Syria og Libanon – rundreise

Syria og Libanon – rundreise 12850 NOK, 8 Dager

Damaskus ønsker deg velkommen igjen! Syria har sett noen turbulente siste år med en krig som raste i landet. Men nå går det sakte tilbake til fredelig liv med deler av landet som langsomt åpnes for turister igjen. Bli en av de første til å besøke Damaskus etter krigen, og nyt de historiske, arkitektoniske og kulturelle severdighetene i dette fantastiske landet. Turen er kombinert med et besøk i Libanon, hvor du kan se noen av de viktigste stedene som er verdt å besøke som Jeita Grotto (blant finalistene i konkurransen om naturens sju underverk), Beirut og Byblos - ja, byen som ga navnet på Bibelen. 


Reiseplan:   

Dag 1: Beirut
Ankomst til Beirut internasjonale flyplass, hvor du møtes av vår lokale representant og deretter har du transfer til dit hotell og overnatting.

Dag 2: Beirut – Baalbek – Ksara – Damaskus
Frokost. Vi kjører til Bekaa-dalen, som inviterer deg til hjertet av de vakreste vingårdsområdene i verden. Ved ankomst i Bekaa, besøk Baalbek, denne fønikiske byen som var kjent som Heliopolis i den hellenistiske perioden. Den beholdt sin religiøse funksjon under romertiden, da helligdommen av Heliopolitan Jupiter tiltrakk tusenvis av pilegrimer. Baalbek, med sine kolossale strukturer, er et av de fineste eksemplene på keiserlige romerske arkitektur under den tid. Etterpå fortsetter vi til Ksara, som ligger i hjertet av Bekaa, hvor flere vingårder produserer utsøkt vin og arak. Vi krysser grensen til Syria og kjører til Damaskus for overnatting.

Dag 3: Damaskus
Damaskus gamle by inneholder en rekke av severdigheter: nasjonalmuseet som huser den fineste samlingen av arkeologiske gjenstander fra hele landet. Blant sine skatter er et fragment av det eldste kjente alfabetet i verden, avdekket ved Ugarit, og en 1800-årig synagoge, som var transportert stykke fra stykke fra Dura Europos på Eufratfloden; Umayyad-moskeen, som er oppkalt etter islams første herskende dynasti, og er en av de store monumentene som beviser oppfinnsomheten av tidlig islam; Azem-palasset, den osmanske guvernørens luksuriøse hjem; Souq Al Hamidiyeh; den travle basaren som fyller sansene med farger og liv; Saladins Mausoleum, den store lederen som befridde Jerusalem fra Korsfarerne; den legendariske som ble kalt Den rette som er nevnt i Bibelen, som strekker seg over hele gamle byen fra øst til vest; St. Ananias kapell og St. Pauls vindu, hvorfra Paulus ble nedsenket for å unnslippe romerne; og Bab Touma, det kristne området med sine sjarmerende smågater og håndverksbutikker. Overnatting i Damaskus.

Dag 4: Damaskus – Maaloula – Krak des Chevaliers
Etter frokost kjører vi til Maaloula, som ligger bare 60 kilometer fra Damaskus og tiltrekker besøkende både for sin sjarm, og for sin betydning i den syriske kristendommens historie. Husene i Maaloula er gledelig malt i fiolette og blå pasteller, og ligger oppe på en imponerende kløft mellom to fjell. Vi følger en smal vei til toppen av fjellet for å utforske huler som går tilbake til romertiden. Maaloula er en av de eneste gjenværende steder der det fortsatt tales vestarameisk. Denne dialekt av arameisk er språket som Jesus talte, om enn i en mer arkaisk form. Det er også hjem til to historiske kristne klostre: et gresk-ortodoks dedikert til St. Thekla, og et katolsk dedikert til Saint Sergius. Legenden sier at St. Thekla, en av elevene av St. Paulus, flykte fra sin hedenske fars vakter, da hun fant sig fanget mot den høye fjellkanten. Hennes lidenskapelige bønner og tårer gjorde så at fjellet splittet, slik at Thekla kunne flykte. I dag slår Theklas tårer ned i en grotte som danner et basseng, hvor de troende samler vann for sine mirakuløse krefter. Deretter fortsetter vi til Wadi al-Nasara "kristendalen" for overnatting i nærheten av Krak des Chevaliers.

Dag 5: Krak des Chevaliers – Sednaya – Beirut
I dag besøker vi Krak des Chevaliers, som er en av de mest spektakulære men ikke så kjente middelalderlige slottene i verden. På 650 meter over havet har Krak en utrolig arkitektur og har en strategisk beliggenhet med utsikt over Wadi al-Nasara, og er virkelig en av verdens enestående underverk. Korsfarernes slott eller Qalaat al Hosn som det heter på arabiska, er et uforglemmelig syn på storhet. Vi fortsetter deretter til Sednaya, som er kjent for sine pittoreske utsikter og kristne arv. Etter Jerusalem har Sednaya vært det mest kjente senteret for kristen pilgrimsreise i øst siden den 6. A.D., da en visjon av jomfru Maria viste seg for den byzantinske keiseren Justinian mens han jaktet en hjort i området. Hjorten forvandlet seg mirakuløst til Jomfru Maria, som ba ham om å bygge en helligdom til hennes ære der. Klosteret på Sednaya inneholder noen av de viktigste ikonene i den kristne verden, som antas å være malt av evangelisten St. Lukas. Etterpå fortsetter vi til Beirut for overnatting.

Dag 6: Beirut – Jeita Grotto – Byblos – Beirut
Vi kjører langs Beirut City-kysten til den pittoreske Duer Rock. Vi fortsetter til Hamras kommersielle område og besøk deretter Nasjonalmuseet. Siste stopp vil være på "Martyr Plassen" for å oppdage Beiruts gamle sentrum med sine nylig oppdagede store arkeologiske utgravninger og nylig renoverte bygninger med vakker arkitektur, kirker og moskeer. Vi fortsetter nordover på bakkene av Libanon-fjellet til Jeita Grotto - en enorm hule festet med hver form og størrelse av stalaktitt og stalagmitt som finnes. Turen slutter i Byblos (Jbeil), som ligger 37 km nord for Beirut. Det er mange som tror at Jbeil er den eldste byen i verden - kontinuerlig bebodd i over 7000 år. Rester av neolitisk, middelbronsealder, amoritter, egyptisk, hyksos, fønikisk, gresk, romersk, byzantinsk og arabisk opprinnelse kan stadig ses i denne by. Byblos viktigste arv er den berømte sarkofagen til Ahiram, konge av Byblos i det 13. århundre B.C. som bærer en fønikisk påskrift antatt å være det første skriftlige alfabetet. Byblos ga sitt navn til Bibelen. Tilbake til Beirut for overnatting.

Dag 7: Beirut – Deir El-Qamar – Beit Ed-Din – Barouk-seder naturreservat – Beirut
I dag kjører vi sør for Beirut til Deir El Qamar, den tidligere hovedstaden i Libanon, som fortsatt beholder noen vakre palasser og det berømte Marie Baz-museet, Notre Dame-kirken og Fakhr ed-Dine-moskéen fra 17 og 18 århundre. Vi fortsetter til Beit Ed-Din for å besøke det praktfulle palasset av Emir Bechir som har blitt en sommerbolig for presidenten av republikken Libanon. Barouk er en hyggelig sommerby med mange kilder. Barouks seder som kan nås enten fra Moukhtara eller Barouk-landsby, er mindre og yngre enn de som finnes i Bsharreh, men ekstremt vakre og velstelte. Al Shouf-seder naturreservatet dekker rundt 550 km². Eik, furu og enebær er noen av de 16 typer trær som også vokser her. Over lunden på toppen av fjellet er det panoramautsikt over Beqaa-dalen. Overnatting i Beirut.

Dag 8. Avreise
Transfer til Beirut internasjonale flyplass til avreise.


Visum: Visum til Libanon kan hentes på flyplassen ved ankomst og er for tiden gratis. Visum til Syria: Vennligst send en skannet kopi av passet ditt i jpeg til oss når du bestiller turen. Vi vil på forhånd søke om visumgodkjenning til Syria, noe som kan ta 60-75 dager. Godkjenningen er ikke visum, visumet blir hentet og betalt ved ankomst til grensekrysset (60-80 EUR avhengig av din nasjonalitet). Det skal ikke være israelske stempel eller visum i passet ditt!

Verdt å vite: Vi anbefaler at du tar USD i kontanter for denne turen. I Libanon kan du også bruke EUR og kredittkort, men i Syria er det bedre å ha USD i kontanter, som kan veksles på plass.


Prisen inkluderer:
7 overnattinger på standardhotell med frokost
delt transfer fra og til flyplassen
kollektiv innreise/avreise godkjenning til Syria
transport ifølge program
engelsktalende lokalguide
engelsktalende Penguin turleder (min. 7 personer)
entreer ifølge program
driks på hotellene

Ikke inkludert:
Flybilletter
visum til Syria – betales ved grensen
drikke og måltider ikke nevnt i programmet
driks
forsikring
landsgrenseavgift til Libanon ved avreise fra Syria: for tiden koster 5 USD per person
personlige utgifter

Tilleggstjenester:
Enkeltromtillegg: 2870 NOK
visum til Syria – 60-80 EUR avhengig av din nasjonalitet


Bilder


Syria og Libanon – rundreise (Vurdert 4.88 / 5 Basert på 23 Anmeldelser.)
Pris
12850 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3150 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
12850 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3150 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
12850 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
3150 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
SYRUND
Rundreise i Sudan 13250 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 10700 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra 6800 NOK

Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra

Denne uforglemmelige reisen tar deg til den nest største øyen i Indonesia , Sumatra . Når du...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....