Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

I Hjertet av Amalfikysten

I Hjertet av Amalfikysten 8200 NOK, 8 Dager

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske  kyststrekninger.

Den er en fantastisk kombination av hav, vakre kystbyer og fjell, en overflod av begge kultur og natur. En stor del av turen går langs kysten og gjennom de alle kjente landsbyene som man trenger å se minst en gang i livet sitt: Amalfi, Ravello, Atrani, Praiano og selvfølgelig den naturskjønne Positano. Du skal også gå gjennom ekte fjellandskap, langs utrolige stup, gjennom kastanjeskog og fantastiske terrasserte sitronlunder og vingårder. Du skal nyte de fantastiske utsiktene som Amalfikysten og Napolibukten tillbyr mens du er nedsenket i ett nesten alpint landskap.

Høydepunkter
 Amalfi - Byen nevnes første gang i det 6. århundre, og ble tidlig en viktig sjøfartsby som solgte korn, salt og slaver til Midtøsten og kjøpte silke fra det bysantinske riket, som ble videresolgt i Europa.
 Positano - den pleide å være en del av Amalfirepublikken i middelalderen og lyktes i det 16 og 17 århundre.
 Ravello - den  ligger høyt oppe på klippene over kysten og var en viktig by for republikken Amalfi fra 800-tallet til 1200-tallet som produsent av ullvarer fra det omliggende landbruksdistriktet som farget i byen.


Reiseplan:

Dag 1. Amalfi
Ankomst til Amalfi. Et kort besøk til byens sentrum og kanskje en svømmetur for å vaske av trettheten av reisen. Overnatting i Amalfi.

Dag 2. Amalfi – Pontone – Amalfi
Idag har du en lett tur som skal gi deg en bra idé av den fantastiske kultur- og naturarv av Amalfikysten. Først går du gjennom de små og stille bakgatene av Amalfi. En gammel trap fører deg under de imponerende kalksteinsklipper mot den lille landsbyen Pontone med den strålende Torre dello Zirro. Deretter går du inn i "Valle dei Mulini" hvor du kan se ruinene av de eldste papirfabrikkene i Europa. Etterpå går du tilbake til Amalfi der du kan besøke papirmuseet før du kommer tilbake til hotellet. På grunn av at turen er så kort idag kan du fortsette å vandre rundt byen eller svømme i havet.
Vandring: 4-5 timer, 9-10 km

Dag 3. Amalfi – Ravello – Atrani – Amalfi
Du kan gå eller du kan ta lokalbussen (på egen hånd) opp til den sjarmerende historiske landsbyen Ravello som er en av de mest eksklusive landsbyene i området som byr på vakkre utsikter over Amalfikysten. I Ravello finns det to storslåtte villaer – den flotte Villa Rufolo fra 1000-tallet som en gang var en pavelig bolig og senere hjemme til Wagner og Villa Cimbrone som er en overdådig herregård fra 1800-tallet med flotte hager og fantastisk utsikt over Salerno-bukten. Du har tid til å utforske landsbyen før du begynner turen tilbake til kysten. Du går langs Villa Cimbrone og Castiglione, gjennom sitronlunder og vingårder og deretter på en middelaldersk trapp ned til den vakre byen Atrani. Den siste strekken til Amalfi er veldig naturskjønn. Overnatting i Amalfi.
Vandring: 4,5 timer, 7,5 km.

Dag 4. Amalfi – Conca dei Marini – Praiano
Fra Amalfi går du langs en av de eldste veiene av republikken Amalfi - 'Maestra dei Villaggi'. Du passerer gjennom landsbyene Lone og Vettica før du ankommer til Santa Rosa klosteret (det er også mulig å ta buss for å unngå å klatre 300m.). Veien derfra går først til den sjarmerende lille landsbyen Conca dei Marini der du kan nyte den fantastiske utsikten over Amalfi og vestspissen av halvøya. Etterpå stiger ruten ned til den fantastiske fjorden Furore og et fiskevær som ligger i nærheten. Herfra går du oppover igjen og passerer Sant Elia kyrken til du ankommer til Praia-dalen. Til slutt går du til kystlandsbyen Praiano der du overnatter.
Vandring: 5 timer, 10 km

Dag 5. Praiano – Praia-dalen – Praiano
Fra hotellet går du gjennom gatene i Praiano opp til den lille kyrken Santa Maria di Costantinopoli. Herfra tar du en rute som går over landsbyen,  går inn i Praia-dalen og klatrer opp til Sant Alfonso-kyrken. Etterpå går du til de sceniske grottene i Santa Barbara og fortsetter å klatre til utgangspunktet av den berømte Sentiero degli Dei (Gudenes bane) – en tur med fantastiske utsikter. Deretter stiger du ned til Praiano. Overnatting i Praiano.
Vandring: 5 timer, 11 km

Dag 6. Praiano – Montepertuso – Positano
Du går oppover mot San Domenico klosteret langs en middelalders pilegrimvei. Ved klosteret kan du ta en pause før du fortsetter å klatre gjennom forbausende natur med bisarre fjellformasjoner og frodig vegetasjon. Etter en kort tid ankommer du til Sentiero degli Dei igjen. Hvis du følger ruten skal du ankomme til den vakre landsbyen Montepertuso. Etterpå er det bare en kort tur til Positano – en av Italias vakreste byer. Overnatting i Positano.
Vandring: 4,5 timer, 9 km

Dag 7. Positano – Santa Maria al Castello – Montepertuso – Positano
Først tar du en lokalbuss til Montepertuso hvor du skal begynne med en herlig tur rundt Positanos øvre dal. Da klatrer du opp til Santa maria al Castello festningen. Her kan du beundre utsikten over begge Salerno-bukten og Napoli-bukten. Etterpå siger du ned til Caserma Forestale og hvis du vil kan du klatre til Monte Sant Angelo – det høyeste fjellet i halvøya. Den vanlige turen fortsetter gjennom skogen tilbake til Montepertuso. Langs en annen middelaldersk muldyr spor kommer du tilbake til Positano for overnatting.
Vandring: 4,5 timer, 11 km 

Dag 8. Avreise

Etter frokosten reiser du tilbake til Napoli med båt eller buss og deretter tar du skyttelbuss til flyplassen. Ekstra netter i Positano kan bestilles i forvei. 

Verdt å vite: ► Dette er en moderat til lett tur som er passende for de som har noen erfaring med å gå og er i god fysisk form ► Deler av ruten er merkede og med andre må du følge instruksjonen som du skal få når du ankommer. ► Ekstra netter kan arrangeres på forespørsel i hver by langs ruten ► Turen kan forlenges med en vandrereise i Capri ► Fra januar 2012 må man betale byskatt på mellom 2 og 4 EUR pp/dag som betales direkte til hotellet

 

Hvordan å komme dit: ► Vi anbefaler fly til Napoli. Fra Capodichino flyplass tar man skyttelbuss til byen der du tar buss eller båt til Amalfi. ► Turen avslutter efter frokosten dag 8 i Positano. Da kan du reise med buss til Sorrento eller Amalfi og derfra reise til den neste destinasjonen din.

Anbefalet reiseperiode: april-oktober

Nødvendig utstyr: Gode vandrestøvler og sokker. Husk å først bruke nykjøpte støvler hjemme, innen du tar avsted. En liten ryggsekk til de daglige turene er praktisk, en vannflaske med minst en liter kapasitet, solbriller,solhatt, solkrem, regntøy og en ekstra genser.


Prisen inkluderer:
7 netter på turistklasse hoteller i dobbeltrom med eget bad og frokost
detaljert vandrebok og kart på engelsk
bagasje transport Amalfi-Praiano dag 4 og Praiano-Positano dag 6
24-timers telefon assistanse

Ikke inkludert:
Fly
offentlig transport
transfer fra og til flyplassen
reiseforsikring
drikkevarer og måltider ikke nevnt
drikkepenger
lokale avgifter som betales på stedet
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Enkeltrom tillegg
oppgradering til 4* eller 5* hotell: på forespørsel


Bilder


I Hjertet av Amalfikysten (Vurdert 4.92 / 5 Basert på 267 Anmeldelser.)
Pris
8200 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
4650 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
9150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
4650 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
7350 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3700 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
6150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3350 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 2 person
Reservation System Code
ITAMALFSELF
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 6550 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 7350 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria 5600 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...