BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 12750 NOK, 14 Dager

DOWNLOAD TRIP DOSSIER

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her har det virkelig vært forferdelige krig. Dette er forbi og det hersker fred. Balkan er en vakker halvøy med en uspolert natur, urgamle klostre og hyggelige byer; et annerledes og måskje litt gammeldags Europa.
Vår ekspedisjon fører os gjennom forskjellige lande, hvor vi opplever de interessanteste byene og severdighetene. Vi reiser gjennom Serbia, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo og Makedonia. Turens utgangspunkt er Bulgarias hovedstad Sofia. De sted vi kommer til kan likne hverandre men er dokk så forskjellige. Vi befinner oss på en korsvei, hvor Europa møter Orienten, hvor kristne og muslimer har levet sammen gjennom århundredene, hvor gamle tradisjoner stadig eksisterer sammen med det 21. århundredes bankende rytmer.

Reisens høydepunkter:

♦ Broen Mehmed Pasha nær Visegrad fra det 16. århundrede (på UNESCOs liste)
Sarajevo – hovedstaden i Bosnia-Hercegovina
Mostar – den gamle delen i byen er med på UNESCOs liste
Dubrovnik – Det Adriatiske havets perle; i skøjnnhet og handel er den en slags rival til Venedig (på UNESCOs liste)
♦ Den maleriske Kotorbukten og byen Kotor; en forunderlig blanding av natur og historie med mange levninger fra fortiden (på UNESCOs liste)
♦ Klosteret Visoki Decani som rommer Balkanhalvøyas største middelalderkirke (på UNESCOs liste)
Tirana - Albanias hovedstad
Ohrid – et middelalderlig sentrum for litteratur og den siste hovedstaden i Bulgarias første kongerike. Her finnes også Europas dypeste sjø, Ohridsjøen. 

Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Sofia.

Dag 2. Sofia – Krusevats – Studenica (Bulgaria/Serbia)
Avgang med minibuss til Serbien. Første stopp er den gamle hovedstad Krusevats. Etterpå er det besøk av det mest betydnyngsfulle klosteret fra middelalderens Serbia – klosteret Studentica. Overnatting på ett hotell ved klosteret. (370 km)

Dag 3. Studenica – Visegrad – Sarajevo (Serbia/ Bosnia&Herzegovina)
På vei til Bosnia-Herzegovina gjør vi stopp ved den berømte Mehmed Pasha-broen i nærheten av Visegrad - middelalderbroen som den jugoslaviske nobelprisforfatteren Ivo Andrić foreviget i romanen ”Broen over Drina”. Herfra fortsetter vi til Sarajevo, hvor vi overnatter. (340 km)

Dag 4. Sarajevo (Bosnia&Hercegovina)
En gåtur gennem hovedstaden Sarajevo med dens moskeer og den гамле tyrkiske bazaren. Stemningen og duftene fra de mange caféene og små butikkene gjør at man nesten føler seg i Orienten. Overnatting.

Dag 5. Sarajevo – Mostar – Trebinje – Dubrovnuk (Bosnia&Hercegovina/Kroatia)
Vi kjører videre til Mostar, berømt for de gamle husene sine og ikke minst den gamle broen, som er et symbol på fredelig sameksistens mellom de forskellige kulturene og religionene på Balkan. På vei til grensen gjør vi stopp i Radimlja for å se de unikke stecci – gravsteiner fra 1500 tallet. Ankomst i Dubrovnik om kvelden. (280 km)

Dag 6. Dubrovnik (Kroatia)
Byrundtur gjennom den historiske bydelen i Dubrovnik – hovedgaten Stradun, Pileporten, Orlandos søjle, renessanse palassene Sponza og Rektorpalasset, det franciskanske klosteret, den dominikanske kirken, katedralen Skt. Blaise. Overnatting.

Dag 7. Dubrovnik – Herzeg Novi – Kotor (Kroatia/ Montenegro)
Turen gjennom Balkanhalvøyen fortsetter nå til Montenegro. Etter å ha krysset grensen vi besøker den gamle byen kommer vi frem til den berømte Kotorbukten med de gamle byene Perast og Kotor. Gåtur i Kotor – festningsveggene, Skt. Lucaplassen, Beskucapalasset, katedralen Skt. Trifon. Overnatting. (90 km)

Dag 8. Kotor – Pec (Montenegro/Kosovo) 
Om morgenen tar vi en panoramisk vei. Etter at vi har krysset grensen til Kosovo kjører vi vider til Pec. Her overnatter vi. (300 km)

Dag 9. Pec – Prizren (Kosovo) 
Om morgenen besøker vi klosteret Visoki Decani som vaktes av KFOR. Vi fortsetter til Prizren. Byrundtur I Prizrens sentrum - Sinan pasha moskeen, Madonnaen av Ljevis, den gamle steinbroen. Overnatting. (80 km)

Dag 10. Prizren – Tirana (Kosovo/Albania) 
Vi kjører videre til Albanias hovedstad. Byrundtur om ettermiddagen - Skanderbeg plassen, Tanners bro, Enver Hoxhas residens. Fritid. Overnatting. (180 km)

Dag 11. Tirana – Ohrid (Albania/Makedonia)
Vi kjører videre til Makedonia. Videre til Ohridsjøen! Et besøk på klosteret Skt. Naum, som ligger helt nede ved sjøen. Om ettermiddagen og kvelden går vi rundt på Ohrids smalle gater – vi ser tsar Samuil’s festning og kirkene Skt. John Kaneo og Skt. Pantalejmon. Overnatting. (130 km)

Dag 12. Ohrid – Skopje (Makedonia)
Vi besøker Matka Canyon. Ettermiddagsturer i hovedstaden i Makedonia. Vi besøker Old Bazaar og utforsker arkitekturen og nysgjerrige og kontroversielle statuer rundt Makedonia Square. Overnatting i Skopje. (170 km)

Dag 13. Skopje – Sofia (Makedonia/Bulgaria).
Avgang til Bulgarias hovedstad. Kvelden er til fri rådighed. (250 km)

Dag 14. Avreise.


Prisen inkluderer:
Alle transporter ifølge reiseplanen
transfers fra/til Sofia flyplass på ankomst og avreisedagen (dag 1 + dag 14)
engelsktalende reiseleder fra Penguin Travel og lokale engelsktalende guider
overnattinger på standard hoteller og 1 natt på pensjonat dag 2 - alle baseret på delt dobbeltværelse med eget dusje/toilett
frokost (13 dager)

Ikke inkludert:
Fly til /fra Sofia
måltider unntatt fra frokost
forsikringer
drikkepenger og drikke
personlige utgifter
entreer betales på stedet i kontanter – budsjet ca kr. 360-420

Tilleggstjenester:
transfer til / fra Sofia flyplass og sentrum utenfor reiseplanen: 15 EUR per bil (1-3 personer)/strekkning


Bilder


BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia (Vurdert 4.95 / 5 Basert på 358 Anmeldelser.)
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
12750 NOK
Varighet
14 Dager
Enkeltromtillegg
2500 NOK
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6 - 25 persons
Reservation System Code
BLKRUND
Reise til Iran - Det klassiske Persia 10600 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 12750 NOK, 14 Dager

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

DOWNLOAD TRIP DOSSIER Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige...
Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria 9450 NOK, 8 Dager

Rideferie i Rodopifjellene, Bulgaria

Er du til heste og vakre fjell, så er denne rideferien noe for deg. Seks dager til hest i...
Se alt»

Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur. Iran har riktig meget å by på og derfor tilbyr Penguin tre unikke reiser til dette fasjinerende reisemålet i år 2014: Rundreise Klassisk Persia, 8 dager Gruppe rundreise i Iran, 11 dager Bestigning...