Det unikke Algerie

Fascinerende kulturelle opplevelser ved Middelhavet

Algerie er det største landet i Afrika og samtidig et av de minst besøkte i verden, da dess nyere historie har avskrekket mange fra å besøke landet. Men det er fortid nå, og Penguin Travel åpner derfor opp for posen med opplevelser i landet med en levende historie fra Romertiden, med leveringer fra vandalske, byzantinske, islamiske, algeriske og osmanniske sivilisasjoner, majestetisk skjønnhet og en meget gjestfri befolkning. Til dette kan vi tilføye mere enn 1200 km vakker middelhavskyst i nord og hele 1,5 mio. kvadratkilometer av Sahara i syd. Utover hovedstaden Algeriet besøkes storbyene Constantine og Djemila, og turen byr også på vigtige historiske skatter og flere av dem er på Verdensarvslisten. Ingen tvivel om at dette vil være et av de mest fascinerende landene du noensinne kommer til å besøke.

Turens høydepunkter:
♦ Alger – Algeriens hovedstad og største by beliggende i en bukt ved Middelhavet
Ghardaia og Timgad – under UNESCOs beskyttelse
Constantine – landets 3 største by kaldt den flyende øyen


Reiseplan: 

Dag 1. Alger
Ankomst til Alger og transfer til hotellet. Tid på egen hånd.

Dag 2. Alger
Byrundtur i Alger: Casbah (en gammel befestet by) og Palais des Rais (16. årh.); de historiske moskeene Djeema Ketchoua, Djeema el-Djedid og Djeema el-Kebir. Byrundturen fortsetter med Grande Poste og Notre Dame d'Afrique. Overnatting i Alger.

Dag 3. Algier-Djemila-Constantine
Tur til Djemila (ca. 4 t.) og rundvisning i de romerske ruinene: Bacchus huset, Den store fontenen, familien Severans tempel, Jupiter templet, Venus templet m.m. Videre til Constantine (ca. 1,5 t), innkvartering på hotell og overnatting.

Dag 4. Constantine
Byrundtur i Constantine: Ahmed Bey palasset, vi krysser broene Sidi M'Cii og Sidi Rached og utforsker casbah. Overnatting.

Dag 5. Constantine-Timgad-Biskra
Vi kjører til Timgad (ca. 2 t.). Rundvisning i Timgad: biblioteket, Mascula gate, Trajans triumfbue, teateret, den bysantiske festningen, Saturn templet m.m. Videre til Balcon Rhoufi – en gammel berberbosettelse hugget inn i klippene. Overnatting i Biskra – døren til Sahara.

Dag 6. Biskra-Ghardaia
Turen går til Ghardia (ca 7 t kjørsel) gjennom El Oued kjent som byen med kuplene, da de fleste byggningene der har kupler. Vi besøker markedet og Sidi Salem moskeen. På veien til Ghardia kjører vi forbi små landsbyer som ligger på klippene. Overnatting i Ghardaia.

Dag 7&8. Melika, Ghardaia, El-Atteuf
Heldagstur på Melika - Sidi Aissa gravplassen og Melikas kirkegården; Ghardaia - den gamle byen; El-Atteuf - Sidi Brahim moskeén; Beni Isguen - palmehagene og markedet samt det tradisjonelle vanningsanlegget m.m. Overnatting i Ghardaia.

Dag 9. Ghardaia-Alger
Etter frokosten kjører vi tilbake til Alger (ca. 8 t.). Innkvartering på hotellet og fritid.

Dag 10. Hjemreise
Transfer til flyplassen for avgang.


Prisen inkluderer:
►6 netter på 2** og 3*** hotell med frokost, 3 netter på tradisjonelt gjesthus i Ghardaia ►transport og entreer ifølge programmet ► dansktalende turleder fra Penguin og lokal engelsktalende guide

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter til/fra Alger ►reiseforsikring ►drikke- og lommepenger ►drikkevarer, måltider ikke nevnt i programmet ►visum

Pris for øvrige tjenester: ►enkelt rom: 2520 NOK ►ekstra nat i Alger: 220 NOK pp i dbl rom; enkeltrom: 375 NOK
 

Visum: Norske statsborgere skal ha visum til Algerie. Det fås i forveien på ambassaden i Oslo (tlf: 22 55 75 31). Vi hjelper med invitasjon til visum - send vennligst en skannet farvekopi av passet ditt til Penguin ved bestilling av reisen. Reiseforsikring er et krav.

Praktisk informasjon: Medbring kontanter i EUR eller USD, da kreditkort kan ikke brukes. Få pengeautomater i de store byene. Det er forbudt å ta billeder av militere, offentlige og politi byggninger. Unngå også å ta billeder av mennesker uten å spørge først (især kvinner og børn). Det kreves klær som dekker hele kroppen for kvinner.


Bilder


Det unikke Algerie (Vurdert 4.85 / 5 Basert på 252 Anmeldelser.)

 Vi sender deg et tilbud på flybilletter ved forespørgsel. Eksempler pr. 7/09/2013

Alternativ fra København med Lufthansa :
18/03 København 07:00 - 08:40 Frankfurt 09:55 - 11:25 Algier
27/03 Algier 12:35 - 16:10 Frankfurt 17:30 - 18:55 København
Veil. pris på billigste klasse: 3480 NOK

Alle priser og tider er orienterende. Bekreftelse ved bestilling.

Gruppestørrelse
6 - 12
Reservation System Code
Algeria
Rundreise i Sudan 13250 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra 6800 NOK

Tropiske eventyr på det nordlige Sumatra

Denne uforglemmelige reisen tar deg til den nest største øyen i Indonesia , Sumatra . Når du...
Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 14500 NOK, 13 Dager

Mellom-Amerikas sjarme (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

På dette 2-uker lange eventyret gjennom Mellom-Amerika skal vi oppdage kolonialbyer i Nicaragua og...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....