Slovenia


Mt.Triglavs Bestigning - Guidet klatretur 12800 NOK, 5 Dager

Mt.Triglavs Bestigning - Guidet klatretur

Triglav - "det trehodete fjellet" er det høyeste fjell i Slovenia, dets nasjonale symbol...
Sykkelferie på Emerald Route i Slovenia 11100 NOK, 8 Dager

Sykkelferie på Emerald Route i Slovenia

Ta på sykkeltur i det nordvestlige Slovenia og opplev den uspolerte naturen. Sykkelferien vår i...

Vandring i Slovenia på Alpina Purple Route

Nyhet i år: Alperne, krystallklare sjøer og høye platåer - det er det nordlige Slovenia. Turen...

Den ultimate reiseguiden for en tur til Slovenia

Slovenia ligger i hjertet av Europa, og er en skjult perle som tilbyr besøkende et mangfold av attraksjoner, fra historiske byer til fantastiske naturlandskap. Hvis du planlegger en tur til Slovenia, vil denne omfattende guiden gi deg alt du trenger å vite for å få mest mulig ut av besøket ditt.

Å komme til Slovenia

Slovenia har gode forbindelser til andre deler av Europa, med store flyplasser i Ljubljana og Maribor. Alternativt kan besøkende reise med tog eller bil fra nabolandene. Hvis du reiser på et budsjett, er det en god idé å sammenligne priser og finne de beste tilbudene på fly, tog og leiebil.

Planlegg turen

Den beste tiden å besøke Slovenia avhenger av hva du leter etter. Sommeren er høysesong for turister, med varmt vær og en full kalender med festivaler og arrangementer. Vår og høst byr imidlertid på mildvær og færre folkemengder. Vinteren er en flott tid for ski og andre vintersporter. Uansett når du besøker, sørg for å planlegge reiseruten din på forhånd og bestille overnatting tidlig. Noen toppalternativer inkluderer Grand Hotel Union i Ljubljana, Hostel Celica i Metelkova og Camp Koren i Soča-dalen.

Utforsker Slovenia

Slovenia er et lite land, men det er fullpakket med attraksjoner som vil holde besøkende opptatt i flere uker. Noen høydepunkter inkluderer den pittoreske hovedstaden Ljubljana, den fantastiske innsjøen Bled, den historiske kystbyen Piran og Postojna-hulen, som er hjemsted for noen av verdens mest unike skapninger. Friluftsentusiaster vil elske fotturer i de julianske alpene eller sykle langs den naturskjønne Parenzana-stien. Matelskere vil ikke gå glipp av det deilige lokale kjøkkenet, inkludert retter som štruklji, potica og prekmurska gibanica.

Destinasjoner utenfor allfarvei i Slovenia

Selv om Slovenias største attraksjoner absolutt er verdt et besøk, er det også noen skjulte perler som er mindre overfylte og like imponerende. Byen Ptuj er for eksempel den eldste i Slovenia og huser et godt bevart slott og en livlig karnevalsfeiring. Goriska Brda-regionen er kjent for sine vingårder og er et flott sted å smake på noen av Slovenias beste viner. Til slutt tilbyr kystlandsbyen Piran en fredelig flukt fra kjas og mas andre turiststeder.

Bærekraftig turisme i Slovenia

Slovenia er forpliktet til bærekraftig turisme og miljøvern, med et mål om å bli et karbonnøytralt land innen 2050. Besøkende kan støtte denne innsatsen ved å velge miljøvennlige aktiviteter og overnattingssteder, som fotturer i nasjonalparker, bo på energieffektive hoteller , og spise på restauranter som bruker lokale råvarer. Andre alternativer for bærekraftig turisme inkluderer sykkel- eller gåturer, besøk på økologiske gårder og deltakelse i frivillige programmer.

Med sin fantastiske naturlige skjønnhet, rike historie og engasjement for bærekraftig turisme, er Slovenia et must-besøk destinasjon for alle som leter etter en unik reiseopplevelse. Enten du er interessert i å utforske historiske byer, vandre gjennom fjellene eller bare slappe av på en pittoresk strand, har Slovenia noe for enhver smak. Så begynn å planlegge reisen i dag og oppdag alt dette utrolige landet har å tilby!

Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...