I luften – til vanns – på land: Små eventyr i Vestbulgaria

I luften – til vanns – på land: Små eventyr i Vestbulgaria

4 dager med store opplevelser og fysisk aktivitet.

Det handler om eventyr, mosjon, natur. Trenger du til å få det maksimale ut av dagen, under åpen himmel, så bydes her på noet av hver art: mountainbiking, kajak, på hesterygg, paragliding – en riktig cocktail av utfordringer midt i den vakre bulgarske naturen. Guiden vår er ekspert i alle de nevnte aktivitetene.
Turen er mest velegnet for en lille gruppe, men også for en familie med børn over 7 år.


 

Reiseplan:
Dag 1. Ankomst til Sofia

Skulle du ha lyst er det mulig å gjøre en spasertur rundt i Bulgarias hovedstad. Overnatting i Sofia.

Dag 2. Biking
I bil kjører vi til ”Det stille hjørnene” i Vitoshabergene. Her starter sykkelturen. Vi sykler over berget mens vi passerer gjennom landsbyerne Vladaja, Bosnek, Chujpetelovo og ender i Jarlovo. Heretter i bil til Borovets ved foten av Rilabergene. Overnatting.

Dag 3. I kajak
I bil til Iskardemningen. Kajakroning rundt til noen av sjøens fjerne og minst besøkte sted. Kjørsel tilbake til Borovets. Overnatting.

Dag 4. Til hest
På hesterygg i Rilabergene, med mulighet for å forsere nogen av bergets høyder. Overnatting i Borovets.

Dag 5. Paragliding (hvis vejret vil!)
Kjørsel til Vitosha og videre til fots til et passende sted for ”take off”. Vi flyr i tandem, dvs. fastspent til instruktøren. Fra landingsstedet kjører vi tilbake til Sofia. Overnatting.

Dag 6. Avreise

Prisen inkluderer: 5 netter på 3-stjernet hotell m. frokost – frokostpakke eller picknick dag 2, 3, 4 & 5 – al transport – engelsktalende guide/instruktør –leie av sykkel, kajak, hest og paraglider m. utstyr. Om eneromstillegg: kontakt oss.

Prisen inkluderer ikke: flybilletter – måltider som ikke er nevnt – drikker - drikkepenger – forsikringer
Eventuelle tillegg: tillegg for enkeltrom:ta kontakt med oss. Tillegg for 2-3 reisende:60 EUR per person.

Vert å vite: Paragliding er helt avhengig av vejret. Vi følger vejrutsikten, som så bestemmer tidspunktet og stedet for utspringet. Det kan altså byttes om på dagenes rekkefølge. Skulle vejret dokk (forhåpentlig ikke!) gjøre det umulig å ta avsted, så er dagen til fri rådighet, med enda en mulighet for å sykkle, seile i kajak, ride eller vandre.

Anbefalet reiseperiode: april – oktober 


Bilder


I luften – til vanns – på land: Små eventyr i Vestbulgaria (Vurdert 4.87 / 5 Basert på 378 Anmeldelser.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
4-8
Reservation System Code
BGAir_Water_Land
Reise til Iran - Det klassiske Persia 11650 NOK, 10 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise som viser deg både det moderne Iran og det gamle Persia. Dette er en rundtur...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 7300 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Til hest gjennom Bulgarias landsbyer 9650 NOK, 8 Dager

Til hest gjennom Bulgarias landsbyer

Mange og varierte er fjellene i Bulgaria, men Teteven Balkan -området kombinerer de beste av dem...
Se alt»

Nyheter

05.06.2023 18:08

Suchitoto i El Salvador: En Skjult Perle i Mellom-Amerika

El Salvador, en liten, men vakker nasjon i Mellom-Amerika, er kjent for sine fantastiske strender og imponerende vulkaner. Men hvis du ønsker å oppleve en annen side av dette fascinerende landet, bør du ikke gå glipp av å besøke byen Suchitoto. Denne skjulte perlen byr på en unik blanding av historie, kultur og naturlig skjønnhet som vil ta pusten fra deg. Suchitoto, som betyr "fuglenes...


13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen stoppelyser, er mange av dem i ustand og har blitt erstattet av politibetjenter som styrer trafikken. 3. Verdens største arena for friidrett og fotball målt etter sittende tilskuertall ligger i...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet arrangerer vi vandreferier og sykkelferier omkring Vitosha berget, som ligger ved Sofia. Vandre- og sykkelferier arrangeres for en helg eller lengere. Les artiklen i Politiken her! Se mere om reisene...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er et spennende reisemål ! Et billigere alternativ til Kroatia med langt fеrre turister . Svartehavskysten tiltrekker de fleste besøkeре , men også ski , vandreturer ogsykling blir mer populære -...