Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc

Turen rundt om Mont Blanc (som betyder “det hvite berget”) regnes for en av de beste av alle verdens klassiske selvguidede turer.

Turen vår vil føre deg gjennom forskjellige daler og over fjellkammer i Alpene i tre forskjellige land – Frankrike, Italia og Sveits, så du kommer til å se bergenes forskjellige ansikter. Turen passerer gjennom blomsterfylte enger, krysser høye pas og tilbyr noen av de fineste bergutsiktene i verden. Utsiktene byr nemlig på tallrike bergtinder og pene isbreer hele veien rundt om det imponerende Mont Blanc-massivet. Tre land, tre kulturer, tre kjøkkener - alt sammen på en fantastisk tur.

Turens høidepunkter:
♦ Tour du Mont Blanc - en klassisk vandretur rundt om Mont Blanc-massivet (høyeste toppen 4807m o. h.)
♦ Vandreturer i Chamonix - en av Europas mest etterspurte vandringsdestinasjoner kjent for sin utsikt over spektakulere topper og gletsjere

Reiseplan:

Dag 1. Les Contamines
Ankomst til den charmerede landsbyen, Les Contamines. Mulighet for let vandretur afhængig av ankomsttid. Overnatning på et 2* hotell.
Vandring: 0.45t;op-/nedstigning +300m/-600m

Dag 2. Les Contamines – Notre Dame de La Gorge – Chapieuxdalen / Frankrig
Kort transfer til Notre Dame de la Gorge. Klatre over Col du Bonhomme og Col de la Croix du Bonhomme som fører deg til Chapieuxdalen. Fantastisk utsikt over Aiguille des Glaciers. Overnatning i sovesal i en bjerghytte
Vandring: 6-7t;op-/nedstigning +1200m/-900m

Dag 3. Les Chapieux - Col de la Seigne – Courmayeur
Over Cole de la Seigne og landegrænsen til den italianske del. Herefter går det lidt nedad med panoramisk utsikt over Aiguilles de Peuterey og Mont Blanc i baggrunden. Overnatning i sovesal på Elena hytten.
Vandring: 7t;op-/nedstigning +950m/-1000m

Dag 4. Courmayeur el rifugio Elena – Val d’Arpette / Schweiz
Vi går over Grand Col Ferret og ankommer i den farverige landsby La Fouly i Schweiz. Herfra er der en uforglemmelig utsikt over Combins bjerget mot øst og den italienske side af Mt. Blanc mod vest. Transfer m. bus til Champex. Lodge-hotellet i Val D’Arpette, Relais d’Arpette, ligger 45 min længere til fods. Overnatning i sovesal.
Vandring: 5-6t., op-/nedstigning +600m/-1000m.

Dag 5. Val d’Arpette – Trient / Switzerland
Vi når i dag turens høieste punkt - Fenêtre d’Arpette (2750 m). Vi nyder igen en fantastisk utsikt over Trient glacier. Overnatning i sovesal i bjerghytte i Trient.
Vandring: 7-9t., op-/nedstigning +1050m/-1385m.
OBS! Ved dårlige vejrforhold anbefaler vi en kortere tur via Cold de Bovine passet, som
tager 5:30 t, og er på + 800m/-1135m.

Dag 6. Trient – Le Tour el. Argentières / Frankrig
Over Col de la Balme og tilbake til Frankrig hele veien forbi Mont Blanc og Aiguille Verte. Overnatning i refuge CAF de Tour i sovesal.
Vandring: 6-7t, op-/nedstigning +1000m/-1050m.

Dag 7. Le Tour el. Argentières – Chamonix / Frankrig
Vi tar til Balcon des Aiguilles Rouges, inden vi går opp til Lac Blanc, hvorfra der er utsigt udover: Aiguille Verte, Les Drus, La Mer de glace, Aiguilles de Chamonix, Mont Blanc du Tacul, Aiguille du Goûter, og sidst men ikke mindst Mont Blanc! Nedstigning til Chamonix via Le Praz. Man kan velge å ta La Flégère svævebanen eller buss (ikke inkluderet). Overnatning på et 2* hotell i Chamonix ; B&B.
Vandring: 6 t, op-/nedstigning +900m/-1100m.

Dag 8. Chamonix
Afreise efter frukost.


Prisen inkluderer:
► Innkvartering på lodges på fælles sovesale, på nær på dag 1 og dag 7, når man overnatter på 2* hoteller ► halvpensjon på nær dag 7 (kun frukost) ► bagage transport ► vandrekort, detalieret roadbook på engelsk.

Prisen inkluderer ikke : ► flybilletter ► drinker og måltider som ikke er nevnt i programmet ►reiseforsikring ► transport, buss transport ( kanskje i Courmayeur , Champex og Chamonix ), fjellift ► andre personlige utgifter

Andre utgifter: ► Enkeltromstillegg (tilgjengelig i Chamonix og Contamines ): 730 kr. ►Tillæg for samme tur på dbl. rom (uden 1 aftensmad på dag 3): 1550 kr., enkeltrom: 1680 kr. ►Ekstra natt (2* htl, per person i dbl./enk. rom m. frukost) i Chamonix: 940 / 1370 kr.

Vert å vite : ►Sovepose skal tas med til overnatningene i hyttene! ► Det er vanligvis best å dra tidlig om morgenen for å komme til å passere fjellovergangen i ettermiddag . Dette unngår problemer som vanligvis assosieres med dårlig vær og har ettermiddagen til å hvile. Vi anbefaler at du tar fotturer polene med hvis du reiser i den 15. juli på grunn av snødekte stier. Betale ekstra oppmerksomhet til ruten når det er snø eller is - spesielt hvis det er iskaldt vær. Ta med gode tursko med og lange bukser og varme gensere. Det er frivillig å ta en isøks med. Hvis du ikke har en isøks eller lignende bør man være ekstra forsiktig når du går nedoverbakke. Følg i sporene av andre for å gjøre tallet lettere for deg selv. Det anbefales at du ikke løpe eller skli ned bakken. Det er vanligvis gode informasjonstiltak og merking av ruter. Stiene er turist vennlig ►Timeplanen for buss fra Genève flyplass og Chamonix er her : http://www.sat-montblanc.com/fr/lignes_regulieres/PDF/GVACHX_Ete.pdf

Anbefalet reiseperiode: juli-august

Bilder