Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en rik historie som går tilbake til tusenvis av år, å reise gjennom landet er det som å ta en tur tilbake i tiden. Under denne turen vil vi lære mer om kulturen til trakerne som bodde her i eldgamle tider. Vi vil besøke graven til en av deres mest fremtredende konger og utforske fjellet, kjent for å være fødestedet til den legendariske trakiske sangeren Orfeus.
Byen Plovdiv er et unikt sted når det gjelder historie og kultur. Her kan du gå mellom gamle romerske teatre og festninger på den ene siden og fargerike og sjarmerende hus fra den bulgarske Renessansen på den andre. Fortsetter vi til Etara og Koprivshtitsa, vil vi lære mer om tradisjonelle håndverk og livsstil fra denne perioden. I Rila-fjellet vil vi beundre de ekstraordinære freskoene til Rila-klosteret - det største klosteret i Bulgaria, og i byen Melnik vil vi teste den lokale rødvinen mens vi nyter utsikten over sandsteinpyramidene som omgir byen.
Bortsett fra historie og natur, er det en ting bulgarere er spesielt stolte av - rosene. Landet er en verdensledende produsent av roseolje og har en lang historie med roseoljeproduksjon. Rosene tar en sentral plass i den bulgarske kulturen, spesielt i regionen kjent som Rosedalen. Hvert år finner Rosefestivalen sted i regionen, og det er til og med et museum dedikert til rosen, som vil være et av høydepunktene på turen vår.

Kupongkode for 5% rabatt: 5BLKRUND

Høydepunkter:
♦ Plovdiv - den nest største by i Bulgaria i befolkning og størrelse etter hovedstaden, er Plovdiv kjent for sin gamleby med sjarmerende hus dekorert med fargerike ornamenter.
♦ Veliko Turnovo - en by med stor historisk betydning og den gamle bulgarske hovedstaden
♦ Rila-klosteret - det største klosteret i Bulgaria, oppført på UNESCO-s liste som kulturarvsted.
♦ Melnik - den minste byen i Bulgaria, kjent for vin og sandsteinpyramider.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia- flyplass i Bulgaria. Transfer til et 3* hotel for overnatting (transfertid: 20 min fra Sofia flyplass. Kort rundtur i Sofia. Vi ser bl.a. den praktfulle Aleksandar Nevski-katedralen med store gylne kupler, som oppførtes til ære for frihetskrigets falne russere, den gamle Skt. Sofia- kirken (5.- 6. årh.) og den enda eldre Skt. Georg-rundkirken (4. årh.). Vi overnatter i Sofia.


Dag 2. Sofia - Rila-klosteret - Melnik
I dag starter vi turen med et besøk til Rila-klosteret - det største og viktigste symbolet på den bulgarske ortodokse kirken. Klosteret ble grunnlagt på 900-tallet av eremiten St. Ivan av Rila og ble inkludert på UNESCOs verdensarvliste i 1983. Det mest karakteristiske trekket ved klosteret er de livlige og detaljerte freskoer, skapt av en av de mest fremtredende bulgarske kunstnerne fra den tiden. Klosteret er også hjemmet til Rafails kors - et trekorsbånd av tre som viser 104 religiøse scener og 650 miniatyrfigurer, skåret ut i et 81 x 43 cm stort kors. Ruten fortsetter til Melnik - Bulgarias minste by. Vi vil prøve byens berømte rødvin og utforske de naturlige sandsteinpyramidene som omgir den. Overnatting i Melnik.
 

Dag 3. Melnik - Trigrad
Rhodopi-fjellene. Dagens høydepunkt er den fascinerende dryppsteingrotten Jagodina, full av fargerike stalaktitter og stalagmitter. Videre til byen Trigrad i hjærtet av Rodopi-fjellene. 

Dag 4. Trigrad - Plovdiv
Vi reiser til den kulturelle hovedstaden Plovdiv, som også var handelsmetropol i middelalderen. På veien besøker vi et naturfenomen - Chudnite mostove (en naturlig kjempebro, utformet av naturens krefter).

Dag 5. Plovdiv
Vi tilbringer dagen i Plovdiv. Den gamle bydelen er spekket med flott utsmykkede hus. Innen for de gamle bymurene høyt hevet over resten av byen ligger en hel del praktfulle kirker og et romersk amfiteater, som i dag benyttes til kulturelle arrangementer. På eftermiddagen får man fri tid. 

Dag 6. Plovdiv -  Etura - Veliko Turnovo
Etter frokost drar vi ut til neste stopp - Veliko Turnovo. På vei dit vil vi stoppe for et besøk til noen få interessante steder. Den første er graven til den trakiske kongen Seuthes III, som ligger i nærheten av byen Kazanlak. Det forbløffende interiøret, så vel som de godt bevarte gjenstandene som finnes her, gjør graven til et av de viktigste historiske stedene i den perioden. Vårt neste stopp er Rosemuseet. Her vil vi lære mer om rosenproduksjonens historie i Bulgaria og hvordan prosessen har endret seg gjennom årene. Vi fortsetter til det arkitektonisk-etnografiske komplekset "Etura", hvor vi vil oppleve hvordan befolkningen levde før 150 år siden. Dyktige håndverkere vil vise oss hvordan ble ullklær, keramikk, kjøkkenutstyr og ornamenter ble lagd. Her kan du prøve noen av de deiligste tradisjonelle bulgarske godbitene og få en autentisk suvenir å ta med hjem. Vår siste stopp for i dag er Veliko Turnovo. Overnatting i Veliko Turnovo.

Dag 7. Veliko Turnovo - Arbanassi - Koprivshtitsa
Veliko Tarnovo – den 13. århundrets gamle kongebyen, en nydelig by som ligger på tre høyder. På Tsarevets-høyden ligger ruiner av det kongelige palasset, festninger og en liten kirke med særegne moderne malerier. Reisen fortsetter med et besøk av museumsbyen Arbanassi med hus som ligner festninger. På den sene ettermiddagen tar vi til den lille byen Koprivshtitsa for overnatting.

Dag 8. Koprivshtitsa - Sofia. Avreise
Transfer til Sofia (ca. 2 timer) og avreise. Vennligst vær sikker på å bestille flyet ditt for avgang etter kl. 13.00. Eller du kan forlenge ditt opphold i Sofia.


Verdt å vite: ►turen er 8 dager/7 netter; ►den kan forlenges med f eks en uke ved Sorte havet; ► engelsktalende guide ► tid på egen hånd i Plovdiv ►bemerk vennligst att programmets første/siste dag kan få små endringer i forbindelse med tidlig/sen flyankomst

Beste periode: april – oktober


Prisen inkluderer:
7 netter i delt dobbeltværelse på hoteller og gjestehus (værelser med private fasiliteter)
7 frokoster
all transport ifølge program
privat transfer Sofia flyplass - hotell på dag 1 og felles transport til Sofia flyplass på dag 8
engelsktalende guide under hele turen

Ikke inkludert:
Flybilletter
forsikringer
entreér (ca. 330 kr. i alt)
drikkspenger
drikke og måltider ikke nevnt
flyplasstransport utenfor reiseplanen
personlige avgifter

Tilleggstjenester:
Enetromstillegg
transfer Sofia flyplass - hotell utenfor reiseplanen: 15 EUR per bil (1-3 personer)/strekkning


Bilder


Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) (Vurdert 4.72 / 5 Basert på 382 Anmeldelser.)
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
7650 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1900 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
4-18
Reservation System Code
BGRUND
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...