Rundreise i Albania og Makedonia

Rundreise i Albania og Makedonia

Albania og Makedonias rikdom på dramatiske fjellandskap, uberørte strender og krystallklare innsjøer motsvarer i rikelig grad deres mangel på økonomisk velstand. I dag står to av Balkans fattigste og mest oversette land klar til å fremvise sin praktfulle natur og utallige kulturskatter, som gir de reisende opplevelser helt ut over det sædvanlige. Fra feriebyen ved den vakre innsjøen Ohrid, kjører vi inn i hjertet av Albanias Hvite Fjell. I Albania er vår rute anlagt med en viss fleksibilitet, fordi landets infrastruktur stadig er under utvikling. Veiene er ikke alltid i toppform, strømavbrytelser kan forekomme, og innkvarteringen kan være litt primitiv. Men det er en liten pris å betale for å oppleve et land med en befolkning med varme og nysgjerrighet, som man skal lete lenge etter i noe annet europeisk land.

Høydedpunkter:
Ohrid sjøen – med sitt söta, kalla vatten, ruvar på unika fisk- och växtarter
Gjirokaster – byen er med på UNESCOs verdensarvliste; med ottomansk arkitektur och landets største festning.
Butrinti National Parken inneholder en av Balkans største og mest romantiske antikke byene
Durres - den eldste byen i Albania, en viktig byzantinsk havn i middelalderen.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Skopje

Dag 2. Skopje - Ohrid
Bytur, hvoretter turen går til Ohrid ved den vakre innsjøen. Her er det en hel del kulturhistorie: et romersk amfiteater, landets største middelalderske festning, mange vakre kirker og en sjarmerende gammel bydel.

Dag 3. Ohrid - Permet
Langs innsjøen kjører vi til Skt. Naums-klosteret. På den motsatte bredden kan man skimte den albanske grenseposten. Grensen til Albania krysses, og vi kjører videre gjennom marker med mais og hvete innen vi går opp i fjellene. Her domineres utsikten av Gramos-fjellene, som utgjør grensen til Hellas.

Dag 4. Permet - Gjirokastra - Sarande
I Permet ser vi Leusa kirken (det 11. årh.) og går en tur i bakkene. Vi kjører langs Vjosa floden gjennom Kelcyra kløften, hvor floden har uthult klippene på sin vei ut til Adriaterhavet. Disse Mali I Gjere - Hvite Fjell – er Albaniasvakreste. I Gjirokaster kliner husene sig karakteristisk inn til klipperne. Vi går en tur til byens slott, og etterpå kjører vi til Sarande.

Dag 5. Sarande - Butrinti - Llogora Nationalpark
Besøk i Butrinti – én av Balkans største arkeologiske utgravninger med rester fra den yngre steinalderen. Senere etablerte grekerne en koloni her, som fungerte som flåtestasjon og kornkammer. I dag ses også ruiner av romersk opprinnelse - amfiteater, termal-badet Eskleios’ tempel og en flott kirke med et imponerende mosaikkgulv. Reisen vår fortsetter langs kysten gjennom citrus- og olivenplantager ad en av landets mest maleriske rutene. Vi overnatter i Llogora Nasjonalpark.

Dag 6. Vlora - Berat
Vi kjører til byen Vlora og videre til Apollonia, grunnlagt av korinterne (585 f. Kr.) og sentrum for omfattende handel. Senere blev den Cæsars høyborg i borgerkrigen mod Pompeus. Et kraftig jordskjelv endrede Vjosa-flodens kurs, og den fruktbare omegn blev forvandlet til øde sump. Apollonia forfalt, og regionens hovedstad blev flyttet. Turen fortsetter til museumbyen Berat med dess små hvite hus og smale, steile gater. Vi besøker festningen og en av de syv kirkene (Skt. Onufri-kirken) med enestående fresker og ikoner.

Dag 7. Berat - Durres - Tirana
Gjennom tidene er normanner, korsriddere, venetianere og serbere kommet til Durres for å plyndre og erobre. Vi kommer for å se det romerske amfiteateret, så vel som byens moderne bebyggelser ved stranden. Kursen settes mot Tirana. Byrundtur i Tirana.

Dag 8. Hjemreise på egen hånd og kostnad.


Bilder


Rundreise i Albania og Makedonia (Vurdert 4.82 / 5 Basert på 405 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
ALBANIA
Det naturskjønne Oman 14400 NOK, 7 Dager

Det naturskjønne Oman

Opplev magien i Oman - historie, ørken og hav. Fra høye fjell og store ørkener til historiske...
Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9900 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...