Reise til Iran - Det klassiske Persia

Reise til Iran - Det klassiske Persia 20450 NOK, 11 Dager

En kulturreise, som presenterer deg både for et moderne Iran, og et eventyrlig, eldgammelt Persia.

I mere enn tre årtusener har Persia spillet en sentral rolle for greske, arabiske, mongolske, og tyrkiske invasjoner, og har således påvirket landets kultur på filosofiske, kunstneriske, vitenskapelige og religiøse områder. Vi følger i fotsporene på noen av historiens største ledere: Alexander den Store, Djengis Khan, Tamerlane, og kan bare forbløffes over dynastienes arkitektoniske oppfinnsomhet. På reisen rundt i Iran, passerer vi utrolige landskaper: ufruktbare områder, trøstesløs ørken, grønne oppdyrkede arealer, og om foråret ved oasene - blomster i alverdens farger. Vi besøker fire byer av markant kulturell og historisk betydning: Teheran – Irans moderne metropolis; Shiraz – byen med de mange rosene og poesi; Persepolis – Persias oldtidshovedstad; og Isfahan – Orientens Firenze.
 


Reiseplan:

Dag 1. Avrejse fra København/Oslo

Dag 2. Teheran
Ankomst tidlig om morgenen og transfer til hotellet for innkvartering. Om ettermiddagen er det byrundtur - besøk på den arkeologiske museum, den kronjuvelene museum, Golestan Palace og basaren. Overnatting i Teheran.

Dag 3. Teheran - Shiraz
Byrundtur med besøk i shahens sommerpalass. Om ettermiddagen  - flyr vi til Shiraz. Vi besøker den vakre tempel Shah-e-Cheragh på vei til hotellet. Overnatting i Shiraz.

Dag 4. Shiraz
Byrundtur i Shiraz - Karim Khans citadell, Eram hage, Nasir Almolk moske, Vakil moske, den livlige basaren, mausoleet over poeter Hafez og Saadi. Overnatting i Shiraz.

Dag 5. Shiraz - Persepolis - Yazd
Etter frokosten tar vi tur til Persepolis som er Irans mest imponerende arkeologiske område. Etter frokosten fortsetter vi til Naghsh-E-Rostam, hvor Darius 1. og hans etterfølgere ligger begravet. Vi fortsetter til Yazd.

Dag 6. Yazd
Frokost på hotellet og deretter besøkes Det Zoroastriske Ildtempel, Jame moske, den gamle bydelen, ”Towers of Silence”. Overnatting i Yazd.

Dag 7. Yazd - Nain - Isfahan
Etter frokosten fortsetter vi til Isfahan (300 km). Vi tar en pause i Nain. Ankomst til Isfahan om ettermiddagen.

Dag 8 & 9. Isfahan
Isfahan imponerer med sine turkisfargede kupler og yndefulle arkitektur. Vi begir oss ut på en byrundtur, som tar oss til den Kongelige Plassen – Naghsh-e-Jahan Square, en av verdens største plasser, og Ali Qapu Palasset, hvor kongens gjester fra balkongene kunne nyte polokampene nede på plassen. Vi besøker også Chehel Sutoon og Hasht Behesht palasser, Monar Jomban, Jame moské. I den armenske bydelen ser vi Vank Katedralen, og senere de historiske broene Si-o-Seh Pol og Pol-e Khaju – et enestående bygningsverk fra 1650 med arkader i to etasjer og en pavillon midt på. Steintrappene på hver side av broen er et deilig sted å sitte og se på floden. Hotell i Isfahan.

Dag 10. Isfahan - Abyaneh - Kashan
Frokost. Kjørsel til Abyaneh - beskyttet av UNESCO. Besøk i Tabatabaiha-huset og Borudjerdiha-huset i Kashan. Overnatting i Kashan.

Dag 11. Avreise
Tidlig avgang til Teheran flyplass og fly til København/Oslo


OBS! Turen d. 20 oktober 2017 er en gruppereise og prisen er per person i dobbeltrom på min. 10 reisende. Vi forbeholder oss retten til prisendring dersom min. antall turister ikke samles. Det er Penguin turleder med gruppen turen.


Prisen inkluderer:
► all transport inkl. felles transport fra / til flyplassen ►innrikes fly Teheran - Shiraz ►3*** hoteller og tradisjonelt hus inkl. frokost ► lokal engelsktalende sjåfør-guide under turen ►entréer ifølge program ► visum invitasjon ►Penguin reiseleder på gruppereise d. 20 oktober (i min. 10 personer)

Prisen inkluderer ikke: ► fly til Teheran t/r ►turistvisum (ca 50 EUR) ►drikkepenger til lokalguider og sjåfør ►drikker og måltider som ikke er inkludert i prisen ► reiseforsikring ► personlige utgifter ► privat transport fra / til flyplassen hvis flyet ikke passer med de andre i gruppen

Eventuelle tillegg: ►Enkeltrom - 3520,- NOK ► Andre aktiviteter organisert og betalt på stedet ► Tillegg på 2-3 reisende kr. 2370, - per person (enkeltrom er ikke inkludert hvis dette er bestilt)

Verdt å vite: ►Vær forberedt på, at i noen områder av Iran skal kvinner være mer eller mindre tildekket. ►Bring kontanter EUR og USD, kredit kort kan ikke bruges. ► OBS! Noen av museene er ikke åpne på helligdager og mandager. Golestan er stengt på søndager, det kronjuvelene museet er åpent lørdag-tirsdag

Visum: ► Turistvisum er nødvendig, kan fås på flyplassen ved ankomst (pris: ca 50 EUR). Visuminvitasjon er inkluderet i reisens pris. OBS! Ingen israelske stempler eller visum i passet!

Anbefalet reiseperiode: vår, høst 


Bilder


Reise til Iran - Det klassiske Persia (Vurdert 4.74 / 5 Basert på 64 Anmeldelser.)
Pris
20450 NOK
Varighet
11 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler flyreiser med Turkish Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, etc.

Noen spesiell erfaring er ikke nødvendig. Er du van til å gå en tur i skogen på lørdagar, kan du godt skrive deg inn. I prinsipp er disse turene korte (3-5 timer per dag). Ruten vi følger går ikke opp eller ned bratte bakker. Dessuten kan man ofte velge å hoppe over en tur og slappe av istedenfor.

Gruppestørrelse
Min. 4 personer / 10 personer for gruppereise 20/10
Reservation System Code
IRAN
I Hjertet av Amalfikysten 9050 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen 26000 NOK, 18 Dager

Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen

Reis åtte tusen kilometer fra Europa til Asia i et rolig tempo med jernbanen, som revolusjonerte...
Rundreise i Sudan 13050 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....