Reise til Iran - Det klassiske Persia

Reise til Iran - Det klassiske Persia 12400 NOK, 10 Dager

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur gjennom de persiske landene som er spesielt anbefalt for kulturelskere  og som viser både det moderne ansiktet til Iran og de gamle restene av Persia som for 2500 år siden. I mer enn 300 år har Persia spilt en sentral rolle i de grekiske, arabiske, mongolske og de ottomanske imperier, og har påvirket dem alle til en viss grad ( kunstlige, vitenskapelige, filosofiske eller religiøse aspekter). I dag forblir Iran vidt misforstått og lite forstått av allmennheten. Vi følger trinnene fra flere kjente erobrere, som invaderte disse landene i løpet av tidene som Alexander den store, Djengis Khan, Tamerlane osv. Turene er ganske forskjellige, ikke bare på grunn av de kulturelle høydepunktene vi vil besøke. Irans natur forbløffer også med vekslende landskap - ørkener, oaser, grønne områder, frukthager osv.

Høydepunkter:
Persepolis - Persepolis er det greske navnet på den gamle byen Parsa, en av hovedstedene i det persiske riket, inkludert i UNESCOs verdensarv
Isfahan (Esfahan) - Isfahan er den tredje største byen i Iran og den heter Orientens Firenze
Yazd - en av de største byene bygget nesten utelukkende av adobe.


Reiseplan:

Dag 1. Avreise fra hjemlandet ditt

Dag 2. Ankomst til Teheran
Ankomst til Teheran lufthavn tidlig på morgenen. Transfer til hotellet og overnatting (tidlig innsjekking). Etter litt hvile- en bytur med inkludert besøk til det arkeologiske museet, kronjuvelens museum med den berømte diamanten Darya-e-Noor, Golestan -palasset og basaren. Overnatting i Teheran.

Dag 3. Teheran - Shiraz
Et morgenbesøk tilSa'ad Abad Complex (Shahs sommerpalass) - vi besøker to av de 18 historiske palassene. Om ettermiddagen transport til flyplassen og innenriksfly til Shiraz. På vei til hotellet stopper vi ved den vakre helligdommen Sah-e-Cheragh. Overnatting i Shiraz.

Dag 4. Shiraz
Bytur i Shiraz med besøk i Karim khan-komplekset, Nasir Almolk-moskeen, Vakil-moskeen og basaren, Saray-e-moshir med de interessante etniske suvenirbutikkene, gravene til de berømte persiske dikterne Hafez og Saadi, Khajoy-e-Kermani-graven . Overnatting i Shiraz.

Dag 5. Shiraz - Persepolis - Yazd
I dag besøker vi den imponerende Persepolis - hovedstaden til det Achaemenidiske riket, grunnlagt av Darius den store i 518 f.Kr. Neste stopp er Necropolis - gravstedene til Achaemenid-kongene (Naghsh-e-Rostam). Kjøringen fortsetter til Yazd, hvor vi overnatter med en stopp i Abarqu.

Dag 6. Yazd
Bytur i Yazd med besøk til Dowlat abad- garden, Tower of Silence, Fire Temple, Jame moske, gamlebyen. Overnatting i Yazd.

Dag 7. Yazd - Nain - Isfahan
Morgenkjøring til Isfahan, underveis besøk til Nain- byen, berømt for sin Jame-moske, Rigareh- vannmølle, Pirnia- tradisjonelle hus osv. Overnatting i Isfahan.

Dag 8. Isfahan
Isfahan er perlen av den tradisjonelle islamske arkeologien. En hel dag med bytur - Naghsh-e-Jahan-plassen med Imam & Sheikh Lotfolah-moskeene og Alighapou-palasset og basaren; Chehel Sutoon og Hasht Behesht- palassene. Overnatting i Isfahan.

Dag 9. Isfahan
I dag fortsetter vi byturen med Jame-moskeen, Vank kirke - en av de vakreste armenske kirkene, Monar Jomban (The Shaking Minarets), de historiske broene i byen. Overnatting i Isfahan.

Dag 10. Isfahan - Abyaneh - Kashan
I dag drar vi til landsbyen Abyaneh - et UNESCOs verdensarvliste. Beboerne snakker, bor og kler seg i original persisk stil. Turen fortsetter til Kashan, der vi besøker Tabatabaiha og Borojerdiha -hus, Fin-hagene. Overnatting i Kashan.

Dag 11. Avreise
Transfer til Teheran flyplass for avreise til hjemlandet.


Prisen inkluderer:
Flybillett Teheran-Shiraz
7 netter på 4 **** hotell med private fasiliteter og 3 netter på tradisjonelt hus i Kashan med frokost inkludert
inngangspenger
engelsktalende lokal sjåførguide for 2 personer / engelsktalende guide for 3 personer og flere
gruppetransfer fra / til Teheran flyplass
transport i henhold til reiserute
visuminvitasjon
turleder fra Penguin på min. 8 personer på datoene for gruppeturen 26/4 og 11/10.

Ikke inkludert:
Flybilletter til / fra Teheran
drikke og måltider ikke nevnt i programmet
turistvisum (avhengig av statsborgerskap kan du få på flyplassen ved ankomst 50 EUR - prisen kan endres)
tips
reiseforsikring
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Tillegg for mindre gruppe: etter forespørsel


Bilder


Reise til Iran - Det klassiske Persia (Vurdert 4.74 / 5 Basert på 398 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
12400 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Det er fri plass
Pris
12400 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
12400 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2850 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler flyreiser med Turkish Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, etc.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
6-16
Reservation System Code
IRAN
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Rundreise i Senegal og Gambia 15900 NOK, 10 Dager

Rundreise i Senegal og Gambia

Land av ørken, tropiske skoger og fantastiske kyster. På denne unike rundereisen i Vest-Afrika...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...