Mongolia


Den Transsibirske jernbanen - opphold i Mongolia

Mongolia er én av de mest uspolerede lande i verden. Her finnes alt fra endeløse gresstepper...

Rideferie i Mongolia

Det mongolske folket har fine tradisjoner innenfor ridning, og det er den mest autentiske måten å...

Rundreise i Mongolia

Følg i sporet på Marco Polo på denne eventyrlige reisen rundt i Djengis Khans gamle...

Gruppereise med Den Transsibirske Jernbanen

Reis åtte tusen kilometer fra Europa til Asia i et rolig tempo med jernbanen, som revolusjonerte...

Mongolia er et land med store ørkener, høye fjell og rik kultur. Med en historie som går over 800 år tilbake, har landet mange unike opplevelser å tilby besøkende som reiser til Mongolia. Fra den fantastiske Gobi-ørkenen til den travle hovedstaden Ulaanbaatar, Mongolia har noe for enhver smak.

Det er relativt enkelt å komme seg til Mongolia, med direktefly tilgjengelig fra store byer som Beijing, Moskva og Seoul. Når du ankommer, vil du finne et land som er vidt forskjellig fra det du forlot. Mongolia er kjent for sin nomadiske kultur, og besøkende kan oppleve denne livsstilen ved å bo i en tradisjonell ger, en bærbar filtdekket bolig som fortsatt brukes av mange mongolske familier i dag.

Et av reisemålene man må se for besøkende til Mongolia er Gobi-ørkenen. Dette enorme og øde landskapet strekker seg over 500 000 kvadratkilometer og er hjemsted for en rekke unike flora og fauna. Besøkende kan utforske ørkenen med kamel, og ta inn de fantastiske sanddynene og fjellformasjonene som gjør dette området så spesielt.

Et annet høydepunkt på en tur til Mongolia er sjansen til å se landets dyreliv på nært hold. Mongolia er hjemsted for den unnvikende snøleoparden, samt ville hester kjent som Przewalskis hester. Besøkende kan også se yaks, kameler og andre dyr som er integrert i den nomadiske livsstilen.

For de som er interessert i historie og kultur, har Mongolia mye å tilby også. Hovedstaden Ulaanbaatar er hjemsted for flere museer, inkludert Mongolias nasjonalmuseum, som viser frem landets rike historie og kultur. Besøkende kan også utforske eldgamle klostre og templer, for eksempel Gandan-klosteret, som dateres tilbake til 1800-tallet.

En ting du bør huske på når du planlegger en tur til Mongolia er været. Landet opplever ekstreme temperaturer, med varme somre og kalde vintre. Den beste tiden å besøke er i sommermånedene, når temperaturene er milde og landskapet er frodig og grønt.

Avslutningsvis er en tur til Mongolia en uforglemmelig opplevelse. Fra det fantastiske naturlandskapet til den rike kulturen og historien, det er noe for enhver smak i dette unike og vakre landet. Enten du er interessert i eventyr, kultur eller dyreliv, har Mongolia alt. Så hvorfor ikke begynne å planlegge reisen i dag?

Se alt»

Nyheter

05.12.2023 13:11

Almaty avduket: Hvor tradisjon møter moderne vidundere

Plassert midt i den bølgende majesteten til de formidable Tian Shan-fjellene, står Almaty som et vitnesbyrd om den harmoniske sammensmeltningen av tradisjon og modernitet, og presenterer et ekspedisjonsopphold som etser seg uutslettelig inn i den reisendes bevissthet. Markeder som pulserer av vitalitet og parker som utstråler en atmosfære av ro, utfolder Almaty sin mangefasetterte lokke, og...


28.10.2023 10:17

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea

Pyongyang, den gåtefulle hovedstaden i Nord-Korea, har lenge vakt nysgjerrigheten til reisende over hele verden. Denne byen, tilslørt i hemmelighold, er et reisemål uten like. I denne artikkelen vil vi legge ut på en virtuell reise for å utforske Pyongyangs fengslende lokke. Fra dens imponerende landemerker til dens spennende kultur, vil vi fordype oss i hva som gjør denne byen til et unikt og...


26.10.2023 09:27

Byen Ur: En mesopotamisk perle

Plassert i sivilisasjonens vugge, står byen Ur som et stille vitne til tidens flo og fjære. Denne eldgamle mesopotamiske juvelen ligger i dagens Irak, og lokker eventyrere og historieentusiaster til å legge ut på en reise tilbake i tid. I denne artikkelen vil vi fordype oss i den spennende historien, arkeologiske vidunderne og kulturarven som definerer byen Ur. Urs gåtefulle fortid Ur er kjent...


24.10.2023 09:04

Ming-graver: Utforsking av Beijings skatter

Mens du krysser de livlige gatene i Beijing, ikke glem å ta et skritt tilbake i tid og utforske de mystiske Ming-gravene. Disse kongelige mausoleene ligger i en rolig dal, og er et fortryllende ensemble av historie, kultur og arkitektur. Bli med oss ​​på en reise for å avdekke hemmelighetene og storheten til dette bemerkelsesverdige gravstedet. Et glimt inn i Ming-dynastiet Ming-gravene er en...