Irak - en reise til sivilisasjonens vugge

Irak - en reise til sivilisasjonens vugge 23300 NOK, 9 Dager

Etter år med politisk uro og militær krise reiser Irak seg sakte fra asken. Landet er nå åpent for reisende og er klar til å vise sin historiske og kulturelle arv til verden. Hjem til noen av verdens tidligste imperier – sumererne, babylonerne, assyrerne - har Irak sikkert mye å vise. Spor etter disse eldgamle sivilisasjonene finnes over hele landet på steder som byen Babylon - der de ikoniske "hengende hager" en gang sto, den gamle byen Ur - kjent som fødestedet til profeten Abraham og Uruk - stedet der skrivekunsten antas til å ha sitt utspring. Noen av de helligste stedene i islam finnes også her - som Imam Husayn-moskeen i Karbala og byen Najaf.

Høydepunkter:
♦ Ktesifon og Bagdad - hovedsteder fra fortid og nåtid.
♦ Babylon, Karbala, Ur - der vi kjenner historiens sus
♦ Sump - sumpområde med vannbøfler og sivhytter


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst Bagdad
Etter ankomst og visumprosedyre er det transfer til hotellet for overnatting.

Dag 2. Bytur i Bagdad
Om morgenen besøker vi det arkeologiske museet, og om ettermiddagen vil vi besøke den berømte Al-Mutanabi-gaten, oppkalt etter en dikter fra det 10. århundre og vi må utforske også det berømte kobbermarkedet. Så ser vi El-Mustansariyya-skolen (madrasa), som er en av de eldste islamske institusjonene for høyere utdanning innen islamske lover, det arabiske språket og Koranen. Madrasaen ble grunnlagt i 1227 av abbasid-kalifen Al-Mustansir og ligger på venstre bredd av Tigris-elven. Siden 1235 har bønnene blitt ringt døgnet rundt av en alarm fra en monumental vanndrevet klokke ved inngangen. Senere på ettermiddagen kjører vi sørøst i sentrum av Irak, bare 30 km utenfor Bagdad til gamlebyen Ktesiphon på venstre bredd av Tigris-elven. Byen var vinterhovedstad i Partia-riket og senere- i Sassanideriket. Overnatting i Bagdad.

Dag 3. Bagdad - Babylon – Karbala
Etter frokost kjører vi til historiske Babylon, der en spennende bytur i hovedstaden i det gamle Babylon og en av de største byene i Mesopotamia venter. Under Saddam Husseins styre ble ruinene av gamle bygninger praktisk talt gjenoppbygd fra rent ingenting. Derfor skinner det sentrale palasset i Babylon i røde murstein fra det 20. århundre, og ja, det er imponerende å gå gjennom disse store gårdsplassene og tenke at Alexander den store døde her i et tronerom omgitt av sine sørgende generaler. Her vil du se kopi av den berømte Ishtar-porten. Originalen vises på Pergamonmuseet i Berlin, men her kan du se de originale grunnmurene og prosesjonsruten med de store utskjæringene. Like bak Babylon og med den vakreste utsikten over Eufrat ligger ruinene til en av Saddam Husseins imponerende palasser. Det er åpent og mulig å streife omkring. Palasset er plyndret til den siste lyspæren. Dets enorme størrelse og tanken på de mange kostnadene ved et palass han sannsynligvis aldri bodde i, vitner om omfanget av Saddams galskap og ensomt fall. Herfra fortsetter du til den hellige byen for irakiske sjiamuslimer, Karbala, med helligdommen til Imam Husayn Ibn Ali, som led martyrdøden her i år 680. I den påfølgende striden om arven etter kalifatet førte til splittelsen i islam inn i sjia- og sunnimuslimer. Overnatting på hotell i Karbala.

Dag 4. Karbala - Ki -Kufa – Najaf
Om morgenen forlater vi Karbala og kjører til Najaf - en annen hellig islamsk by med graven til Imam Ali, fetteren og svigersønnen til profeten Muhammad og den fjerde kalifen (656-661). På veien stoppes det i byen Al Ki med helligdommen til profeten Esekiel. Overnatting på hotell. Om kvelden besøker vi souken (basaren) rundt det skinnende helligdomskomplekset. Vi spiser middag på hotellet. Overnatting i Najaf.

Dag 5. Najaf - Uruk - Nasiriya
Avgang til Samawa, bosetning fra det 3. århundre for Himyarite-stammen Banu Quda'a på begge sider av Eufrat-elven. Herfra til den gamle byen Uruk, hvor skrivekunsten ble oppfunnet og med ruinhaugen (tell) kalt Warka. Vi fortsetter til Nasiriya, hovedstaden i Dhi-Qar-provinsen, nær ruinene av den gamle byen Ur ved Eufrat-elven. Før middag besøker vi den travle souken i Nasiriya hvor vi overnatter.

Dag 6. Nasiriya - Ur
Om morgenen drar vi til Ur og ser tempelkomplekset Ziggurat, bygget med de samme egenskapene som Babels tårn, og hvis tårn er viet til byens skytsgud, måneguden Nanna. Omvisning i den arkeologiske byen Ur, som regnes som fødestedet til profeten Abraham. Etter lunsj har du muligheten til å handle i basaren eller slappe av i de imponerende historiske omgivelsene. Overnatting i Nasiriya.

Dag 7. Nasiriya - sump - Basra
Dagens tur er på kano i myrene i et av verdens største økosystemer og et av de mest rare vannmiljøene. Våtmarken gjenskapes for tiden etter den dramatiske og aggressive dreneringspolitikken som ble ført under Saddam Husseins regime. Denne enorme vannmassen ved inngangen til elven Shatt-el-Arab, dannet av Eufrat og Tigris som renner sammen til Persiabukten, er dekket av siv og fylt med katedrallignende sivbygninger som er karakteristiske for sump-araberne som bor her . Området har vært bebodd i over 5000 år, og araberne har opprettholdt den tradisjonelle livsstilen basert på bøffeloppdrett, fiske og siv-veving. Herfra fortsetter du til Basra med et kort opphold der Tigris og Eufrat møtes i en fantastisk scene.

Dag 8. Basra
Etter frokost drar vi på sightseeing i gamlebyen langs kanalen med de osmanske Shenashil-husene. Dessverre fremstår de som en trist skygge av Basras tidligere prakt. De fleste av dem er tomme og i ferd med å falle fra hverandre, og vi kan besøke et av dem, som en gang ble eid på 1800-tallet av en
en velstående gresk kjøpmann på 1800-tallet. Ta deg deretter en båttur på Shatt AI-Arab for å se solnedgangen. Middag og overnatting i Basra.

Dag 9. Avgang fra Basra


Prisen inkluderer:
overnatting på standardhoteller
all bakketransport
flyplasstransport
måltider i henhold til reiseruten
lokale engelsktalende guider
turleder fra Penguin Travel. (på minimum 8 deltakere)

Ikke inkludert:
internasjonale flyreiser
måltider som ikke er nevnt i programmet
tips
personlige utgifter


Bilder


Irak - en reise til sivilisasjonens vugge (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 98 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
23300 NOK
Varighet
9 Dager
Enkeltromtillegg
3100 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
23300 NOK
Varighet
9 Dager
Enkeltromtillegg
3100 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
23300 NOK
Varighet
9 Dager
Enkeltromtillegg
3100 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-15
Reservation System Code
IQRUND
Det beste fra Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Det beste fra Bulgaria

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8850 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...