Rejs trygt og sikkert!

Karakoram Motorveien og Hunza Dalen

Karakoram Motorveien og Hunza Dalen

Hunza-dalen er en fjelldal i Nord-Pakistan som forbinder Kina og Pakistan gjennom Khunjerab Pass. De snødekte fjelltoppene av Himalaya, Karakoram og Huindu Kush er alltid i syne når du reiser langs ruten som en gang har varit en del av den gamle Silkeveien. Hunza-dalen er ofte referert til som Shangri-La (jordisk paradis) og det antas at den har vært inspirasjonen bak den mystiske dalen Shangri-La i romanen Lost Horizon av James Hilton. Karakoram motorveien var bygget mellom 1959 og 1979 og er en av de høysete asfalterte veiene i verden. Byggingen av denne imponerende motorveien som er 1300 km lang og 4693 m høy var så vanskelig at det er mange som sier at en person hadde dødd for hver kilometer av veien. Regionen er vakre og fascinerende på grunn av sin fantastiske natur og etniske mangfold.


Reiseplan:   

Dag 1. Islamabad
Ankomst til Islamabad flyplass. Transfer til hotellet i sentrale Islamabad. Etter noen timers hvile går vi på en guidet bytur.
Overnatting i Islamabad.

Dag 2. Islamabad - Besham
Tidlig om morgonen avreiser vi til Beshan – utgangspunktet for Karakoram motorveien. Dagens kjøretur tar cirka 7-8 timer og på veien kjører vi forbi forskjellige byer som Abboabad, Manshera, Balakot , Shinkiyari og Thakot.
Overnatting i Besham.

Dag 3. Besham - Chilas – Gilgit
I dag begynner vi vår tur på Karakoram motorveien, som forbinder Kina og Pakistan gjennom Khunjerab Pass i Karakoram fjellkjeden på en høyde av 4693 m. På grunn av høyden og de vanskelige forholdene da det ble bygget er motorveien også referert til som det åttende underverket i verden. Motorveien var bygget av Pakistan og Kinas regjeringer mellom 1959 og 1979 og konstruksjonen tok livet av over 1000 arbeidere. Motorveien følger en del av den gamle Silkeveien. På veien kan vi se Indus-elven som skal følge oss gjennom reisen. Lunsj skal vi spise i Chilas og derfra skal vi fortsette til Gilgit for overnatting.

Dag 4. Gilgit – Hunza-dalen.
Etter frokosten på hotellet skal vi besøke Buddha skulpturen og begynne vår tre-timers-lang tur i Gilgit – hovedstaden av Gilgit Baltstan – uoffisiell provins av Pakistan. Deretter drar vi til Hunza dalen som  er 102 km unna Gilgit. Hunza dalen er kjent for kulturarvet sitt og mest av allt for Altit og Baltit fortene som var restaurert av Agha Khan Foundation og WTO.
Overnatting i Hunza dalen.


Dag 5. Hunza dalen – Attabad-sjøen - Gojal Valley - Gulmit - Khunjerab - Hunza
Etter frokost besøker vi Khunjerab nasjonalparken – den høyste internasjonale grensen mellom Pakistan og Kina som ligger på over 4500 m over havet. På vei ser vi det blå vannet av den berømte Attabad-sjøen og vi besøker landsbyen Sust i Gojal-dalen og byen Gulmit.
Etterpå kjører vi tilbake til Hunza-dalen for overnatting.

Dag 6. Hunza - Skardu 
I dag drar vi på en 10-timers-lang kjøretur på Karakoram motorveien fra Hunza til Skardu. Skardu er kjent for mange ting men mest av alt for sin nærhet til Shangrila-sjøen – en av de vakreste naturområdene i Pakistan.
Overnatting i Skardu.


Dag 7. Skardu - Upper Kachura-sjøen – Khaplu-dalen
Etter frokost besøker vi Kachura-sjøen som er kjent for sitt varme og søte grønne vann. Da drar vi på en 3-timers-lang kjøretur til Khaplu-dalen der vi overnatter.

Dag 8. Khaplu – Skardu
I dag besøker vi Khaplu Fort – ett riktig arkitektonisk mesterverk. Etterpå besøker vi Chnaqchan moskéen – ett tempel som bærer nesten 700 års historie og har en stor kulturell og religiøs betydning. Siden kjører vi tilbake til Skardu og besøker selve byen og noen kjøpesentre.
Overnatting i Skardu.

Dag 9. Skardu – Chilas

I dag har vi en lang tur til Chilas (hovedstaden av Diamer Distrikten) som tar cirka 8-9 timer. Der kan vi se den mektige Nanga Parbat - verdens niende høyeste fjell, og det nest høyeste fjell i Pakistan (8,126 m.)
Overnatting i Chilas


Dag 10. Chilas - Islamabad
Tidlig om morgenen drar vi til Islamabad og kommer til byen om kvelden.
Overnatting i Islamabad.

Dag 11. Avreise
Etter frokost på hotellet har vi transfer til Islamabad flyplass.

 

Visum:  Norske borgere trenger visum for innreise og opphold i Pakistan. Visum må skaffes før innreise til Pakistan og kan ikke ordnes på grenseoverganger/flyplasser. Kontakt den pakistanske ambassaden i Oslo I god tid før avreise for visum og mer informasjon online.


Prisen inkluderer:
10 netter på hotell delt i dobbeltrom med egne bad og toalett
all transport i følge reiseplanen
engelsktalende guide
flyplass transfer
visum invitasjon
entréer til Baltit,Altit og Khaplu Fort
besøk til sjøene Attahabad,Shangrila,Kachura og Sadpara

Ikke inkludert:
flybilletter til og fra Islamabad
drikkepenger og andre personlige utgifter
forsikring
drikker og måltider som ikke er nevnt i programmet

Tilleggstjenester:
Tillegg per person for 3 personer som deler en bil – på forespørsel; tillegg per person for 2 personer som deler en bil – på forespørsel
enkeltromstillegg


Bilder


Karakoram Motorveien og Hunza Dalen (Vurdert 4.67 / 5 Basert på 335 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
Pakistan-Hunza
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 10750 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 6850 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria 5600 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila- og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi bestige...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...