Bestigning av Mt. Ararat, Tyrkia (5165m)

Bestigning av Mt. Ararat, Tyrkia (5165m) 10150 NOK, 8 Dager

Den evige snøen på Mt. Ararat kjegleformede tinder gir vulkanen et eventyrlig skjær. Man speider uvilkårlig etter spor av Noas ark, som skal ha kommet i land her. Bestigningen av Tyrkias høyeste fjell (5137 m) foregår på naturens premisser og krever særlig utholdenhet pga. solen og den tynne luften. Den avrundede fjelltoppen er faktisk en sovende vulkan som sist brøt ut i 1840. Skråningene er bare - ikke kun på grunn av vulkansk aktivitet, men også fra det harde klimaet. Dekket med isbreer hele året, forsyner den vann til fjellets fot, der kurderne slår opp teltene sine. Dette er et eldgammelt land som var et kongedømme allerede på 1200-tallet f.Kr. Assyrerne kalte det Urartu – Fjellenes fjell.

Høydepukter:
♦ Byen Van ble kalt Tuspa i 9.-6 århundre f.Kr. og var hovedstad i den eldgamle staten Urartu. Den ligger ved Van-innsjøen-den største i Tyrkia, nær de fruktbare dalene i elvene Tigris og Eufrat. Dette stedet regnes som det bibelske Mesopotamia.
♦ Det hellige Ararat-fjellet (5165 m)


Foreløpig Reiseplan. Mindre endringer kan forekomme:

Dag 1. Van
Ankomst til Van. Transfer til hotellet.

Dag 2. Bestigning av Artos-fjelltoppen (3.537 moh.)
Transfer til Gevash (omtrent en time). Derfra begynner oppstigningen av Artos-fjellet fra nord. Fra selve toppen er det en vakker utsikt over Van-innsjøen, og i gode værforhold kan du se Mount Suphan og Mount Ararat. Overnatting i Van.

Dag 3. Van-innsjøen - Dogubayazit
Dagen begynner med shuttlebuss til Van og en båttur til Akdamar-øya med besøk til en middelaldersk armensk kirke. Transfer til Dogubayazit og om ettermiddagen - besøk til Ishak Pasha- palasset.

Dag 4. Basecamp/hovedleir
Etter frokost, transfer til landsbyen Tsevirme, der oppstigningen av Mount Ararat begynner. Etter at bagasjen er lastet på hestene, fortsetter vi til basecampen (3200m) - klatringens varighet ca 5 timer. Overnatting i telt.

Dag 5. High Camp/høyleir
Klatre til høyleiren - ca 4 timer. Tidlig middag, fordi stigningen til toppen begynner om natten.

Dag 6. Bestigning av fjelltoppen
Ca kl.02-03 tidlig om morgenen er tid for å stå opp og spise frokost. En bratt stigning på ca 5-6 timer tar deg til fjelltoppen. Breen begynner i en høyde av 4900 m, og derfra fortsetter klatringen til toppen med katter. I godt vær strekker utsikten fra toppen til Iran, Armenia og Kaukasus. Nedstigning først til høyleiren (3 timer) og etter en kort hvile, etterfulgt av nedstigning til baseleiren. Fra fjelltoppen til basecampen er det omtrent 6 timer. Overnatting på hovedleiren.

Dag 7. Dogubayazit (samt en ekstra dag i tilfelle dårligt vær)
Nok en 3-timers nedstigning, etterfulgt av transfer med bil til Dogubayazit. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Overnatting på hotellet. Hvis du må bruke denne dagen som reservedag, vil du stige ned fra fjelltoppen helt til landsbyen Tsevirme, og så blir det transfer til Dogubayazit, hvor du vil overnatte på et hotell.

Dag 8. Transfer til Van
Tidlig transfer til lufthavnen i Van.


Prisen inkluderer:
overnatting og mat (som beskrevet ovenfor),sertifisert engelstalende fjellguide
transferer (som beskrevet i programmet)
telt
liggeunderlag og kjøkkenutstyr
tillatelse og avgifter for bestigningen
MVA

Ikke inkludert:
flybiletter
lunsjer og middager i Istanbul og Van
drikker (inkludert vann under ekspedisjonen)
forsikring
drikkepenger
inngangsutgifter
andre personlige utgifter


Bilder


Bestigning av Mt. Ararat, Tyrkia (5165m) (Vurdert 4.78 / 5 Basert på 368 Anmeldelser.)
*For den mest oppdaterte reiseruten og tilleggsinformasjon, vennligst sjekk den engelske versjonen av nettstedet vårt.
Pris
10150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
10150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Garantert avgang
Pris
10150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking
Pris
10150 NOK
Varighet
8 Dager
Enkeltromtillegg
1800 NOK
Status
Åpent for boking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
TRMTARARAT
Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager 14050 NOK, 14 Dager

Balkan Kaleidoscope - 8 Balkanland på 14 dager

Engang for lenge siden kaldte man Balkanhalvøyen for ”Europas urolige hjørne”, og her...
Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria 8150 NOK, 8 Dager

Sykkelferie i Balkanfjellene i Bulgaria

På denne turen sykler vi langs de nordlige og sentrale delene av Balkan- fjellene, som er berømt...
Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria 7650 NOK, 8 Dager

Vandring i Rila - og Pirinfjellene i Bulgaria

En unikk fjellvandretur over skyene i Balkan-halvøyas høyeste berg. På denne turen vil vi...
Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...