Donaudeltaet med båt og sykkel

Donaudeltaet med båt og sykkel 24100 NOK, 8 Dager

Denne sykkelferien foregår med hotellbåt som tar deg med inn i det vakreste landskapet i Europas siste naturparadis i Donaudeltaet, hvor den ca 3000 km lange elven renner ut i Svartehavet. Turen tar deg gjennom det romenske deltaet , det 2.største og best bevarte i Europa. Du reiser langs kanalene med flytende sivøer, laguner og innsjøer . Landskapet veksler mellom myke åser og myr og prærieland og overrasker en med sitt mangfold og skjønnhet. Livet i de små fiskelandsbyene er rolig, ensom og stille som en nesten ugjennomtrengelig kratt bare avbrutt av ropene fra dalmatiske pelikaner , skarver og hegre . Under veiledning zoomer blikket inn på deltaets fantastiske flora og fauna i et landskap som er også rik på historie . Nyt den rumenske gjestfriheten og maten ombord på vårt flytende hotell og i koselige pensjonatet.

Høydepunkter:
♦ Donau Deltaet
, hvor Donau renner ut i Svartehavet. En skjør økosystem utpekt til et biosfærereservat av UNESCO .
Celic Dere og SAON - ortodokse klostre
Argamum - gammel romersk koloni
Middelalderfestningen Enisala Annet m.fl.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Individuell ankomst til Bukatrest . Kl. 14 er det gruppeavgang mot Donaudeltaet. Bussturen til Tulcea tar ca 4 timer. Her er det ombordstigning på det komfortable hotellskipet. Middag og overnatting .

Dag 2. Nufaru - Sfantu Gheorge (ca. 30 km )
Langs den sydlige flodarmen gjennom naturreservatet Beştepe Hills. En fantastisk utsikt dypt inn i deltaet får deg nesten til å glemme oppstigningene. I den lille fiskelandsbyen Murighiol tar vi båten inn i en labyrint av kanaler, flytende øyer og tette skoger i en intens opplevelse av naturen. Overnatting på båten .

Dag 3 Donau elvemunningen ( 20 km )
En ujevn grusvei - på høyre side det åpne Svartehavet og på venstre frodige de grønne siv og sump. I ensomheten av Donaudeltaet er skarver og hegre våre faste følgesvenner. Ved " Mile 0" i Sulina når Donau sit bestemmelsessted ved fyrtårnet og begynner å smelte sammen med det salte Svartehavet. Tanken om vannets lange reise i denne mektige elven sette oss på pause. Overnatting på båten.

Dag 4. Gulf of Musura - Crisan ( 20 km )
Langs fugl paradis Musura - Bayad natur gatene til den pittoreske landsbyen Letea . Det ser unektelig ut som om tiden står stille her. Hus laget av siv og leire, vakkert malt i blått , og overalt en stillhet. I nærheten av landsbyen , som ligger på en sandbanke ses et spesielt vidunder - en tropisk skog med slyngplanter og lianer . Vi kommer til fiskebyen Crisan med båt. Overnatting på båten.

Dag 5. Flora og fauna i deltaet ( fridag )
Vi seiler gjennom en labyrint av trange vannveier forbi små fiskerleier og igjen oppleves meget intensivt det utrolige mangfoldet av dyr og planter i det UNESCO-beskyttete Donaudeltaet. På ettermiddagen vender vi tilbake fra en surrealistisk drømmeverden til det pulserende bylivet i Tulcea . Overnatting på båten.

Dag 6. Klosteret i Dobrogea (ca 27-34 km )
Turen gjennom det bølgende landskapet til det ortodokse nonneklosteret Celic Dere , det største klosteret i Dobrogea området. Det romantiske, drømmende klosteret SAON med sin karakteristiske vindmølle er plassert i midten av vingårder ved bredden av Donau. Fra en høyderygg har du en fantastisk utsikt over viltvoksende, frodige, grønne flodsletter direkte på grensen til Ukraina. Transfer tilbake til Tulcea. Overnatting i Tulcea .

Dag 7. Lagunetur til Cape Dolosman (ca 30-45 km )
Med buss til den gamle , tyrkisk- befolkede byen Babadag . Med sykkel passerer vi yngleplasser for kolonier av bietere og når middelalderfestningen Enisala , som ligger høyt over Donau. La oss nyte en fantastisk utsikt over lagunen Razim! Naturreservatet i Cape Dolosman med de gresk-romerske utgravningene av Argamum deler delta sjøene Golovita og Razim. Overnatting i Tulcea på 4 **** pensjonat.

Dag 8. Avreise og transfer Tulcea - Bucharest
Etter frokost, transport med buss tilbake til den rumenske hovedstaden Bukarest , ankomst kl 14-tiden. Mulighet for ekstra netter i Tulcea eller Bukarest.


Prisen inkluderer:
5 netter på 4 *** hotellbåt ( komfortabel og koselig hotellbåt med restaurant (aircondition) og romslig solterrasse med solsenger; kahytter ( 9 m2) med bad); kahytter med privat dusje; to netter på 4 ** ** pensjonat i Tulcea (komfortabelt med aircondition; ca . 5-10 min. gange fra torget.)
seiling inkl. alle transporter ifg reiserute og gruppetransfer fra / til Bukarest (dag 1 + 8)
helpensjon: frokost; matpakke eller piknik; middag
sykkelguide / naturguide
støttebil / båt
1x reisedokumenter pr kahytt /rom
1 taske pr kahytt

Ikke inkludert:
flybilletter
leie av sykler og utstyr - 94 EUR for 24 - speed touring sykkel inklusive sykkeltasker
hjelmer; begrenset antall (gratis om bord)
Enkeltromstillegg
ekstranetter i Tulcea:på forespørsel
ekstranetter i Bukarest:på forespørsel
privat transport fra deltaet til Bucharest: 280 EUR(pris per bil
1-3 personer). Ekstratjenestene bestilles og betales til oss på forhånd i NOK etter dagens kurs.


Bilder


Donaudeltaet med båt og sykkel (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 419 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
24100 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
7400 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
24100 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
7400 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
20950 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
7250 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min 12
Reservation System Code
ROCYCDELTA
Det naturskjønne Oman 14400 NOK, 7 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan 27800 NOK, 21 Dager

De fem Stan-ene – følg i føttene av Djengis Khan

Følg i foten av Genghis Khan når du kaster deg ned i de store ørkenene, bølgende steppe, fruktbare...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...