Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden 8200 NOK, 8 Dager

Med sine 5642 m er Mt. Elbrus Europas høyeste fjelltopp. Den ligger i de imponerende Kaukasusfjellene, som markerer grensen mellom Europa og Asia.

Utsikten fra toppen er så overveldende, at man ikke kan gjøre annet enn å overgi seg til dette fantastiske området i Russland. Det er derfor ikke uten grunn, at de to snødekkete tvillingtinder tiltrekker fjellklatrere fra hele verden med en kombinasjon av storslåtte panoramautsikter og fysisk utfordring. Selve turen opp mot toppen er verken farlig eller teknisk vanskelig, men er derimot fysisk krevende på grunn av høyden, den sterke vinden og kulden. Underveis benytter vi oss av noen av områdets mange lifter, som tar oss oppfor fjellet og vi får naturen helt inn under huden, når vi på noen av dagene overnatter i fjellhytter.
Man kan bestige toppen fra sydsiden (reiseplanen nedenunder) eller fra nordsiden, som regnes for mere vanskelig, men ganske vakker. Dere kan se reiseplanen Bestigning av Elbrus fra nordsiden på den danske versjonen av vår hjemmeside her.

Turens høydepunkter:
Å nå toppen! 5642 m over havet på Mt. Elbrus!
♦ Fjellbestignings - og klattremiljøet i Kaukasus.
Moskva- Russlands hovedstad

 


Reiseplan fra syd:

Dag 1. Mineralnye Vody - Terskol / Baxan dalen
Ankomst til Mineralnye Vodi. Transfer med buss kl. 14.00 (190 km, ca. 4 t.) til et hotell i Baksan-dalen i 2300 meters høyde. Overnatting på hotellet.

Dag 2. Akklimatisering. Toppen Terskol
Bestigning av berget Terskol(3100m, 5 t.) og der får vi en av de beste utsiktene over hele Baksan- dalen.

Dag 3. Barrels hytten
I dag går vi til Barrels camp som er 3800 i høyde. Vi tar skiheis til en hytte der en kokk skal lage lunsj for oss mens vi hjelper til å bære forsyningene våre til Barrels camp. Tjekk inn i Barrels camp. Herfra vandrer vi opp til hytten Priut 11 (4300 m) og tilbake igjen for akklimatisering. Overnatting på Barrels Camp.

Dag 4. Pastukhov Rocks
Akklimatisering med oppstigningen til Pastukhov klippene(4.700m o. h).
Overnatting på Barrels Camp.

Dag 5. Barrels camp - Hviledag
Hviledag i Barrels-hytten. Mulighet for yterligere akklimatisering eller evt. toppforsøk for erfarne klatrere. Guiden skal læra alle andre noen grunnleggende klatreteknikker som de må vite før bestigningen.
Overnatting på Barrels Camp.

Dag 6. Den store dagen
I dag gjør vi et forsøk på Elbrus. Vi forlater leiren tidlig (kl. 3.00 om natten) og klatrer opp til Pastukhovs klippene, hvor vi holder en kort pause. For å spare både tid og krefter (nesten 4 tim.), kan man i stedet velge å leie ”snowcat” - en kjøretøy som kan ta opp til 12 pers. Fra Pastukhovs klipper er det nesten 9 timmer til toppen og 5 timmer tilbake til hytta. Generelt overnatter vi på Barrels camp men hvis en grupp kommer tilbake før kl. 2 kan vi diskutere å stige ned til dalen og overnatte på hotellet. Dette vil kreve ekstra betaling.

Dag 7. Ekstra dag
Denne dag er beregnet som en ekstra dag for bestigning hvis være har vært dårlig dagen før. Hvis vi klatrer denne dagen er det nødvendig å stige ned til hotellet for overnatting.

Dag 8. Mineralnye Vody - avreise
Transfer til flyplassen Mineralnye Vody før flyet som avreiser kl. 12:35. Hvis du trenger å være der tidligere må du bestille individuell transfer. Avreise til Moskva.

Prisen indkluderer: ►Overnatting i dobbeltrom på hotell / sovesal i Barrels Camp (6 senger per rom) med helpensjon (frokost, lunsj, middag)►transport til og fra Mineralnye Vody flyplass til Baxan-dalen ►transport med lift ifølge rejseplanen (dag 4 og 8) ►engelsktalende bergguide (1 guide per 4-5 turister dag 6)► kokk i leiren► tillatelse til Kaukasus-nasjonalparken ►visum support

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter. Dere er velkomne til å kontakte os om et tilbud ► For reisende fra Oslo er det nødvendig med en overnatning i Moskva på både ut og hjemreise (den er ikke inkludert i prisen).► Visum til Rusland. Kontakt venligst den Russiske ambassade i Oslo for mere informasjon http://www.norway.mid.ru/visa_02.html .► Leie av utstyr på stedet, leie av snowcat ► ekstra lift og transfers

Eventuelle tillegg: ►Enkeltrom tillegg: 1045 NOK ►leie av snowcat 950 NOK per person fra hytta til Pastukhov klipper ► individuell fjellguide dag 6 - 3320 NOK per guide.

Visum: ► Norske borgere trenger visum for å reise til Russland: dere kan finne mer informasjon om ansøkning her: http://www.norway.mid.ru/visa_02.html

Anbefalet reiseperiode: juni-oktober


Bilder


Bestigning av Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden (Vurdert 4.65 / 5 Basert på 64 Anmeldelser.)
Pris
8200 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Garantert avgang
Pris
8200 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Garantert avgang
Pris
9200 NOK
Varighet
8 Dager
Status
Garantert avgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Landområde
Kaukasus

Disse turene krever at du virkelig er i veldig god form. Stiene og markeringen kan være i dårlig tilstand. Iblant er terrenget veldig bratt. Når vi vandrer/sykler høyt oppe i bergene, spiller været en viktig rolle. Derfor forandrer reiselederen iblant ruten på grunn av været. I prinsipp vandrer/sykler vi 6/8 timer per dag (iblant lenger). Erfaring med å vandre er alltid en pluss, men den er ikke nødvendig hvis du er i god form. På visse dager bærer du selv dit personlige utstyr i en ryggsekk.

Gruppestørrelse
Min 1 person
Reservation System Code
RUCaucasus
Reise til Iran - Det klassiske Persia 20450 NOK, 11 Dager

Reise til Iran - Det klassiske Persia

En kulturreise, som presenterer deg både for et moderne Iran, og et eventyrlig, eldgammelt...
I Hjertet av Amalfikysten 9050 NOK, 8 Dager

I Hjertet av Amalfikysten

Amalfikysten i Italia er helt sikkert en av Europas mest pittoreske og dramatiske...
Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania 4550 NOK, 7 Dager

Costa Brava - langs Katalonias kyst, Spania

Som et lerret hvor naturen med stor sensitivitet har forsøkt å kombinere barskogenes intense grønne...
Se alt» Nyheter

13.03.2017 17:02

10 Fakta om Nord-Korea

 1. Nord-Koreas kalender er basert på fødselsdagen til landets «evige president» Kim Il-Sung: 15 April 1912 2. Det er nesten ikke noen fungerende trafikklys. Selv om det er noen...


23.04.2014 14:25

Sofia - byen som ikke likner andre europeiske hovedstad

I en ny artikel i Politiken oppfordres det til å ha helg i storbyen Sofia - Bulgaria's sjarmerende hovedstad. En del av Penguin Travels reiser i Bulgaria starter og slutter i Sofia. Blant annet...


02.04.2014 13:10

Destinasjon Bulgaria

Ifølge roughguides.com Bulgaria er nr. 8 på en liste med 10 super spennende destinasjoner i 2014 . Fantastiskе strender, nydelig vær , lave priser, historiske byer og vennlige mennesker - Bulgaria er...


12.03.2014 10:56

Iran

Ifølge The Guardian er Iran nr. 11 på listen over de beste reisemålene i 2014. Det er nu man skal gripe sjansen for å besøke dette hjemmelighetsfulle landet som emmer av mystik og spennende kultur....