BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia

BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia 9550 NOK, 14 Dager

DOWNLOAD TRIP DOSSIER

 

 Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her har det virkelig vært forferdelige krig. Dette er forbi og det hersker fred. Balkan er en vakker halvøy med en uspolert natur, urgamle klostre og hyggelige byer; et annerledes og måskje litt gammeldags Europa.
Vår ekspedisjon fører os gjennom forskjellige lande, hvor vi opplever de interessanteste byene og severdighetene. Vi reiser gjennom Serbia, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo og Makedonia. Turens utgangspunkt er Bulgarias hovedstad Sofia. De sted vi kommer til kan likne hverandre men er dokk så forskjellige. Vi befinner oss på en korsvei, hvor Europa møter Orienten, hvor kristne og muslimer har levet sammen gjennom århundredene, hvor gamle tradisjoner stadig eksisterer sammen med det 21. århundredes bankende rytmer.

Reisens høydepunkter:

♦ Broen Mehmed Pasha nær Visegrad fra det 16. århundrede (på UNESCOs liste)
Sarajevo – hovedstaden i Bosnia-Hercegovina
Mostar – den gamle delen i byen er med på UNESCOs liste
Dubrovnik – Det Adriatiske havets perle; i skøjnnhet og handel er den en slags rival til Venedig (på UNESCOs liste)
♦ Den maleriske Kotorbukten og byen Kotor; en forunderlig blanding av natur og historie med mange levninger fra fortiden (på UNESCOs liste)
♦ Klosteret Visoki Decani som rommer Balkanhalvøyas største middelalderkirke (på UNESCOs liste)
Tirana - Albanias hovedstad
Ohrid – et middelalderlig sentrum for litteratur og den siste hovedstaden i Bulgarias første kongerike. Her finnes også Europas dypeste sjø, Ohridsjøen.

 


Reiseplan:

Dag 1. Ankomst til Sofia.

Dag 2. Sofia – Krusevats – Studenitsa(Bulgaria/Serbia).
Avgang med minibuss til Serbien. Første stopp er den gamle hovedstad Krusevats. Etterpå er det besøk av det mest betydnyngsfulle klosteret fra middelalderens Serbia – klosteret Studentitsa. Overnatting på ett hotell ved klosteret. (370 km)

Dag 3. Kraljevo – Visegrad – Sarajevo (Serbia/ Bosnia-Herzegovina)
På vei til Bosnia-Herzegovina gjør vi stopp ved Mokra gora og den prisbelønte landsbyen oppført i tre av den verdensberømte serbiske filminstruktøren Emir Kusturica. Etter grensen ser vi i nærheten av Visegrad den berømte Mehmed Pasha-broen; middelalderbroen som den jugoslaviske nobelprisforfatteren Ivo Andrić foreviget i romanen ”Broen over Drina”. Herfra fortsetter vi til Sarajevo, hvor vi overnatter. (340 km)

Dag 4. Sarajevo (Bosnia&Hercegovina).
En gåtur gennem hovedstaden Sarajevo med dens moskeer og den гамле tyrkiske bazaren. Stemningen og duftene fra de mange caféene og små butikkene gjør at man nesten føler seg i Orienten. Overnatting.

Dag 5. Sarajevo – Mostar – Trebinje – Dubrovnuk (Bosnia&Hercegovina).
Vi kjører videre til Mostar, berømt for de gamle husene sine og ikke minst den gamle broen, som er et symbol på fredelig sameksistens mellom de forskellige kulturene og religionene på Balkan. På vei til grensen gjør vi stopp i Radimlja for å se de unikke stecci – gravsteiner fra 1500 tallet. Ankomst i Dubrovnik om kvelden. (280 km)

Dag 6. Dubrovnik (Kroatia).
Byrundtur gjennom den historiske bydelen i Dubrovnik – hovedgaten Stradun, Pileporten, Orlandos søjle, renessanse palassene Sponza og Rektorpalasset, det franciskanske klosteret, den dominikanske kirken, katedralen Skt. Blaise. Overnatting.

Dag 7. Dubrovnik – Herzeg Novi – Kotor / Montenegro).
Turen gjennom Balkanhalvøyen fortsetter nå til Montenegro. Etter å ha krysset grensen vi besøker den gamle byen kommer vi frem til den berømte Kotorbukten med de gamle byene Perast og Kotor. Gåtur i Kotor – festningsveggene, Skt. Lucaplassen, Beskucapalasset, katedralen Skt. Trifon. Overnatting.

Dag 8. Kotor – Cetinje – Pec (Montenegro/Kososvo).
Om morgenen tar vi en panoramisk vei. Kort stopp i den gamle montenegrinske hovedstaden Cetinje. Etter at vi har krysset grensen til Kosovo kjører vi vider til Pec. Her overnatter vi.

Dag 9. Pec – Prizren (Kosovo).
Om morgenen besøker vi klosteret Visoki Decani som vaktes av KFOR. Vi fortsetter til Prizren. Byrundtur I Prizrens sentrum - Sinan pasha moskeen, Madonnaen av Ljevis, den gamle steinbroen. Overnatting. (80 km)

Dag 10. Prizren – Tirana (Kosovo/Albania).
Vi kjører videre til Albanias hovedstad. Byrundtur om ettermiddagen - Skanderbeg plassen, Tanners bro, Enver Hoxhas residens. Fritid. Overnatting. (180 km)

Dag 11. Tirana – Berat (Albania).
Etter transfer fra Tirana vi tilbringer resten av dagen I Berat. Vandringstur I byens gamle sentrum. Overnatting. (130 km)

Dag 12. Berat – Ohrid (Makedonia).
Vi kjører videre til Macedonia. Videre til Ohridsjøen! Et besøk på klosteret Skt. Naum, som ligger helt nede ved sjøen. Om ettermiddagen og kvelden går vi rundt på Ohrids smalle gater – vi ser tsar Samuil’s festning og kirkene Skt. John Kaneo og Skt. Pantalejmon. Overnatting. (190 km)

Dag 13. Ohrid – Sofia (Makedonia/Bulgaria).
Avgang til Bulgarias hovedstad. Kvelden er til fri rådighed.

Dag 14. Avreise.

Prisen inkluderer: ► alle transporter ifølge reiseplanen ►gruppetransfers fra/til Sofia flyplass på ankomst og avreisedagen ► engelsktalende reiseleder fra Penguin Travel og lokale engelsktalende guider ► overnattinger på 3*** hotell - alle baseret på delt dobbeltværelse med eget dusje/toilett ► frokost (13 dager).

Prisen inkluderer ikke: ► Fly til /fra Sofia ► måltider unntatt fra frokost ► forsikringer ►drikkepenger og drikke ► entreer betales på stedet i kontanter – budsjer ca kr. 360-420

Eventuelle tillegg: ► Eneværelse  230 EUR/2180 NOK ► individuell transfer til / fra Sofia flyplass og sentrum kr. 135 pr. bil (1-3 personer)/strekkning.

Mulighet for å hoppe på turen i Sarajevo; ring for tilbud.


Bilder


BALKAN-den store reisen! Bulgaria, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Montenegro, Kosovo, Albania, Makedonia (Vurdert 4.95 / 5 Basert på 71 Anmeldelser.)
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Lukket
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Garantert avgang
Pris
9550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Lukket
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
9550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
9550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
10550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking
Pris
9550 NOK
Varighet
14 Dager
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Noen spesiell erfaring er ikke nødvendig. Er du van til å gå en tur i skogen på lørdagar, kan du godt skrive deg inn. I prinsipp er disse turene korte (3-5 timer per dag). Ruten vi følger går ikke opp eller ned bratte bakker. Dessuten kan man ofte velge å hoppe over en tur og slappe av istedenfor.

Gruppestørrelse
min 4 pers - max 22
Reservation System Code
BLKRUND
Rundreise i Sudan 13050 NOK, 10 Dager

Rundreise i Sudan

Opplev det gamle kongedømmet Nubien, den mektige floden Nilen og det mystiske ørkenlandet...
Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden 8200 NOK, 8 Dager

Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Med sine 5642 m er Mt. Elbrus Europas høyeste fjelltopp. Den ligger i de imponerende...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 20450 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise, som presenterer deg både for et moderne Iran, og et eventyrlig, eldgammelt...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....