Trekking i de albanske Alpene på egen hånd

Trekking i de albanske Alpene på egen hånd 9200 NOK, 8 Dager

Landsbyen Theth er omgitt av de tøffe toppene til de albanske Alper, og regnes som en av juvelene på Balkan. Her kan du få, med ordene til antropologen Edith Durham, "majestetisk isolasjon fra hele verden". Foruten den enestående utsikten, kan landsbyen også tilby besøkende innblikk i hvordan det var å leve under "kanun" - en kontroversiell tradisjonell albansk sedvanerett som preget livene til lokalbefolkningen i århundrer og fortsatt har sin innvirkning på lokalsamfunnene.
Veien som fører deg til Theth er ikke mindre imponerende. Når du starter turen i Shkodra, tar du en ferge over den vakre fjordlignende Komani-innsjøen. Deretter går du ut på en 7-timers tur fra landsbyen Valbona til Theth - ansett som en av de mest spektakulære turene i Europa. Når du krysser Valbona-nasjonalparken, vil du nyte den friske fjellluften, drikke vann fra de kalde vannkildene og oppleve gjestfriheten til lokalbefolkningen. Du vil få sjansen til å prøve noen av deres lokale råvarer eller få en slurk raki for å holde deg i gang. På den siste veien tar en kort tur deg til enda en skjult juvel - karst-vannspringen "Blue Eye", før du drar ut til hovedstaden Tirana, hvor du kan utforske Albanias moderne ansikt.

Høydepunkter:
♦ Valbona -nasjonalparken
♦ Komani-innsjøen
♦ Vannspringen "Det blå øyet"
♦ Theth-landsbyen 


Reiseplan:   

Dag 1. Ankomst
Du blir møtt av sjåføren på Tirana (TIA) eller Podgorica (TGD) flyplass / by for to timers kjøretur til Shkodra. Møt personalet vårt på ettermiddagen for å motta materiale (veibok, kart, GPS og SIM-kort), få mer informasjon om turen og  alle dine spørsmål besvart. Når du ankommer tidlig, kan du svømme i Balkans største innsjø og besøke Rozafa-slottet for å lære den lokale legenden om det og nyte den fantastiske utsikten over Alpene. Fordyp deg i basaren, på Marubi -fotobiblioteket -i byens fortid, eller nyt en espresso med lokalbefolkningen. Om kvelden strømmer besøkende til barene og spaserer inn i gågaten. Med sine borgerskapshus, en påminnelse om byene rike fortid, har byen en viss italiensk atmosfære. Når dagslyset forsvinner, kan du velge mellom restauranter som tilbyr nøye utformede tradisjonelle måltider.

Dag 2. Komani-innsjøen - Fierze - Valbona- nasjonalparken
En tidlig start gir en naturskjønn kjøretur gjennom Drin-kløftene og til Komani-innsjøen (55 km / 1: 30h). Det pittoreske reservoaret sløyfer som en norsk fjord gjennom rene fjellvegger og gir den mest attraktive ruten inn i de albanske Alpene. Du vil bli overrasket av den skreddersydde "båten", som stopper flere ganger for å hente pratsomme lokale folk fra avsidesliggende landsbyer før du ankommer Fierze (46 km / 3 t). Etter lunsj blir du kjørt med bil videre inn i høylandet i Valbona- nasjonalparken til en tradisjonell landsby som består av imponerende tårnhus. Ettermiddagens oppvarmingsvandring følger en krystallklar bekk gjennom gamle strandskoger flekket med de søteste jordbærene. Underveis kan du nyte en svømmetur ved elven eller en bortgjemt dam. Turen ender på en koselig innkvartering i øvre Valbona, og det er mulighet til å utforske området nærmere. De taggede toppene som steger seg høyt, gir deg kløende føtter, i morgen blir dagen! I kveld nyter vi et solid hjemmelaget måltid og vil få hvile etter denne inntrykkfulle introduksjonen til De forbannede fjellene(Albanske Alpenes lokale navn Prokletije betyr forbannelse. Ifølge legenden er fjellene skapt av Djævelen selv). (7 km, oppstigning 250 m, nedstigning 0 m, 3:30 t)

Dag 3. Valbona- nasjonalparken
Uthvilt, starter du turen til Kukaj - en isolert grend hvor bare to familier bor. Bunkerne som en gang beskyttet grensen er nå spredt i elveleiet. Den blåsende stien tar deg over frodige enger med bredt utvalg av fargerike vårblomster til en gjeterhytte på 1.650 meter. Under kommunistiske perioden, da dette var et forbudsområde, pleide bygningen å være en militærbrakke. Beundre det ville og romantiske fjellandskapet, prøv ferske melkeprodukter med gjeterne til stede, eller velg å klatre høyere opp til et eldgammel veikryss ved grensen til Montenegro. På 2.045 m er en forvitret grensepyramide, den eneste påminnelsen om isolasjonen Albania en gang har gjennomgått; herfra når utsikten til de mest dramatiske delene av montenegrinske Prokletije. Å få et siste glimt av Alpene høyeste topp Jezerca (2.694m) du går ned på en annen vei til overnattingsstedet. Når dagslyset forsvinner, beundrer du den alpine gløden over middagen i den idylliske hagen. Ingen overraskelse er at mange lokale kvinner er oppkalt etter den vakre dalen. (12 km, stigning 750 m, nedstigning 700 m, 5:30 t)

Dag 4. Valbona - Theth
Et annet høydepunkt og med høyeste punktet på reisen venter i dag. Etter kort tur over en tøff vei møter du muldyrbæreren som frakter hovedbagasjen og legger ut på turen over Valbona -passet (1.811m). Over landsbyen Rragam trenger noen bratte segmenter å takles. Du kan stoppe regelmessig i nærheten av vannkilder og fargerike enger for å ta et pust av urtefylt aromatisk fjelluft og nyte den fantastiske utsikten. Når vi når passet, vises de omkringliggende toppene på horisonten og utsikt over begge nasjonalparkene fascinerer selv den erfarne reisende. Nyt det pittoreske landskapet under en lunsjpause før nedstigningen til Theth, hvor den eventyrlige bøkeskogen gir dekning fra solen på ettermiddagen. Nær landsbyen blir skogen tynnere, Mt. Arapi (2.217m) blir mer dominerende, og snart kommer de øverste husene i landsbyen. Spredt nedenfor i dalene er mange grender, og en bred sti tar deg gjennom landsbyen til et annet innbydende gjestehus med sentral beliggenhet. (15 km, oppstigning 750 m, nedstigning 1125 m, 6:45 t)

Dag 5. Peja-passet / Denelli-engene / Theth
For dagens økt kan du velge mellom ruten til Peja-passet i den nordlige enden av dalen nedenfor Matterhorn i Albania eller panorama-stien til Denelli. Begge er returruter, og du overnatter på samme gjestehus. For det første solutsatte alternativet anbefales en tidlig start og valgfri transfer til stien, 4 km kjøretur eller en times gåtur i hver retning. Derfra, hvor stien starter nær kilden til Thethi-elven, ser veggen fremdeles ugjennomtrengelig ut. Den eldgamle campingvognstien er skjult i den rene 900 m høyden under Mt. Arapi og oppkalt etter den kosovariske byen Peja, hvor ruten er koblet til. På toppen er det en liten innsjø hvor du kjøler ned føttene. Denelli-turen starter fra gjestehuset, fører gjennom det grønne Ulaj-området og stiger opp etter en elvekryssing i lett skog til en sti i klippene og eng med fotballbanestørrelse midt på fjellet. Du finner gjetere der i juli og august. Du kan også velge å slappe av i landsbyen for dagen i stedet.

Dag 6. Theth
En tur gjennom landsbyen og de grønne markene avslører Theths fulle omfang. Besøk den ikoniske kirken og dykk ned i historien til “kanun” ved innlåstårnet, som tilbød beskyttelse til de berørte. Det er det perfekte stedet å lære om sedvanerettskoden til Leke Dukagjini, dens opprinnelse, innvirkning og dagens relevans. Fremover langs vannkanalene stiger stiene til Thethi-fossen og synker igjen til en klippe over elven der arkeologer har funnet terasser fra steinalderen. Se inn i den tilstøtende 50 meter dype Grunas-canyonen før du begynner den andre delen av turen på en godt slitt hovedsti som fører langs elven nedstrøms til Nderlysa. Kveldsinnkvarteringen er i et enkelt, men veldig imøtekommende hjem i en mye mindre besøkt grend. Bruk fritiden til å prøve morbær, druer og plommer i hagen, spør verten din om biehold, utforsk omgivelsene eller svøm i bassengene i nærheten. Hvis du finner dagens tur litt kort, kan du også velge den alternative ruten fra gårsdagen og få transfer til Nderlysa. (8 km, stigning 150 m, nedstigning 400 m, 3:30 t)

Dag 7. Det blå øyet
Turen gjennom en kløft som fører til en karstkilde kalt "Det blå øyet". De modigste kan ta en dukkert i det iskalde, sommerfugl omringede vannet - virkelig en skjult oase å slappe av i. Uten mobildekning, strøm og tilgang på veiene, føles den travle hverdagen helt glemt. Turen kan utvides til en nærliggende forlatt grend. Den offentlige minibussen samler passasjerer rundt klokka 14.00, det er en naturskjønn kjøretur over Terthoria-passet inn i Boge-dalen og langs Shkodra-innsjøen (3 timer), og ridning med lokalbefolkningen gir absolutt litt smak. Etter forfriskning og bilbytte tar det ytterligere to timer å ankomme til et sentralliggende hotell tidlig på kvelden. Tirana representerer den moderne, veldig forskjellige siden av Albania. Avslutt dagen med middag og en drink ut i det elegante lloku-distriktet, husk den siste reiseuken og feire den minneverdige reisen gjennom de albanske Alpene. Ø;;;;nsker du å kombinere gårsdagen og dagens kortere turer samlet i en eller bare dra tidligere til Tirana - velg en privat 4x4-transfer. (10 km, stigning 275 m, nedstigning 275 m, 3:30 t)

Dag 8. Avgang
Ta en spasertur gjennom byen, besøk den fargerike basaren og parken som danner det grønne hjertet av Tirana. To tidligere tilfluktssteder åpner dørene for besøkende, museet ble hovedkontor for det hemmelige politiet, nasjonalhistoriske museet og kunstgalleriet fra den sosialistiske perioden utgjør bare noen få av byens severdigheter. Den siste dagen opplever du enda en side av det mangfoldige Albania, som står i sterk kontrast til de landlige områdene som du hadde nettopp besøkt. Din mangsidede reise gjennom Albania slutter med en organisert transfer til flyplassen.


Prisen inkluderer:
materialer for den selvguidede turen
overnattinger: 2x hotell (er),5x gjestehus
måltider i henhold til reiseruten
transferer som planlagt i reiseruten,inkludert henting på flyplassen
bagasjetransport: ett stykke opptil 15 kg kun i myke vesker *

Ikke inkludert:
måltider som ikke er nevnt ovenfor,samt drikker annet enn bordvann
personlige utgifter som drikkepenger og suvenirer
flyreiser: alle Zbulo-turer er bare bakketjeneste
helseforsikring for utlandet * er obligatorisk for å gi best mulig beskyttelse


Bilder


Trekking i de albanske Alpene på egen hånd (Vurdert 4.79 / 5 Basert på 91 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
9200 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
900 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-6
Reservation System Code
ALBALPSSELF
Rundreise i Senegal og Gambia 12500 NOK, 10 Dager

Rundreise i Senegal og Gambia

Land av ørken, tropiske skoger og fantastiske kyster. På denne unike rundereisen i Vest-Afrika...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 22100 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Rundreise i Kaukasus- Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 13600 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus- Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...