirasjonen på dette stedet. Dette er også stedet for å avslutte din sykkelferie med sykkel over SW-området i Portugal.
Overnatting: Sagres
Måltider inkludert: Frokost
Sykkelavstand: 40km

Dag 8. Avgang
Etter frokost- avgang fra Sagres.
 
Praktisk informasjon:
Reise tilbake:
med buss til Lisboa eller FARO ved å bruke REDE EXPRESSOS BUSS fra LAGOS, du må komme deg først til Lagos (45 minutter med lokal BUS eller Táxi)
med tog: fra LAGOS

Anbefalt reiseperiode: april - juni, september - november


Prisen inkluderer:
7 netter på familiedrevne pensjonater inkl. frokost i dobbeltrom med privat bad
sykkelutleie
detaljert kart og road book på engelsk
bagasjetransport
nødassistanse mellom kl. 09-18:30

Ikke inkludert:
flybilletter
reiseforsikring
transfers
drikker og måltider som ikke er nevnt i programmet
personlige utgifter


Bilder


Sykkelferie i Alentejo og Algarve (Portugal) (Vurdert 4.69 / 5 Basert på 341 Anmeldelser.)
Pris
10100 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3000 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10100 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3000 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 2
Reservation System Code
PTCYCSW
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...