Bulgarias jødiske arv

Bulgaria er kjent for å ha reddet 50.000 av sine jøder under andre verdenskrig, men nesten hele jødiske befolkning i landet emigrerte til Israel på slutten av 1940-tallet. Selv om Bulgaria har en levende jødisk arv som dateres tilbake til det 2. århundre e.Kr., er landet ikke noe unntak fra andre øst-europeiske stater der den jødiske arven er ødelagt, forsømt eller overgitt til elementene. Mange av Bulgarias synagoger er blitt omgjort til kunstgallerier eller idrettshaller, og noen smuldrer sammen i forfall. Denne ID-turen er designet for å ta deg til de viktigste stedene så vel som til noen mindre kjente steder som har forhold til jødedommen i et forsøk på å gjøre deg kjent med en kultur. som en gang var rik og levende, men som uunngåelig tilhører fortiden.


Reiseplan:

Dag 1. (torsdag) Ankomst til Sofia.
Ankomst til Sofia. Besøk til Sofias sentrale synagoge, den største sefardiske synagogen i Sofia. Besøk til det jødiske museet i Sofia, en del av synagogen. Middag på Chabad Kosher-sentret i Sofia. Om kvelden: visning av en film om redningen av de bulgarske jødene. Overnatting i Sofia.

Dag 2. (fredag) Sofia
Besøk til Sofias jødiske kirkegård. En guidet tur gjennom byens tidligere jødiske nabolag. Fredagsbønn om kvelden i synagogen. Overnatting Sofia.

Dag 3. (lørdag) Sofia.
Sabbat. Fritid i Sofia. Overnatting i Sofia.

Dag 4. (søndag) Sofia - Samokov - Dupnitsa - Kyustendil - Sofia
Om morgenen: kjøretur til Samokov, besøk den tidligere Samokov-synagogen og tilstøtende Arie-huset, det tidligere hjemmet til en velstående jødisk familie og nå - et museum. Gå til Bayrakli-moskeen, på hvis veranda jødiske gravsteiner har blitt brukt. Kort kjøretur til Belyova- kirken utenfor byen, hvor jødiske gravsteiner er blitt brukt til å konstruere vannfontenen. Kjør til Dupnitsa. Gå til sentrum for å se de to sorte marmorplakkettene til minne om jødiske soldater som omkom i krigene 1912-1918. Gå til den jødiske kirkegården. Kjør til Kyustendil. Kaffe på det jødiske markedet, bygget på stedet hvor den tidligere synagogen lå. Besøk til Dimitar Peshevs- museet. Besøk til kirkegården. Gå tilbake til Sofia. Overnatting i Sofia.

Dag 5. (mandag) Sofia - Vidin - Rousse
Tidlig om morgenen kjører du til Vidin. Besøk den tidligere synagogen, den jødiske kirkegården, moskeen og middelalderfestningen Baba Vida. Sent på ettermiddagen: kjøretur til Rousse. Overnatting i Rousse.

Dag 6. (tirsdag) Rousse - Silistra.
Gå gjennom de forskjellige nabolagene i Ashkenazic og Sephardic. Merk Nobelprisvinneren Elias Canettis fødested. Besøk til det jødiske samfunnssenteret, en tidligere askenkenes synagoge og den tidligere sefardiske synagogen. Om kvelden: Kjør til Silistra. Overnatting i Silistra.

Dag 7. (onsdag) Silistra - Varna - Bourgas
Besøk til Eliezer Papos- helligdomen i Silistra. Kjøretur til Varna. En tur gjennom gamle Varna, med oppmerksom på den tidligere sefardiske synagogen (nå i ruiner) og den tidligere askenaziske synagogen (rekonstruert som et forretningssenter). Lunsj på Chabad Kosher- restauranten. Kjør til Burgas (kort stopp på Varnas jødiske kirkegård på vei). Overnatting i Burgas.

Dag 8. (torsdag) Bourgass - Plovdiv
Besøk den tidligere synagogen i Burgas, nå et kunstgalleri. Kjøretur til Plovdiv, stopp ved Karnobat for å se den største og eldste jødiske kirkegården i Bulgaria. Overnatting i Plovdiv.

Dag 9. (fredag) Plovdiv
Hele dagen i Plovdiv. Besøk til renesannseperiod-kvartalet samt den jødiske kirkegården. Fredag kveld- gudstjeneste ved Zion-synagogen, den eneste fungerende synagogen i Bulgaria utenfor Sofia. Overnatting i Plovdiv.

Dag 10. (lørdag) Plovdiv - Sofia. Avgang
Gå tilbake til Sofia. Avgang.


Prisen inkluderer:
all transport etter reiseruten
flyplasstransport ved ankomst- og avreisedager som angitt av reiseruten (dag 1 og dag 10)
Engelsktalende guide og guidehjelp hele veien
overnatting på standarthoteller - alle overnattinger er basert på dobbeltrom (enkeltrom) med eget toalett / dusj
frokost (7 dager)
alle inngangsbilletter
Hr. Anthony Georgieffs bok om den jødiske arven
Middag på Chabad Kosher-sentret i Sofia

Ikke inkludert:
andre måltider enn frokost
flyplasstransport utenfor turplanen
flybilletter
Tips
forsikringer
alkoholholdrikker og andre personlige utgifter

Tilleggstjenester:
flyplasstransport utenfor turplanen: 20 EUR per transport for kjøretøy 1-3 pax / 25 EUR for kjøretøy 4-7 pax


Bilder


Bulgarias jødiske arv (Vurdert 4.81 / 5 Basert på 102 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Gruppestørrelse
6-18
Reservation System Code
BGJEWRUND
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan 14400 NOK, 11 Dager

Rundreise i Kaukasus - Armenia, Georgia og Aserbajdsjan

Kaukasus - regionen der Europa møter Asia er stedet, hvor dramatiske naturlandskaper møter tusenvis...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...