Rundreise i Albania og Makedonia

Rundreise i Albania og Makedonia

Albania og Makedonias rikdom på dramatiske fjellandskap, uberørte strender og krystallklare innsjøer motsvarer i rikelig grad deres mangel på økonomisk velstand.

I dag står to av Balkans fattigste og mest oversette land klar til å fremvise sin praktfulle natur og utallige kulturskatter, som gir de reisende opplevelser helt ut over det sædvanlige. Fra feriebyen ved den vakre innsjøen Ohrid, kjører vi inn i hjertet av Albanias Hvite Fjell. I Albania er vår rute anlagt med en viss fleksibilitet, fordi landets infrastruktur stadig er under utvikling. Veiene er ikke alltid i toppform, strømavbrytelser kan forekomme, og innkvarteringen kan være litt primitiv. Men det er en liten pris å betale for å oppleve et land med en befolkning med varme og nysgjerrighet, som man skal lete lenge etter i noe annet europeisk land.

Reisens høydedpunkter:
Ohrid sjøen – med sitt söta, kalla vatten, ruvar på unika fisk- och växtarter
Gjirokaster – byen er med på UNESCOs verdensarvliste; med ottomansk arkitektur och landets største festning.
Butrinti National Parken inneholder en av Balkans største og mest romantiske antikke byene
Durres - den eldste byen i Albania, en viktig byzantinsk havn i middelalderen.


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Skopje.

Dag 2. Skopje - Ohrid
Bytur, hvoretter turen går til Ohrid ved den vakre innsjøen. Her er det en hel del kulturhistorie: et romersk amfiteater, landets største middelalderske festning, mange vakre kirker og en sjarmerende gammel bydel.

Dag 3. Ohrid - Permet
Langs innsjøen kjører vi til Skt. Naums-klosteret. På den motsatte bredden kan man skimte den albanske grenseposten. Grensen til Albania krysses, og vi kjører videre gjennom marker med mais og hvete innen vi går opp i fjellene. Her domineres utsikten av Gramos-fjellene, som utgjør grensen til Hellas.

Dag 4. Permet - Gjirokastra - Sarande
I Permet ser vi Leusa kirken (det 11. årh.) og går en tur i bakkene. Vi kjører langs Vjosa floden gjennom Kelcyra kløften, hvor floden har uthult klippene på sin vei ut til Adriaterhavet. Disse Mali I Gjere - Hvite Fjell – er Albaniasvakreste. I Gjirokaster kliner husene sig karakteristisk inn til klipperne. Vi går en tur til byens slott, og etterpå kjører vi til Sarande.

Dag 5. Sarande - Butrinti - Llogora Nationalpark
Besøk i Butrinti – én av Balkans største arkeologiske utgravninger med rester fra den yngre steinalderen. Senere etablerte grekerne en koloni her, som fungerte som flåtestasjon og kornkammer. I dag ses også ruiner av romersk opprinnelse - amfiteater, termal-badet Eskleios’ tempel og en flott kirke med et imponerende mosaikkgulv. Reisen vår fortsetter langs kysten gjennom citrus- og olivenplantager ad en av landets mest maleriske rutene. Vi overnatter i Llogora Nasjonalpark.

Dag 6. Vlora- Berat
Vi kjører til byen Vlora og videre til Apollonia, grunnlagt av korinterne (585 f. Kr.) og sentrum for omfattende handel. Senere blev den Cæsars høyborg i borgerkrigen mod Pompeus. Et kraftig jordskjelv endrede Vjosa-flodens kurs, og den fruktbare omegn blev forvandlet til øde sump. Apollonia forfalt, og regionens hovedstad blev flyttet. Turen fortsetter til museumbyen Berat med dess små hvite hus og smale, steile gater. Vi besøker festningen og en av de syv kirkene (Skt. Onufri-kirken) med enestående fresker og ikoner.

Dag 7. Berat - Durres -Tirana
Gjennom tidene er normanner, korsriddere, venetianere og serbere kommet til Durres for å plyndre og erobre. Vi kommer for å se det romerske amfiteateret, så vel som byens moderne bebyggelser ved stranden. Kursen settes mot Tirana. Byrundtur i Tirana.

Dag 8. Hjemreise på egen hånd og kostnad.

Prisen inkluderer:  ► alle transporter ifølge program ►Turistklassehoteller (6 netter), pensjonat i Ohrid (1 natt) med frokost. Værelsene er med bad og wc. ►engelsktalende chauffør-guide under hele turen ►entreer ifølge program.

Prisen inkluderer ikke: ►transfer hotel-lufthavn på avreisedagen ►Flybilletter til Skopje/fra Tirana ►drikkevarer og måltider ikke nevnt ►reiseforsikring ►drikkepenger ►personlige utgifter

Eventuelle tillegg: ►Enkeltromstillegg ►tillegg for 2-3 personer: 180 EUR/ca 1980 NOK per person

Verdt å vite: Turen kan kombineres med Rundreise Romania og Rundreise Bulgaria.

Beste periode:   juni-september


Bilder


Rundreise i Albania og Makedonia (Vurdert 4.82 / 5 Basert på 387 Anmeldelser.)

Veiledende flytider:
Utreise:
Oslo– Vienna 07:05 – 09:35
Vienna– Skopje 10:50 – 12:25
Hjemreise:
Tirana – Vienna 14:40 – 16:20
Vienna– Oslo 19:50 – 22:15
Kontakt oss for mer informasjon!

 

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
ALBANIA
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 6950 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 13300 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9150 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

07.09.2023 18:43

Stans Country: Utforsk regionen, landene og kulturen

Er du nysgjerrig på regionen Stans Country og dens unike land? Stans, også kjent som de sentralasiatiske landene, inkluderer Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Disse landene, som deler historiske og kulturelle bånd, har mye å tilby, fra fantastiske landskap til ulike etniske tradisjoner. Hvilken region er Stans? Stans ligger i Sentral-Asia, mellom Russland i nord...


05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...