Reise til Iran - Det klassiske Persia

Reise til Iran - Det klassiske Persia 10900 NOK, 10 Dager

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia.
Dette er en rundtur gjennom de persiske landene som er spesielt anbefalt for kulturelskere  og som viser både det moderne ansiktet til Iran og de gamle restene av Persia som for 2500 år siden. I mer enn 300 år har Persia spilt en sentral rolle i de grekiske, arabiske, mongolske og de ottomanske imperier, og har påvirket dem alle til en viss grad ( kunstlige, vitenskapelige, filosofiske eller religiøse aspekter). I dag forblir Iran vidt misforstått og lite forstått av allmennheten. Vi følger trinnene fra flere kjente erobrere, som invaderte disse landene i løpet av tidene som Alexander den store, Djengis Khan, Tamerlane osv. Turene er ganske forskjellige, ikke bare på grunn av de kulturelle høydepunktene vi vil besøke. Irans natur forbløffer også med vekslende landskap - ørkener, oaser, grønne områder, frukthager osv.


Høydepunkter:
Persepolis - Persepolis er det greske navnet på den gamle byen Parsa, en av hovedstedene i det persiske riket, inkludert i UNESCOs verdensarv
Isfahan (Esfahan) - Isfahan er den tredje største byen i Iran og den heter Orientens Firenze
Yazd - en av de største byene bygget nesten utelukkende av adobe.
 


Reiseplan:

Dag 1. Avreise fra hjemlandet ditt

Dag 2. Ankomst til Teheran
Ankomst til Teheran lufthavn tidlig på morgenen. Transfer til hotellet og overnatting (tidlig innsjekking). Etter litt hvile- en bytur med inkludert besøk til det arkeologiske museet, kronjuvelens museum med den berømte diamanten Darya-e-Noor, Golestan -palasset og basaren. Overnatting i Teheran.

Dag 3. Teheran - Shiraz
Et morgenbesøk tilSa'ad Abad Complex (Shahs sommerpalass) - vi besøker to av de 18 historiske palassene. Om ettermiddagen transport til flyplassen og innenriksfly til Shiraz. På vei til hotellet stopper vi ved den vakre helligdommen Sah-e-Cheragh. Overnatting i Shiraz.

Dag 4. Shiraz
Bytur i Shiraz med besøk i Karim khan-komplekset, Nasir Almolk-moskeen, Vakil-moskeen og basaren, Saray-e-moshir med de interessante etniske suvenirbutikkene, gravene til de berømte persiske dikterne Hafez og Saadi, Khajoy-e-Kermani-graven . Overnatting i Shiraz.

Dag 5. Shiraz - Persepolis - Yazd
I dag besøker vi den imponerende Persepolis - hovedstaden til det Achaemenidiske riket, grunnlagt av Darius den store i 518 f.Kr. Neste stopp er Necropolis - gravstedene til Achaemenid-kongene (Naghsh-e-Rostam). Kjøringen fortsetter til Yazd, hvor vi overnatter med en stopp i Abarqu.

Dag 6. Yazd
Bytur i Yazd med besøk til Dowlat abad- garden, Tower of Silence, Fire Temple, Jame moske, gamlebyen. Overnatting i Yazd.

Dag 7. Yazd - Nain - Isfahan
Morgenkjøring til Isfahan, underveis besøk til Nain- byen, berømt for sin Jame-moske, Rigareh- vannmølle, Pirnia- tradisjonelle hus osv. Overnatting i Isfahan.

Dag 8. Isfahan
Isfahan er perlen av den tradisjonelle islamske arkeologien. En hel dag med bytur - Naghsh-e-Jahan-plassen med Imam & Sheikh Lotfolah-moskeene og Alighapou-palasset og basaren; Chehel Sutoon og Hasht Behesht- palassene. Overnatting i Isfahan.

Dag 9. Isfahan
I dag fortsetter vi byturen med Jame-moskeen, Vank kirke - en av de vakreste armenske kirkene, Monar Jomban (The Shaking Minarets), de historiske broene i byen. Overnatting i Isfahan.

Dag 10. Isfahan - Abyaneh - Kashan
I dag drar vi til landsbyen Abyaneh - et UNESCOs verdensarvliste. Beboerne snakker, bor og kler seg i original persisk stil. Turen fortsetter til Kashan, der vi besøker Tabatabaiha og Borojerdiha -hus, Fin-hagene. Overnatting i Kashan.

Dag 11. Avreise
Transfer til Teheran flyplass for avreise til hjemlandet.


Praktisk informasjon:

►Utstyr og klær: Man skal ha på seg korte eller langermede skjorter og lange bukser. For kvinner er målet ikke å trekke oppmerksomhet til kroppens form eller å ha noe hud som vises bortsett fra ansiktet og hendene. Et hodeplagg er obligatorisk - dekker mye, jo mer fargerikt  jo bedre. Det perfekte antrekket vil være en løs, langermet skjorte over jeans / bomullsbukser.

►Det er forbudt å importere alkoholdrikker og svinekjøtt til Iran.

►Bring kontanter i EUR eller USD hvis kredittkort ikke kan brukes. Import av alkohol er absolutt forbudt.

►Mange museer er stengt på mandager og på offisielle helligdager. Golestan-palasset er stengt på søndager, kronjuvelenes museum er åpent lørdag-tirsdag


Visum: statsborgere fra mange land kan motta et 15-dagers turistvisum ved ankomst til flyplassen (pris: ca. 78 EUR) - vennligst sjekk på forhånd om du er kvalifisert for dette. Hvis ikke, vil vi gi de nødvendige dokumentene slik at du kan skaffe deg iransk visum på forhånd. NB! Ingen israelske stempler eller visum er tillatt i passet!

Vi anbefaler turen i perioden: vår, høst 


Prisen inkluderer:
Flybillett Teheran-Shiraz
7 netter på 4 **** hotell med private fasiliteter og 3 netter på tradisjonelt hus i Kashan med frokost inkludert
inngangspenger
engelsktalende lokal sjåførguide for 2 personer / engelsktalende guide for 3 personer og flere
gruppetransfer fra / til Teheran flyplass
transport i henhold til reiserute
visuminvitasjon
turleder fra Penguin på min. 8 personer på datoene for gruppeturen 26/4 og 11/10.

Ikke inkludert:
Flybilletter til / fra Teheran
drikke og måltider ikke nevnt i programmet
turistvisum (avhengig av statsborgerskap kan du få på flyplassen ved ankomst 50 EUR - prisen kan endres)
tips
reiseforsikring
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Tillegg for mindre gruppe: etter forespørsel


Bilder


Reise til Iran - Det klassiske Persia (Vurdert 4.74 / 5 Basert på 362 Anmeldelser.)
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10900 NOK
Varighet
10 Dager
Enkeltromtillegg
2450 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler flyreiser med Turkish Airlines, Qatar Airways, Lufthansa, etc.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
6-16
Reservation System Code
IRAN
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9050 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria 6500 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 13100 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Se alt»

Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...