Donaudeltaet med båt og sykkel

Donaudeltaet med båt og sykkel 21450 NOK, 8 Dager

Denne sykkelferien foregår med hotellbåt som tar deg med inn i det vakreste landskapet i Europas siste naturparadis i Donaudeltaet, hvor den ca 3000 km lange elven renner ut i Svartehavet.

Turen tar deg gjennom det romenske deltaet , det 2.største og best bevarte i Europa. Du reiser langs kanalene med flytende sivøer, laguner og innsjøer . Landskapet veksler mellom myke åser og myr og prærieland og overrasker en med sitt mangfold og skjønnhet. Livet i de små fiskelandsbyene er rolig, ensom og stille som en nesten ugjennomtrengelig kratt bare avbrutt av ropene fra dalmatiske pelikaner , skarver og hegre . Under veiledning zoomer blikket inn på deltaets fantastiske flora og fauna i et landskap som er også rik på historie . Nyt den rumenske gjestfriheten og maten ombord på vårt flytende hotell og i koselige pensjonatet. * /

Høydepunkter:
♦ Donau Deltaet
, hvor Donau renner ut i Svartehavet. En skjør økosystem utpekt til et biosfærereservat av UNESCO .
Celic Dere og SAON - ortodokse klostre
Argamum - gammel romersk koloni
Middelalderfestningen Enisala Annet m.fl.

 


 

Reiserute:
Dag 1. Ankomst

Individuell ankomst til Bukatrest . Kl. 14 er det gruppeavgang mot Donaudeltaet. Bussturen til Tulcea tar ca 4 timer. Her er det ombordstigning på det komfortable hotellskipet. Middag og overnatting .

Dag 2. Nufaru - Sfantu Gheorge (ca. 30 km )
Langs den sydlige flodarmen gjennom naturreservatet Beştepe Hills. En fantastisk utsikt dypt inn i deltaet får deg nesten til å glemme oppstigningene. I den lille fiskelandsbyen Murighiol tar vi båten inn i en labyrint av kanaler, flytende øyer og tette skoger i en intens opplevelse av naturen. Overnatting på båten .

Dag 3 Donau elvemunningen ( 20 km )
En ujevn grusvei - på høyre side det åpne Svartehavet og på venstre frodige de grønne siv og sump. I ensomheten av Donaudeltaet er skarver og hegre våre faste følgesvenner. Ved " Mile 0" i Sulina når Donau sit bestemmelsessted ved fyrtårnet og begynner å smelte sammen med det salte Svartehavet. Tanken om vannets lange reise i denne mektige elven sette oss på pause. Overnatting på båten.

Dag 4. Gulf of Musura - Crisan ( 20 km )
Langs fugl paradis Musura - Bayad natur gatene til den pittoreske landsbyen Letea . Det ser unektelig ut som om tiden står stille her. Hus laget av siv og leire, vakkert malt i blått , og overalt en stillhet. I nærheten av landsbyen , som ligger på en sandbanke ses et spesielt vidunder - en tropisk skog med slyngplanter og lianer . Vi kommer til fiskebyen Crisan med båt. Overnatting på båten.

Dag 5. Flora og fauna i deltaet ( fridag )
Vi seiler gjennom en labyrint av trange vannveier forbi små fiskerleier og igjen oppleves meget intensivt det utrolige mangfoldet av dyr og planter i det UNESCO-beskyttete Donaudeltaet. På ettermiddagen vender vi tilbake fra en surrealistisk drømmeverden til det pulserende bylivet i Tulcea . Overnatting på båten.

Dag 6. Klosteret i Dobrogea (ca 27-34 km )
Turen gjennom det bølgende landskapet til det ortodokse nonneklosteret Celic Dere , det største klosteret i Dobrogea området. Det romantiske, drømmende klosteret SAON med sin karakteristiske vindmølle er plassert i midten av vingårder ved bredden av Donau. Fra en høyderygg har du en fantastisk utsikt over viltvoksende, frodige, grønne flodsletter direkte på grensen til Ukraina. Transfer tilbake til Tulcea. Overnatting i Tulcea .

Dag 7. Lagunetur til Cape Dolosman (ca 30-45 km )
Med buss til den gamle , tyrkisk- befolkede byen Babadag . Med sykkel passerer vi yngleplasser for kolonier av bietere og når middelalderfestningen Enisala , som ligger høyt over Donau. La oss nyte en fantastisk utsikt over lagunen Razim! Naturreservatet i Cape Dolosman med de gresk-romerske utgravningene av Argamum deler delta sjøene Golovita og Razim. Overnatting i Tulcea på 4 **** pensjonat.

Dag 8. Avreise og transfer Tulcea - Bucharest
Etter frokost, transport med buss tilbake til den rumenske hovedstaden Bukarest , ankomst kl 14-tiden. Mulighet for ekstra netter i Tulcea eller Bukarest.

Verdt å vite: ► Guider: Med våre erfarne lokale natur-og sykkelguider lærer du deg å gjenkjenne fugler ved deres rop / sang eller når de flyr, oppdage sjeldne planter og dyr , høre om livet i deltaet og den utrolige begivenhetsrike fortid i denne regionen , som allerede fasjinerte romerne , grekerne og dakerne ► Overnatting og mat: Du vil bli innkvartert på et moderne 4 **** flytende hotell og et familiedrevet 4 **** pensjonat. Måltidene er tradisjonellt med masse fisk , kjøtt og grønnsaker til lunsj eller matpakker ► Veier og betingelser: du sykler i grupper på 12-20 personer, og det forventes at du har sykelerfaring . Sand og grusveier krever noen fysisk form, men det må ikke bli avskrekkende , da de daglige avstandene er ganske korte. Hvis det er mulig velger vi lengre ruter. Enkelte deler klarer vi med båt eller buss . Reiseplanen vil bli tilpasset forholdene i tilfeller av økt vannstand eller maskin/ sykkel skader. ► Det er mulig å bestille ekstra netter i Tulcea og Bukarest både før og etter sykkelferien.

 


Prisen inkluderer:
5 netter på 4 *** hotellbåt ( komfortabel og koselig hotellbåt med restaurant (aircondition) og romslig solterrasse med solsenger; kahytter ( 9 m2) med bad); kahytter med privat dusje; to netter på 4 ** ** pensjonat i Tulcea (komfortabelt med aircondition; ca . 5-10 min. gange fra torget.)
seiling inkl. alle transporter ifg reiserute og gruppetransfer fra / til Bukarest (dag 1 + 8)
helpensjon: frokost; matpakke eller piknik; middag
sykkelguide / naturguide
støttebil / båt
1x reisedokumenter pr kahytt /rom
1 taske pr kahytt

Ikke inkludert:
flybilletter
leie av sykler og utstyr - 94 EUR for 24 - speed touring sykkel inklusive sykkeltasker
hjelmer; begrenset antall (gratis om bord)
Enkeltromstillegg
ekstranetter i Tulcea:på forespørsel
ekstranetter i Bukarest:på forespørsel
privat transport fra deltaet til Bucharest: 280 EUR(pris per bil
1-3 personer). Ekstratjenestene bestilles og betales til oss på forhånd i NOK etter dagens kurs.


Bilder


Donaudeltaet med båt og sykkel (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 386 Anmeldelser.)
Pris
21450 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
6550 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
21450 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
6550 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
21450 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
6550 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
21450 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
6550 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min 12
Reservation System Code
ROCYCDELTA
Det naturskjønne Oman 13650 NOK, 8 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...