Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 6300 NOK, 8 Dager

Opplev Bulgaria på våren når frukttrærne blomstrer, eller på sommeren når solens varme gjør dagene å vare lenger, eller like bra på høsten når fargepaletten har blitt gylden og man nyter av å være sydpå. Denne rundreise er en symfoni av natur og kulturopplevelser. Vi reiser i små grupper og nyter tiden vår til fulle, noe som gir os en bedre sjanse å oppleve på nærmeste hold det lokale folket og det daglige livet dess. Landsbylivet kommer riktig inn under huden, når vi bor på små hyggelige hotell. Under hele reisen har vi erfaren skandinavisktalende guide/tolk med oss.

Reisens høydepunkter:
♦ Sofia
– Bulgarias hovedstad, den nesteldste byen i Europa
♦ Veliko Turnovo – beliggen ved de historiske høydene av Tsarevets, Trapezitsa och Sveta Gora på Yantra elvens to strender. Byens hus klamrer seg fast som hvite svaler ved klippene ovenfor Jantraelven og skaper en uforglemmelig romantisk utsikt.
Rila klosteret – det mest besøkte av alle kloster i Bulgaria. Det legendariske klosteret ligger i fantastiske omgivelser. Høye fjell, dype skoger og ville elver kjennetegner landskapet ved Rila klosteret.
♦ Plovdiv – den neststørste bulgarske byen både når det gjelder befolkning og størrelse. Plovdiv er kjent for den Gamle byen med de mange sjarmerende hus besmykket i fargestrålende ornamenteringer
 


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia flyplass i Bulgaria. Transfer til et 3* hotel for overnatting (transfertid: 20 min fra Sofia flyplass. Kort rundtur i Sofia. Vi ser bl.a. den praktfulle Aleksandar Nevski katedralen med store gylne kupoler, som oppførtes til ære for frihetskrigets falne russere, den gamle Skt. Sofia kirken (5.- 6. årh.) og den enda eldre Skt. Georgi rundkirken (4. årh.). Vi overnatter i Sofia.

Dag 2. Sofia - Rilaklosteret - Rozhen - Melnik
Idag kjører vi til Rilaklosteret. Tjue meter høye grå festningsmurer skjuler den vakreste klostergården og det viktigste symbolet i den bulgarsk-ortodokse kirken. Kirken og kapellet prydes av enestående malerier. Vi kjører videre sydpå til Melnik, en liten by mellom kalksteinsfjell. Her får vi en prøve på byens vinproduksjon i Kjøpmann Kordopulovs Hus. Litt fra Melnik ligger det bedårende Rozhen klosteret, det eneste bulgarske klosteret, som slapp uskadet gjennom 500 år under osmanene.

Dag 3. Melnik - Trigrad
Rhodopifjellene. Dagens høydepunkt er den fascinerende dryppsteingrotten Jagodina, full av fargerike stalaktitter og stalagmitter. Videre til byen Trigrad i hjærtet av Rodopifjellene. 

Dag 4. Trigrad - Plovdiv
Vi reiser til den kulturelle hovedstaden Plovdiv, som også var handelsmetropol i Middelalderen. På veien besøker vi et naturfenomen - Chudnite mostove (en naturlig kjempebro, som vannet under århundredene har formet i bergene).

Dag 5. Plovdiv
Vi tilbringer dagen i Plovdiv. Den gamle bydelen er spekket med flott utsmykkede hus. Innen for de gamle bymurene høyt hevet over resten av byen ligger en hel del praktfulle kirker og et romersk amfiteater, som i dag benyttes til kulturelle arrangementer. På eftermiddagen får man fri tid. 

Dag 6. Plovdiv - Shipka - Etura - Veliko Turnovo
Nordpå over Shipka passet, kjent som åsted for et viktig slag i krigen mod tyrkerne i 1877. Besøk i den russiske kirken, og frilandsmuseet Etara i utkanten av Gabrovo, hvor man kan se omhyggelig restaurerede bygninger samt kunsthåndverkere, som arbeider i keramikk, kobber, træ og skinn. Vi overnatter i Veliko Turnovo.

Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – den 13. århundrets gamle kongebyen, en nydelig by som ligger på tre høyder. På Tsarevets-bakken ligger ruiner av det kongelige palasset, festninger og en liten kirke med særegne moderne malerier. Reisen fortsetter med et besøk av museumsbyen Arbanassi med hus som ligner festninger. På den sene ettermiddagen tar vi til den lille byen Koprivshtitsa for overnatting.

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Avreise
Transfer til Sofia (ca. 2 timer) og avreise. Vennligst vær sikker på å bestille flyet ditt for avgang etter kl. 13.00. Eller du kan forlenge ditt opphold i Sofia.


Verdt å vite: ►turen er 8 dager/7 netter; ►den kan forlenges med f eks en uke ved Sorte havet; ► engelsktalende guide ► tid på egen hånd i Plovdiv ►bemerk vennligst att programmets første/siste dag kan få små endringer i forbindelse med tidlig/sen flyankomst

Beste periode: april – oktober


Prisen inkluderer:
7 netter i delt dobbeltværelse på hoteller og gjestehus (værelser med private fasiliteter)
7 frokoster
all transport ifølge program
privat transfer Sofia flyplass - hotell på dag 1 og felles transport til Sofia flyplass på dag 8
engelsktalende guide under hele turen

Ikke inkludert:
Flybilletter
forsikringer
entreér (ca. 300 kr. i alt)
drikkspenger
drikke og måltider ikke nevnt
flyplasstransport utenfor reiseplanen
personlige avgifter

Tilleggstjenester:
Enkeltrom tillegg: 1200 NOK
transfer Sofia flyplass - hotell utenfor reiseplanen: 150 NOK/bil (1-3 personer)/strekkning


Bilder


Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) (Vurdert 4.72 / 5 Basert på 295 Anmeldelser.)
Pris
6000 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6000 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6000 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6300 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6300 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6300 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6300 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6300 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
6300 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1650 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
max. 18
Reservation System Code
BGRUND
Rundreise i Sudan 13650 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
I Hjertet av Amalfikysten 8400 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden 9500 NOK, 8 Dager

Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Med sine 5642 m er Mt. Elbrus Europas høyeste fjelltopp. Den ligger i de imponerende...
Se alt» Nyheter
10 Fakta om Nord-Korea

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


Destinasjon Bulgaria

02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


Iran

12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...