Fra Assisi til Spoleto - en vandreferie på egen hånd i Umbria, Italia

Fra Assisi til Spoleto - en vandreferie på egen hånd i Umbria, Italia 7950 NOK, 8 Dager

Oppdag den fantastiske "meravigliosa" Umbria, Italia. Denne turen tilbyr den rette kombinasjonen av besøk til typiske byer i Umbria og vandring gjennom spennende fargerike landskap med unik utsikt. Umbria har blitt rost for sin skjønnhet siden romertiden på grunn av sin grønnhet, mange innsjøer, elver, forfriskende kilder, fjellbekker og fossefall. Turen starter i den vakre og fascinerende byen Assisi, pilegrimsbyen bygget mot skråningene av Mount Subasio og avsluttes i Spoleto - en veldig spesiell by med mange torg, vakre små gater, butikker med lokale delikatesser og håndverk, restauranter og en mange severdigheter å besøke.


Reiseplan: 

Dag 1. Assisi
Ankomst til Assisi og innkvartering på hotell. Kort informasjonsmøte om turen med den lokale partnern vår (på engelsk).

Dag 2. Assisi - Spello
Det er 2 ruter til Spello:

Den lengre ruten
går fra Porta Cappuccini opp til hermitagen Eremo delle Carceri (830 m.o.h.). Skt. Frans af Assisi pleiede å komme her ofte. Et kloster ble bygget på stedet etter hans død. Du kommer forbi San Benedetto klosteret før du begynner å gå ned mod Spello.
Vandring: ca. 6 t, 17 km, opp-/nedstigning: 900 m/900 m 

Den kortere ruten
i Mount Subasio krever ikke så mye klattring, men den er en flott vandretur forbi olivenhager. Spello er bygget på skråningene av Mount Subasio. Den lille byen har en romersk opprinnelse, som vi blir minnet om av flere severdigheter - bl.a. byportene Venere og Consolare, restene etter et romersk teater like utenfor byens vegger m.m.
Vandring: ca. 3 t, 12 km, opp-/nedstigning: 304 m/380 m

Dag 3. Spello - Bevagna
Turen går ned i dalen Valle Umbra. Du går på rolige landeveier før du kommer frem til Bevagna, som ligger ved sammenløpet av flodene Timia og Topino. Særlig karakteristisk er byens mure, som omgir det meste av Bevagna. Hjertet i denne by er Piazza Silvestri med den vakre fontenen og to romanske kirker. Overnatting på hotell i landsbyens historiske sentrum.
Vandring: ca. 3,5 t, 13 km, opp-/nedstigning: 60 m/190 m

Dag 4. Bevagna - Montefalco
Dagens vandring er via bakket landskap, men olivenhagene gjør snart plass til vinmarker. Montefalco området er kjent for produksjonen av utmerkte viner: Sagrantino og Rosso di Montefalco. Du må klattre for å nå byen da den er bygget oppe på en bakke. Byen kaldes balkonen ("ringhiera") i Umbria på grunn av den flotte panorama utsikten.
Vandring: ca. 4 t, 13 km, opp-/nedstigning: 506 m/286 m

Dag 5. Montefalco - Trevi
Veien til Trevi krysser den fruktbare dalen av Clitunno floden. Trevi er kjent som olivenoliens hovedstad, men her kan du også se et dussin av middelalderlige kirker bl.a. domkirken San Emiliano, helligdommen Madonna delle Lacrime og den tidligere kirken Skt. Frans, som i dag er et museum. Overnatting på hotell i byens historiske sentrum.
Vandring: ca. 4 t, 13 km, opp-/nedstigning: 297 m/380 m

Dag 6. Trevi - Poreta
Fra Trevi vil du bruke pilegrimsveien til Sankt Frans som går fra La Verna i Toscana, krysser Umbria og avslutter i Roma. Ruten vil lede deg gjennom olivenlunder, og du vil ha en fantastisk utsikt over Valle Umbra.
Gåtur: 4 timer og 30 minutter, 11-13 km / avhengig av hotellplassering /, oppstigning / nedstigning: + 575m -338m


Dag 7. Poreta - Spoleto

Du forlater Poreta og går igjen langs Sankt Frans-veien. Også i dag vil olivenlundene følge deg. Du krysser Eggi, en typisk middelaldersk ‘Borgo’, og du kommer til Spoleto, en pen bakkeby med vakker arkitektur. Det er kjent for Spoleto-festivalen, som finner sted hver sommer (slutten av juni begynnelsen av juli). I Spoleto er det verdt å besøke katedralen, slottet, et romersk hus, romersk teater og de mange museene. Men Spoleto er ikke bare kunst og kultur, men også mat og vin! Byen har noen fine butikker med fantastiske lokale produkter, mange koselige barer med terrasser og utmerkede restauranter .
Gåtur: 5 timer, 15 - 19 km / avhengig av hotellsted /, oppstigning / nedstigning: 560 m / 670 m


Dag 8. Hjemreise
Etter frokost er det hjemreise eller forlengelse av ditt opphold

OBS! Det er turistskatt i Italia, som desverre ikke kan oppkreves på forhånd. Avgiften er forskjellig fra by til by; budsjetter med 2-4 EUR pr. natt pr. person. Det avregnes direkte på stedet.

Flyturen: Man kan fly til Rom, Firenze eller Pisa eller Perugia reginal flyplass. Ankomst Rom: det er tog fra flyplassen til Rom Tiburtina eller Rom Termini. Videre i tog til Assisi. Denne linien går forbi Spoleto og kan benyttes på veien hjem. Firenze og Pisa flyplass: en buss kjører fra lufthavnen til jernbanestasjonen, hvorfra det er gode togforbindelser til Assisi. Perugia flyplass ligger ca. 15 km fra Assisi: herfra kan du ta shuttle busen til Perugia og videre tog til Assisi eller kan du bestille privat transfer. Drosje kan bestilles i forveien med rabatt til transport Assisi togstasjon - hotell. Togkjøreplaner og priser kan man se på www.trenitalia.com

Anbefalet reiseperiode: april - juni, sluttningen av august - november

Nødvendigt utstyr: solide vandrestøvler og gåstrømper, en lille rygsekk, en vannflaske med minst 1 l kapasitet, solbriller, solhatt, solcreme, regnklær, myggespray. 


Prisen inkluderer:
6 netter på standard hotell og 1 natt på 3*** hotell i Assisi med eget bad
frokost
transport av bagasjen
kort og detaljert roadbook på engelsk
24-timer telefon assistanse
informasjonsmøte ved ankomst på hotellet med den lokale partnern (på engelsk)
1 middag på Campello Alto

Ikke inkludert:
Flybilletter
reiseforsikring
transfer fra/til flyplassen
drikkevarer og måltider ikke nevnt i programmet
personlige utgifter
entreer

Tilleggstjenester:
Tillegg aftensmat 7 dager: 161 EUR per person
tillegg på hotellet i Spoleto under Spoleto festivalen (~30/6-16/7): 20 EUR per person i delt dobbelt rom/natt
solo reisende avgift: 385 EUR
oppgradering til 3*** hotel i Assisi samt ekstra netter i byene underveis eller overnatting på deluxe hoteller: på forespørsel. Tillegstjenestene betales på forhånd ved bestilling i NOK etter dagens kurs.


Bilder


Fra Assisi til Spoleto - en vandreferie på egen hånd i Umbria, Italia (Vurdert 4.92 / 5 Basert på 347 Anmeldelser.)
Pris
7950 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2400 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
7950 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
2400 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Du kan fly til Rom, Firenze eller Pisa med bl.a. Norwegian, SAS, Air Berlin m.m. Vi sender et tilbud på flybilletter ved forespørgsel.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
ITUMBSELF
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 19800 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...