Fluefiskeri i Bosnia 8500 NOK, 7 Dager

Bosnia rommer en overflod av fine fiskevann, og det er over 3.000 km av fiskevann med laksefisk.

Ikke mange steder i verden tilbyr fluefiskemuligheter som Bosnia – flere kaller det den nordlige halvkules New Zealand. Over 3.000 km vann med laksefisk, spendende arter, fantastisk insektliv, vakker natur og vennlige mennesker.

Turens høydepunkter:
♦ 6 dagers guidet fiskeri
♦ tørflue- og nymfefiske etter stalling og ørret
♦ mere enn 5 ”springcreeks” med klarvann til rådighet


Reiseplan:
Dag 1. Avreise
Avreise fra Kastrup kl. 10.00 med Malev via Budapest. Ankomst Sarajevo kl. 14.20. Transfer til Ribnik (ca. 3-3,5 timer), overnatting.

Dag 2-7. 6 dagers fiskeri
Pliva (2 dager)
Ribnik (2 dager)
Sana 1(dag)
Sanica (1 dag).

Dag 8. Avreise
Transport tilbake til Sarajevo, avreise kl. 14.50, ankomst Kastrup kl. 19.40.

Prisen inkluderer:
► transfer retur til lufthavn ► kjørsel i minibuss (max.100 km/dag) ► overnatting på pensjonat ► 1 fiskeguide til alle deltagere samt en dansk turleder.

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ► fiskelicenser (ca. 1100,- NOK), som kjøpes på stedet.►mat og drikkevarer► personlige artikler samt fluer m.m.

Verdt å vite:
► Overnattinger: Vi bor i landsbyen Ribnik i et praktfull hus med plass til mere enn 10 personer og med velutrustet kjøkken og balkon, beliggende noen få minutter fra elven. I nærheten av huset finnes det gode restauranter, som også byr på lokale bosniske retter, og som har en stor meny med gode viner og alkoholholdige drikker.
► Åndbare vaders er det mest almindelige å bruke, men på varme dager kan man dog nøyes med jeans og vadestøvler.
► På tross av beliggenheten i det sydlige Europa, kan været i det fjellrike Bosnia være ganske ekstremt - både når det gjelder kulde og varme. Innen for få uker kan været veksle mellom ca. 10 og 35 grader, men oftest mellom 15-25. Både regnklær og solbeskyttelse bør medbringes.

► Elvene:
Ribnik ligger i den vestlige delen av Bosnia og springer ut fra en hule i klippeveggen ved landsbyen Gornji, først løper den ganske fort for at om noen kilometer at spre seg mere ut i landskapet– vannet er altid kaldt, meget klart og ekstremt innsektrikt. I Ribnik finnes store mengder stalling med eksemplarer på over 50 cm, samt en naturlig bestand av ørret (den opprindelig bestand av ørred har eksemplarer med fisk opp til 2 kilo). Der er brug for fine præsentationer af fluerne og tynde forfang for at øge chancen for succes. Den øvre del af elven er en trofæzone med udsatte regnbuer i størrelsen 2,5- 4,5 kilo.

Pliva-elven vil vi også besøge under vores ophold. Den byder på 8 km exceptionelt fiskeri efter stalling og ørred. Pliva er vegetationsrig og med et fint insektliv, som giver sunde fisk der vokser op til over 60 cm og ørred på over 4 kg. Pliva regnes af mange for den smukkeste elv i området.

Sana-elven ligger også i det nordlige Bosnien og er et tilløb til Una-elven, som den løber sammen med nær ved Novi Grad. Det er den længste af de 9 elve, som løber gennem Sanski Most. Den har en fantastisk bestand af stalling, og at fange mere end 50 fisk om dagen er ikke ualmindeligt. Der findes også en bestand af vild bækørred. Det er en perfekt elv for ”sightfishing” og det rette sted for brug af små tørfluer, nymfer og tynde forfang.

Fiske: Især fiskes det etter bekkørret, regnbue og stalling, sjanser for marmorørret og bløtmunnsørret. Elvene er preget av kaldt, klart vann med en meget stor insektrikdom med mengder av maifluer, slørvinger og vårfluer. Især fiskes det med tunge nymfer, tørfluer og streamer. Marmorørret og den sjeldne bløtmunnsørreten treffes kun i enkelte vann i dette område. Gjennomsnittsstørrelsen på ørret og stalling er 30-40 cm, men langt større eksemplarer treffes også.
Hvert år fanges det flere bekkørreter på over 10 kilo, og 4-5 kilos fisk tas jevnlig. Marmorørreten kan veie 15 kilo, men oftere 4-5 kg. Stallinger er ikke lengre enn f.eks. i Lapland, men veier betydelig mer. Stallinger på 50 cm regnes for store, men meget større er tatt. Bløtmunnsørret er meget sjelden og veier normalt opp til et kg. Til nymfe- og tørrfluefisket anvendes klasse 4-6#, og til fiske etter stor royfisk klasse 8-10#.
For hver 3-4 gjester er det en lokalkjent, engelsktalende guide til rådighet. Han kjenner alle de lokale teknikkene, fluemønstre og beste fiskeplasser.

 


Bilder


Fluefiskeri i Bosnia (Vurdert 4.8 / 5 Basert på 363 Anmeldelser.)
Pris
8500 NOK
Varighet
7 Dager
Enkeltromtillegg
1450 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
4-6
Reservation System Code
BosniaFishing
Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange) 7650 NOK, 8 Dager

Rundreise i Bulgaria (garanterte gruppeavgange)

Bulgaria, som ligger på Balkanhalvøya er fortsatt et av de minst utforskede land i Europa. Med en...
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...