Madagaskar - et isolert naturparadis

Madagaskar - et isolert naturparadis

En kontrastfylt og eventyrlig reise til verdens 4. største ø. Madagascars unike dyre- og planteliv gjør den til en stor naturpark med halvørken og savanne, frodige bergområder, hvite sandstrender, jungler og regnskoger – en naturrikdom, som ganske enkelt ikke finnes magen. 

Fra millionbyen Tana, som madagasserne kaller deres hovedstad, beveger vi oss ut i et landskap i alle farger. Fra rismarkenes grønne nyanser som speiler seg i september solen til de rødlige sandsteinsformasjonene i de ørkenlignende landskapene mot syd. De siste dagene tilbringes ved de hviteste sandstrendene med å windsurfe, snorkle eller ren avslapning ovenpå en rundreise i et land med en ufattelig naturrikdom.

Reisens høydepunkter:
♦ Ranomafana Nasjonalparken– troligvis den beste nasjonalparken på Madagaskar. Terrengen er dekket av tropisk regnskog – der finnes det 5 forskjellige lemurarter og mange orchidéer.
Isalo Nasjonalparken– 81,540 hektar massif av jura sandsten.
♦ Perinet – kjent som ’ Indri Special Reserve’ og er en del av Mantadia-Andasibe nasjonalparken.

 

Reiseplan:

Dag 1. Avreise fra Europa

Fly fra Køpenhavn til Antananarivo(Tana) via Paris/London. Andre ruter er også mulige.

Dag 2 (7/10). Antananrivo (Tana)
Ankomst tidlig om morgenen; Guiden møter oss på flyplassen Ivato; transfer til hotellet.
Resten av dagen er på egen hånd. Overnatting.

Dag 3. Tana - Perinet
Frokost. Vi kjører til Perinet; en tur på ca. 3 t. Vi passerer først ris- og grønnsaksmarker, og umiddelbart etter byen Mandraka begynner regnskogen å vise seg. Besøk i Peryeras Reptile Park.

Dag 4. Perinet
I dag besøker vi regnskogen og Perinet nasjonalpark. Morgenstunden er det beste tidspunktet, hvis man vil oppleve den store lemuren, indrien, så vel som det store fuglelivet. Perinet er det mest besøkte reservatet på øyen, og floraen og faunaen her har gjort den østlige delen av øyen berømt.

Dag 5. Perinet – Antsirabe
I buss kjører vi mot Antsirabe, som ble grunnlagt av norske misjonærer. Først gjøres holdt ved det lokale markedet. Besøk ved Andraikiba kratersjøen. Antsirabe er kjent for sine rickshaws.

Dag 6. Antsirabe - Ranomafana
Etter frokosten kjører vi til Ranomafana, berømt for sitt naturreservat som imponerer enhver besøkende med de utallige endemiske floraene og faunaene arter. Underveis gjøres holdt i Ambositra og ved det kjente træskjærer-verkstedet Zafimaniry.

Dag 7. Ranomafana Nasjonalpark
Guidet tur i Ranomafana Nasjonalpark på jakt etter planter, fugler og lemurer. Området byder på praktfulle utsikter over bergkjeden. Om natten går vi på oppdagelse i nasjonalparken for å oppleve mørkrets dyreliv (mouse lemur og striped civet) - 1,5 t.

Dag 8. Ranomafana-Isalo
Turen fortsetter mot syd. Vi gjør holdt ved Ambalavao - en liten landsby på grensen mellom høylandet og syden. På veien er der besøk i reservatet Anja med de ringhalete lemurene.

Dag 9. Isalo Nasjonalparken
Fra Ranohira utgår alle ekspedisjonene til Isalo Nasjonal Park. Massivet har masser av tilbud, og vi tar på en vandretur i parken til en naturlig pool (piscine naturelle). På veien nyter vi fantastisk utsikt utover bergene omkring.

Dag 10. Isalo – Tuléar
Om morgenen tar vi på vandretur i Canyon des Makis - 17 km kjørsel fra Ranohira. Etter frokosten fortsetter vi mot Tulear. På veien ser vi forunderlige baobabtrær inklusive den største baobaben på øyen og de mystiske Mahafaly gravene.

Dag 11. Tulear–Anakao
Seilas til halvøyen Anakao syd for Tulear. Besøk i den lille og maleriske fiskerbyen Vezo.

Dag 12. Anakao-Nosy Ve
Heldagsutflukt til Nosy Ve øyen 4 km vest for Anakao i Mozambique-kanalen. øyen er berømt for de hvite sandstrendene og den fantastiske bestanden av fargestrålende tropiske fuglearter.

Dag 13. Anakao - Tuléar - Tana
Etter frokost transfer til Tulear og innenriksfly til Antananarivo (ca. 1t). Vi blir på flyplassen for fly til Europa. Vi ankommer neste dag .

Prisen inkluderer: ►alle transfers på Madagaskar ►Tana - samlet transfer flyplass-hotell, t/r ►1 natt med frokost i Antananarivo og 10 netter på 3*** hotell med halvpensjon i delt dobbeltrom ► bil med sjåffør ► engelsktalende lokal guide fra Tana til Tulear ► utflukter (ifølge programmet) ► entreer til nasjonalparker og reservater ►OBS. Prisene avser vanligvis del i dobbeltrom.

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter til/fra Madagaskar ► innrikesfly Tulear-Antananarivo en vei (260 EUR) ► ekstra overnattinger i London/Paris avhengig av flyrute ►måltider ikke nevnt ovenfor ►vann og alkoholholdige drikker ►turistvisum ►vaksinasjoner ►frosikringer ►drikkepenger ►private utgifter ►aktiviteter på plass som ikke er nevnt i utlfuktsprogrammet ► visum (65 EUR)

Eventuelle tillegg: ►enkeltrom (i mån av plass): +2990/pp ►Turistvisum: ca 65€/pass ►vaksinasjoner

Verdt å vite: ►turens lengde: 15 dager/13 netter inkl reisedagene fra/til London ►det kan være nødvendig med en overnatting i London ►reiser du ikke fra Køpenhavn kan du tilslutte deg gruppen i Ivato lufthavn, Antananarivo ► hvis du flyr fra andre flyplasser enn København, må du befinne deg på Ivato flyplassen ved bestemt tidspunkt for å anslutte deg til gruppen ►Kontakt os for mer informasjon om fly fra Oslo. ► Turen kan arrangeres med et mindre antal deltakere uten reiseleder fra Penguin Travel. Hør med oss.

Visum: Nordiske statsborgere kan søke visum før avreisen. Visum kan også utstedes ved ankomst på Ivato flyplassen i Tana (65 EUR / 88 USD per pass; betales kontant).

Vaksinasjoner: ►Vi anbefaler vaksinasjon mot gul feber sovel som å ta malariapiller med deg.

 

Bilder